Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Készül Anette Olzon újabb albuma!

2022. december 29. - Jurancsik Eszter

attachment-anette_olzon_2021.jpg

2021 szeptemberében adta ki második szólóalbumát Anette Olzon. Első korongjának, a "Shine"-nak (2014) gyenge eredményei után egy időre visszavonult a zenéléstől és elvégzett egy ápolói tanfolyamot, és bár sikeresen elhelyezkedett egy helsingborgi kórházban, úgy gondolta: kár lenne veszni hagyni a tehetségét. Az egykori Nightwish-frontasszony először Jani Liimatainennel alapította meg a The Dark Elementet, amely projekttel két lemezt is megjelentettek, majd Russell Allen oldalán mutatkozott be az Allen/Olzon formációban - az amerikai zenésszel is két közös album látott már napvilágot.

Nettie második szólólemeze a "Strong" címet kapta, és a "Shine"-nál jóval keményebbre sikeredett, sokak szerint a svéd csillag e kiadványon találta meg az igazi hangzását és hangját is.

Azonban a művésznő nem tétlenkedik: ma bejelentette, hogy tervezi harmadik nagylemezét, amelynek felvételei 2023-ban kezdődnek.

Ki áll készen egy újabb Anette Olzon szólóalbumra? A lemezfelvételek 2023-ban kezdődnek!

- adta hírül Facebookján Anette, a rajongók pedig természetesen alig várják, hogy újdonsággal jelentkezzen az énekesnő, aki a "Strong"-gal bebizonyította: igenis tud énekelni, és képes megújulni. Míg a "Shine" főként magánéleti dolgait vette alapul, addig utódja a világ dolgairól szólt.

Könnyű volt ihletet kapni egy sötétebb album megírásához. Az volt a szándékom, hogy más dolgokról írjak ezen az albumon, mint az előzőn, hiszen így metalosabbra sikerülhet. Nem tudok fiktív dolgokról írni, az nem nekem való. De nagyon könnyű volt olyan témákat találni, melyekről írhatok, elég volt csak körülnéznem a világban.

- mesélte akkor az énekesnő, aki minden bizonnyal egy újabb oldalát mutatja majd meg harmadik szólóalbumán.

Cristina Scabbia: "Ha nem posztolsz a közösségi médiában, olyan, mintha nem is léteznél..."

lacuna-coil-2-new-version-of-comalies-x_1.jpg

Manapság már minden énekesnek, együttesnek van Facebook-Instagram-és Twitter fiókja, és a legtöbben lelkes felhasználói ezeknek a platformoknak. Az olasz Lacuna Coil is aktív a közösségi médiában, amely témáról Cristina Scabbia és Andrea Ferro meséltek a napokban egy internetes rockmagazinnak.

Őszintén szólva ez túlterhelő tud lenni. Szeretem a közösségi médiát. Tiszta őrület, ha nem teszel közzé posztokat vagy képeket a közösségi oldalaidon, a világ számára olyan, mintha semmi sem történt volna. Holott, amikor éppen nem teszel közzé semmit, az azért van, mert éppen a színfalak mögött dolgozol. De ezt az emberek nem látják.

- kezdte mondandóját Cristina.

Mi ezt elfogadtuk, mert tudjuk, hogy ez a munka része. Amikor a zenekar beindult, leginkább a megjelenő videókból és az újságokban megjelenő interjúkból tudták az emberek, hogy valamit csinálunk. Mostanra ez megváltozott. Úgy értem, nem várhatod el, hogy az élet megálljon; haladnod kell vele. És azt kell mondanom, hogy mi mindig készen álltunk a fejlődésre. Rugalmasak vagyunk és szeretjük az új dolgokat. Mindig szemmel tartjuk, hogy mi történik. Elfogadtunk, hogy ez a mai világ velejárója.

Andrea így vélekedik a dologról:

Azonban egy kicsit nehéz, mert állandóan új platformok jönnek. Először csak a Facebook volt, még azelőtt a MySpace, most pedig az Instagram. Aztán elindították a TikTok-ot... Ezek közül néhány inkább a tartalomkészítőknek való, nem igazán egy zenekarnak - kivéve, ha van valaki a zenekarban, aki tényleg ért a tartalomkészítéshez. Szóval az is fontos, hogy megértsd, hol érdemes regisztrálnod.

Cristinának Twitch-csatornája is van, amelyen rendszeresen bejelentkezik és élő videókat készít, ám nem mindig tud időt szánni rá.

Ehhez időre van szükséged. Még ha Twitchelni is akarsz, néhány órát rá kell áldoznod a napodból. De ha úton vagy, ha játszol, ha interjúkat adsz, akkor nincs ennyi időd. Nincs meg az a luxus, hogy 48 órából álljon a napod.

-zárta sorait.

 

 

süti beállítások módosítása