Elkészült a Jinjer új albuma

2024. június 26. 21:03 - Jurancsik Eszter

424881698_18413724061054438_8970735415577689751_n.jpg

Jó ideje dolgozik már ötödik stúdióalbumán a Jinjer, és azt is megtudhattuk, hogy a dalok a 19. századot idézik majd meg - egy olyan korszakot, amely híres a romantikájáról. Ez az időszak különösen gazdag volt az érzelmek, a szenvedély és az esztétika terén, ami valószínűleg nagy inspirációt jelent a zenekar számára.

Tatiana Shmayluk, a csapat karizmatikus énekesnője, aki a szövegekért felel, komoly nehézségekkel nézett szembe a munka során, rájött ugyanis, hogy a stressz és a nyomás milyen negatív hatással lehet a kreativitásra.

"Mindenekelőtt teljesen más lesz, mint a Wallflowers, mert úgy érzem, hogy a zene nagyon különbözik. 12-13, vagy talán 15 dal van már készen, és eléggé hasonlítanak egymásra. Az én feladatom a dalszövegírás, de nagyon le vagyok maradva, ezt megmondtam a fiúknak is. Legalább egy nyers vázlatnál vagy demónál kellene tartanunk, de ez sincs még kész. A stressz megöli a kreativitást. Minden egyes alkalommal, amikor új albumot készülünk kiadni, és közeledik a határidő, az nyomasztólag hat rám. Tehát csak írnom kellene, ez a tudat van bennem. Leírom, ami a fejemben van, aztán felépítem a szöveget, ám ehhez "téglák" is kellenek. Néha nem is a dalszövegeken agyalok, hanem a bookleten, a borítón, a videoklipeken, és hogy azokban mit fogok viselni..."

- nyilatkozta korábban.

A mai napon jelentette be az ukrán formáció, miszerint az új korong teljes egészében elkészült, és csak arra vár, hogy a világra szabaduljon. Utolsó nagylemezük a 2021-es "Wallflower" volt.

Nem pihen tehát a banda, hiszen a nyarat turnézással töltik, ősszel pedig a Sepultura búcsúturnéjának budapesti állomásán ők lesznek az egyik vendégzenekar, így a magyar rajongók is találkozhatnak a zenekarral.

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr2718435951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása