Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Befejezte új albumának rögzítését a Nervosa - hamarosan bejelentik az új tagokat is

2023. február 09. - Jurancsik Eszter

328864811_709486340902370_4547354214435233684_n.jpg

A hónapok óta viharos időszakát élő Nervosa nem tétlenkedik. Prika Amaral -aki mára az egyetlen tag maradt az eredeti felállásból- körül szinte folyamatosan cserélődtek a tagok, kezdve Eleni Nota dobos tavalyi kilépésével - a görög származású zenészlány egészségi problémák miatt hazájában kap kezeléseket, úgy látta jónak, ha távozik a csapatból. Majdnem ezzel egy időben az olasz Mia Wallace-t családi gondjai szólították haza.

A beugrós dobos Nanu Villalba lett, Miát pedig Helena Kotina helyettesítette az év végi latin-amerikai turnén. Aztán jött az újabb kilépés: Nanu is elhagyta a zenekart, az okokra azonban sem ő, sem a banda nem tért ki. Mindeközben Helena, aki csak Miát pótolta a koncerteken, állandó tagként került bemutatásra, mint az kiderült, Prika már jó ideje tervezte, hogy kibővíti az együttest egy második gitárossal. 

Januárban aztán újabb váratlan fordulat következett: az énekes Diva Satanica, alias Rocio Vázquez is benyújtotta felmondását. A spanyol születésű Diva a zenekaron belüli ellentétek miatt döntött a távozás mellett, ám másik csapata, a Bloodhunter továbbra is életben marad, és új albumon is dolgoznak.

Prikát ezek után nem kevés támadás érte az interneten, a fanok ugyanis őt tüntették fel rossz színben a gyakori tagváltások kapcsán, ám a gitáros tiszta vizet öntött a pohárba, elmondta, hogy a Nervosa több, mint egy zenekar, a hozzászólóknak pedig gőze nincs arról, hogy mi miért történt. Megkérte a kommentelőket, hogy legyenek szívesek befejezni az ő ízekre szedését. Egyúttal arra is fényt derített, hogy a Nervosa új énekese nem brazil lesz, ugyanis Prika időközben Olaszországba költözött, így Európában akadt rá az új frontemberre.

Két napja a banda Facebookos oldalán jelentette be: elkészültek az ötödik album felvételeivel, amelynek címét egyelőre nem tudni.

A felvételeket hivatalosan is befejeztük. Úgy gondoljuk tehát, ideje felfedni a teljes folyamatot, az előzetes produkció/gitárfelvételek menetét, illetve azt, hogy minden hogyan kezdődött. 2022 februárjában (egy évvel ezelőtt) Prika és Helena összeállította az idén (2023) megjelenő új album dalainak egy részét. Ebben az időszakban titokban dolgoztak, mivel úgy döntöttek, hogy az új gitáros bejelentésének az új album hírével együtt kell megtörténnie. Végre eljött az idő, és íme egy szemelvény a történtekből.
Maradjatok velünk, ha többet szeretnétek megtudni!

- áll a közleményben, a Youtube-on pedig elérhető egy, a témához kapcsolódó videó is:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr918045116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása