Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Diva Satanica: "Semmi rosszat nem mondhatok Prikáról!"

2023. április 04. - Jurancsik Eszter

ds2_1.jpg

2020-ban lett a Nervosa frontembere a spanyol Diva Satanica, alias Rocío Vázquez, akit első körben a Bloodhunterből ismerhetnek a metal rajongók. 2021-ben már az ő hangját hallhattuk a "Perpetual Chaos" című albumon (kritika ITT), mellette pedig két új zenésztárs is felbukkant: Eleni Nota (dob) és Mia Wallace (basszusgitár).

nervosa01.jpg

A Nervosa 2020-21-es felállása: Prika Amaral, Eleni Nota, Diva Satanica és Mia Wallace (balról)

2022 nyarának végén viszont nem várt nehézségek jelentkeztek. Eleni egészségi problémák miatt elhagyta az együttest, ugyanis hazájában, Görögországban kapott kezeléseket, emiatt pedig nem maradhatott huzamosabb ideig távol otthonától. Mia családi gondokról kapott hírt, így kénytelen volt Olaszországban maradni, így az év végén esedékes latin-amerikai turnén vendégzenészek helyettesítették őket. Helena Kotina, aki Mia helyére ugrott be, később állandó tagként került bemutatásra, Nanu Villalba pedig, aki a dobok mögé került, pár hét után tisztázatlan körülmények között távozott a csapatból.

Januárban Diva is kereket oldott, majd Mia is úgy döntött, hogy nem várakoztatja tovább a lányokat, ő is benyújtotta felmondását. Nemrégiben derült ki, hogy az új basszeros Hel Pyre lett, dobosként Michaela Naydenovát köszönthettük, a mikrofont pedig az eredeti felállásból mára egyedüliként megmaradt gitáros, Prika Amaral vette magához. 

Diva - aki továbbra is tagja a Bloodhunternek és a How We End énekeseként is bemutatkozott - most egy Whiplash nevű online zenei magazinnak mesélt bővebben távozása okairól. Kilépésekor elárulta, hogy a bandán belüli nézeteltérések miatt hozta meg döntését, de mégis milyen problémákkal szembesült?

ds_2.jpg

Tulajdonképpen azért távoztam a Nervosából, mert Prikával nem tudtunk dűlőre jutni a turnékat illetően. Még mielőtt Eleni kilépett volna, már sokszor szóba került, hogy mennyire értünk egyet ebben a kérdésben vagy sem, én például nem akartam öt hónapig úton lenni. Az első nagy turnénk Európában volt, majd három nap szünet után az Egyesült Államokba mentünk.

- kezdte sorait az énekesnő.

Mindez nagyon klassz volt, imádtam csinálni, mégsem tudtunk közös nevezőre jutni. Tartani akartuk magunkat a tervekhez, ami az elején működött is, mert nem volt túl sok koncert. 

Diva elmondása szerint Prika ugyan megdicsérte Eleni munkját, ugyanakkor nem érezték az elismerést. 

Úgy kezdtem érezni, hogy valójában mi nem is vagyunk részei a zenekarnak. Zenészek voltunk, akik a csapattal turnéztak, de nem kaptunk elismerést. 

Miután Diva és Mia is elhagyták a formációt, nem kevés támadás érte Prikát a közösségi médiában - a rajongók szerint ő az oka annak, hogy bandatársai sorra kerülnek ki a csapatból. Diva azonban másként látja a dolgot:

Noha voltak kommunikációs nehézségek az együttesben, de Prikáról semmi rosszat nem tudok mondani. Ő egy csodálatos lány, aki sokat segített nekem, és általa kaptam egy olyan lehetőséget, amit soha nem fogok elfelejteni! De ő alapvetően egy olyan ember, aki hozzászokott ahhoz, hogy egyedül dolgozik.

prikadiva.jpg

Azt hiszem, az elmondottakból kivehető, hogy sok dolog történt a zenekaron belül. Számomra nagyon fontos volt, hogy lássam a családomat, a barátaimat is. 2022-ben csak négyszer találkoztam a családommal, és amikor otthon voltam, nagyon kimerültnek éreztem magam. Arra sem volt erőm, hogy elmenjek kávézni egyet a barátaimmal. Három nap pihenés, majd újra turnézni mentünk. Azt hiszem, ez egy nagyon más életmód, amit eddig éltem. 

- zárta sorait.

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr2018094320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása