Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Metalköntösbe bújtatta Björk klasszikusát az In This Moment

2023. szeptember 22. - Jurancsik Eszter

ezgif_com-webp-to-jpg_3.jpg

Október 27-én lát napvilágot a kaliforniai In This Moment új, sorban nyolcadik stúdióalbuma, amely a "Godmode" címet kapta, és amely korongról két dalt már megosztott a Maria Brink vezette formáció. Elsőként a The Purge érkezett, majd a címadó dal, most pedig egy igen különleges felvétellel rukkolt elő a zenekar.

1995-ben jelent meg az izlandi énekesnő, Björk "Post" című albuma, rajta az Army Of Me című felvétellel, amely szülőhazájában a listák élére repítette őt - a csapat pedig ezt a dalt értelmezték újra.

Tinédzserként találkoztam Björk zenéjével, és teljesen lenyűgözött! Rengeteg albumának inspiráló az energiája. Amit ő csinál, innovatív, úttörő, inspiráló és mágikus!

- mesélte az énekesnő Maria, aki a művésznő három dalát is elénekelte a gitáros Chris Howorth-nek, de messze az Army Of Me hangzott legjobban.

Megvillantotta új lemeze borítóját a Therion+klippremier: Twilight Of The Gods

289566916_592609832223737_6839164453821458525_n_1_1.jpg

Áprilisban jelentette be a Therion, miszerint még az idei évben boltokba kerül a Leviathan-trilógia befejező része, amely a "Leviathan III" címet kapta. A korong a Napalm Records felügyelete alatt jelenik meg, a kiadó ugyanis évek óta érdeklődik a zenekar iránt, így amikor lemezszerződésük tavasszal lejárt a Nuclear Blast-tel, habozás nélkül igent mondtak a megkeresésre.

Más változások is akadtak a banda háza táján: augusztusban derült fény arra, hogy egyik szopránjuk, az olasz származású Chiara Malvestiti év végére várja első gyermeke érkezését, egy nehezebb időszakot követően pedig orvosa nem javasolta a turnézást. A spanyol Rosalía Sairem mellé nem más ugrik be Chiara helyettesítésére, mint Lori Lewis, aki 2002 óta erősíti a formációt, és bár az utóbbi években csak a lemezeken hallhattuk, örömmel vállalta a felkérést.

Néhány nappal ezelőtt az együttes megmutatta a "Leviathan III" borítóját, valamint az első kislemez is megérkezett, amely a Twilight Of The Gods címet viseli.

noname000000.jpg

 

 

Klippremier: How We End - Does Anybody Give

hwew_1.jpg

Március végén adtuk hírül, miszerint How We End néven, egy crossover jellgű bandában játszik együtt az Amaranthe-ból ismert Jake E, az Evanescence volt gitárosa, Jen Majura és a Nervosa volt, illetve a Bloodhunter jelenlegi énekesnője, Diva Satanica. További tagok a zenekarban még Tom Naumann (Primal Fear), Mitch Kunz és Adde Larsson.

A zenészek eddig két dalt jelentettek meg, elsőként a My Fighting Heart, majd a Levitate látott napvilágot, Jen Majura pedig a következőket mesélte egy rockmagazinnak:

Én kerültem utolsóként a csapatba, így a korai dalszerzési folyamatokban nem vettem részt, de végül belejöttem! Én választottam ki az első három kislemezt. Evidens volt, hogy az első dal a My Fighting Heart lesz, hiszen ez egy slágeres, dallamos szám. Jake E-t nagyszerű zenésznek tartom, Diva pedig hihetetlenül aranyos, akiből ki nem néznéd, hogy milyen hörgésekre képes! 

A mai napon megérkezett a formáció harmadik dala, a Does Anybody Give, íme:

süti beállítások módosítása