Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Újra kiadta a The Silent Force koncert DVD-jét a Within Temptation

2021. május 14. - Jurancsik Eszter

2004. november 11-én jelent meg a holland Within Temptation The Silent Force címet viselő nagylemeze, amely a banda sorban harmadik stúdióalbuma volt. 2005. november 18-án, Amszterdamban adott nagyszabású koncertet az együttes, amelyen a kiadvány dalai is elhangzottak, a bulit pedig kamerák rögzítették. Az anyag The Silent Force Tour elnevezés alatt, 2007 nyarán került boltokba, nem sokra rá elérve a holland listák 2. helyét. A DVD-n láthatók még dalok egy finnországi és belga fellépésről is.

within_temptation-the_silent_force_tour.jpg

A The Silent Force megjelenésének 17. évfordulója alkalmából a zenekar úgy döntött, újra kiadja a koncertfelvételt. A dolog érdekessége, hogy nem fizikai formátumban elérhető az anyag, hanem a Vimeo videómegosztón lehet megvásárolni vagy kikölcsönözni, továbbá menő pólókat is rendelhetünk a csapat webshopjából, amelyen a DVD borítója és a turnédátumok láthatók.

within-temptation3-2015.jpg

A Within Temptation 2004-ben

Sok rajongó e korong által ismerte meg a zenekart, ami nem csoda, hiszen igen szép sikereket ért el és Sharon den Adelék koncertjein a mai napig felcsendülnek róla nóták, 2016-ban pedig a Metal Hammer magazin be is választotta a lemezt a 21. század 100 legjobbja közé. Érdekességként megemlíthető, hogy az énekesnő Sharon a turné alatt éppen első gyermekét, Eva Lunát várta, valamint a Stand My Ground, a Memories és az Angels videoklipjei is megtalálhatók a DVD-n. 

A DVD tracklistje:

Az amszterdami koncert:

1. Deciver of Fools

2. Stand My Ground

3. Jillian (I'd Give My Heart)

4. It's the Fear

5. Forsaken

6. Angels

7. Towards the End

8. Memories

9. Pale

10. Intro

11. See Who I Am

12. Aquarius

13. Jane Doe

14. Caged

15. Mother Earth

16. Candles

17. The Other Half (Of Me)

18. Ice Queen

A finnországi koncert dalai:

1. Memories

2. Angels

3. Stand My Ground

A belga koncert dalai:

1. Ice Queen

2. See Who I Am

3. Stand My Ground

 

Klippremier: Lacuna Coil - Apocalypse

ee59f1c3-lacuna-coil.jpg

Június 25-én válik elérhetővé a milánói Lacuna Coil Live From The Apocalypse címet viselő koncertalbuma. A kiadvány azért különleges, mert tavaly szeptemberben egy üres klubban vették fel - Cristina Scabbiáék 2020 tavaszán még reménykedtek abban, hogy ősszel már turnézhatnak, ám a COVID-19-járvány keresztülhúzta a zenekar számításait is.

Nemrégiben adta hírül a csapat, hogy a koncert anyaga rögzítésre került, CD/DVD formájában is kezükbe vehetik a fanok. Elsőként a Bad Things című nótát hallhattuk a korongról, most pedig itt az újabb kedvcsináló, az Apocalypse, amely a banda legutóbbi, 2019-ben megjelent nagylemezén, a Black Animán kapott helyet, íme:

Klippremier: Draconian - The Sethian

2fda_2.jpg

Tavaly októberben jelent meg a svéd doom metalos Draconian Under a Godless Veil címre keresztelt nagylemeze, amely a 2015-ös Sovran album folytatása. 

A súlyos dalokat felvonultató lemezről klipes formában megjelentek a Lustrous Heart, a Sorrow Of Sophia, a The Sacrificial Flame, a Sleepwalkers és a Moon Over Sabaoth címet viselő szerzemények, most pedig újabb nótához készített videót a Heike Langhans vezette zenekar - választásuk a The Sethian című dalra esett, íme:

 

Ingyenes lemezbemutató stream-koncertet ad a Burning Witches!

burning-witches-2021.jpg

Május 28-ával szabadul a világra a svájci Burning Witches negyedik albuma, a The Witch Of The North, amelyről már láthattuk a címadó dalt, a Flight of the Valkyries-t és a The Circle Of Five-ot klipes formában.

Ma a metálboszorkányok Facebookjukon adták hírül, miszerint a korong megjelenésének napján lemezbemutató koncertet adnak a világhálón, ráadásul ingyen.

"Nagyon boldogok vagyunk, hogy megoszthatjuk ezt a fantasztikus hírt: a lemez megjelenésének napján, május 28-án ingyenes, az egész világon látható élő koncertet adunk a rajongóinknak! Jelenleg a részleteken dolgozunk, és az elkövetkező napokban minden pontos információt közzéteszünk! Nem is lehet jobb módon megünnepelni a "The Witch Of The North" megjelenését, jegyezzétek meg a napot és csatlakozzatok a metálpartiba! További részletek hamarosan..."

- lelkendeztek a csajok, akiknek rajongótábora a rengeteg tagcsere és távozás ellenére egyre inkább növekszik.

 

Klippremier: Crypta - Starvation

138836968_5065433026832097_3755274198119351024_n-e1618092326610.jpg

Tavaly lépett ki a brazil Nervosából Fernanda Lira énekes/basszer és Luana Dametto dobos. Maguk mellé vették a gitáros Tainá Bergamaschit és a Burning Witches-ből ismert Sonia "Anubis" Nusseldert, létrehozva a Crypta nevű zenekarukat.

A csajok első albuma Echoes of the Soul címmel érkezik június 11-én, borítóját és számlistáját ismerjük, valamint kijött az első klipes dal, a From The Ashes.

A mai napon újabb nótával rukkolt elő a négyes, a Starvation című szerzeményhez készítettek szöveges videót.

A Starvation szövege társadalmunk egyik legsúlyosabb problémájáról, az éhezésről szól. Esténként több mint egymilliárd ember alszik el a világon úgy, hogy nem jutott rendes ennivalóhoz. Ráadásul az éhezés brazilok millióit is újból kísérti. Hazánk hamarosan újra felkerül az éhezők világtérképére, úgy gondolom, ez egy fontos téma, amire fel kell hívni a figyelmet.

- magyarázta a dal kapcsán Fernanda.

Íme, a klip:

Morgan Lander: "A Kittie nem hal meg!"

160250997_477824266932826_543025587200917469_n.jpg

2011-ben fejeződött be a kanadai Kittie I've Failed You című lemezéhez kapcsolódó turnéja, azóta pedig nem nagyon lehetett hallani a csapat háza tája felől.

2017 februárjában a basszusgitáros Trish Doan tragikusan fiatalon, 31 évesen elhunyt, 2018-ban pedig Live at the London Music Hall címmel koncert DVD-t adtak ki, ám ezt követően nemigen volt aktív a zenekar.

Korábban Morgan Lander énekesnő elárulta: megfelelő ajánlat hiányában aligha lendül meg újra a banda szekere. Ő maga időközben két másik projektben is megmutatta tehetségét: a Karkaosban Viky Boyer helyét vette át, saját projektje, a Winterlvst pedig tervei szerint filmzene-szerű dallamokat fog majd játszani. Hétköznapi munkákban is kipróbálták magukat a tagok: Morgan egy fitneszterem-hálózat marketingeseként dolgozott, húga, Mercedes -a Kittie dobosa- pedig belekóstolt az ingatlanközvetítésbe, de megfordult egy szoftvercégnél is.

Trish halála után a következőket mondta Morgan:

Nehéz tovább haladni Trish nélkül, mert furcsa érzés, hogy nincs velünk. De persze nem tudni, mi lesz a vége. Ha kapunk egy jó ajánlatot, lehet, hogy rábólintunk. Ugyanakkor biztosan akarjuk tudni, hogy ez a rajongóinknak is jó lesz. De meglátjuk, mit hoz a jövő. Nagyon sok ember szereti a csapatot. "Kiköveztétek az utat", "Legendák vagytok" - és hasonlókat mondanak nekünk, noha nem gondolom, hogy 15-20 éve ez egyenlő lett volna a Kittie-vel. Úgy gondolom, az segített nekünk a sikerben, hogy szívvel-lélekkel dolgoztunk.

Morgan most egy podcastben mesélt a Kittie jövőjéről:

 A Kittie soha nem hal meg, mert bennünk még mindig él. Még mindig dolgozunk a Kittie örökségén, és még mindig ezt éljük és lélegezzük nap mint nap. És igen, lehet új zene is. Egyelőre így gondolom, de ez még nem a megfelelő idő erre. De mindennek eljön az ideje, és azt hiszem, hogy ez a zenével is így lesz."

süti beállítások módosítása