Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Az Amaurot megalakulásáról mesélt Lisa Rieger

2022. március 06. - Jurancsik Eszter

271005467_315448650588915_1592179032503235948_n.jpg

Nemrég írtunk az Amaurot-ról, amely doom metalos csapat ötlete még 2019-ben fogant meg. Lisa Rieger neve első körben a német szimfometalos Hydra kapcsán csenghet ismerősen, ám nemrég az együttes bejelentette: befejezték a zenélést, a tagok külön utakon folytatják tovább.

Lisa most mesélt először az Amaurot kapcsán, ám eddigi zenei pályafutásáról is szót ejtett a 32 éves énekesnő.

A szüleimnek köszönhetően rockzenén nőttem fel. 13 évesen Within Temptationt és HIM-et kezdtem hallgatni, 14 éves koromban pedig áttértem a melodic death, a folk, a pagan és a death metal irányába. A kedvenc zenekaraim akkoriban a Wintersun, az Ensiferum és a Moonsorrow voltak.

- kezdte mondandóját Lisa, aki 15 évesen vette meg első gitárját, majd 19 évesen basszusgitáron is játszani kezdett. Az egyetemi évei alatt viszont rájött, hogy igazi szenvedélye az éneklés - egy kórusban is tag volt, mint vezető szoprán énekes. Úgy véli: a doom metalban a női ének friss levegőként hat, noha ő a tiszta hangja mellett a hörgést is alkalmazza. 

Nagyon boldog vagyok, hogy Peter [Svensson, a banda gitáros-billentyűse] felkért, hogy együtt indítsuk útjára az Amaurot-t. Nagy öröm a zenésztársaimmal alkotni - nagyon kedvesek, együttműködőek és rengeteg energiát visznek a bandába. Megtiszteltetésnek érzem, hogy ilyen tehetséges zenészekkel dolgozhatok együtt, és úgy gondolom, igazán büszkék lehetünk arra, amit az elmúlt két évben létrehoztunk.

Hallgass bele a zenekar készülő albumába, amely a tervek szerint az idei évben boltokba kerül:

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr3117773358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása