Garda - brutális az új klip: Nincs hatalmad a lelkem felett!

2024. május 23. 10:05 - Jurancsik Eszter

garda_forgatas_aluljaro.jpg

Az előző, Lélegezz című dalnál is erőteljesebb riffekkel és hangzással jött a Garda új dala és klipje:
Nincs hatalmad a lelkem felett! – üvölti az énekesnő, Garda Zsuzsa.

A téma a kapcsolati erőszak. Mondhatnánk, hogy ez most „divatos” téma, de ez nem lenne igaz. Valójában húsbavágó. A klip ennek megfelelően nyers képi világa is ezt hangsúlyozza.

A kisfilm odacsap, odavág, belehasít a levegőbe, az életünkbe, az agyunkba: a bőrünkön érezzük a nadrágszíj csattanását, halljuk a családfő üvöltését, durva káromkodását. Látjuk a megalázást, látjuk, az anyát saját testével védelmező gyermeket, látjuk, a magzatpózba gömbölyödő asszonyt, aki várja, hogy vége legyen.

 Kemény vállalást tett a Garda. Az együttes a csillogás helyett olyan közéleti szerepet vállalt fel – immár másodszor -, amely a zene, az ének és a film eszközeivel hívja fel a figyelmet arra, hogy senkinek sincs hatalma a másik felett. A tengerparti sütkérezés, elringatás érzését meghagyja a zenekar másoknak. A rock szcénában ez a felelősségteljes hozzáállás szerencsére nem ismeretlen!


„A művészetnek az is a feladata, hogy rezonáljon a világ történéseire, úgy meséljen el történeteket, hogy eljusson a befogadókhoz. Szeretnénk megmutatni az embereknek, hogyan lehet realisztikusan beszélni a társadalmat érintő problémákról."

– mondta az együttes kreatív producere, Wirth Zoltán.

Klacsán Gábor rendező folytatta anya és lánya történetét: a háborúból való menekülés és a forgatáson valóban felrobbanó törmelék után ebben a videóban bizony ismét szükség volt Zsuzsa lélekjelenlétére, hiszen a brutális verés jeleneteiben most semhasználtak düblőrt, valódi pofon is elcsattant.

A zenekar ezzel a klippel is újra jelentkezik nemzetközi filmfesztiválokra, hiszen az előző kisfilmmel is több, mint 13 díjat söpörtek be.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr4718411809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása