Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Cristina Scabbia szerint a karantén inkább pusztító, mint pihentető

2021. augusztus 22. - Jurancsik Eszter

cristina-scabbia_1.jpg

Az olasz Lacuna Coil, sok előadóhoz, együtteshez hasonlóan 2022-re költöztette turnéját, noha enyhítéseket vezettek be a nyár elején sok országban.

Mint ismeretes, tavaly Európán belül elsőként Olaszországot érte el a koronavírus-járvány, a hatóságok pedig azonnali karantént rendeltek el, csak munkába járás, vásárlás vagy egyéb halaszthatatlan dolgok miatt hagyhatták el az emberek a lakásukat.

Cristina Scabbia, a milánói csapat frontasszonya rengetegszer osztott meg gondolatokat a témában. Kiderült, hogy az első karantént főleg főzéssel, videojátékozással és olvasással töltötte, ugyanakkor megtudhattuk: hiányzik a bandának az utazás, a koncertek, de mindenekelőtt a rajongókkal való energiacsere. Kiosztotta felelőtlenebb honfitársait, akik céltalanul bolyongtak a város utcáin, valamint megtudhattuk, hogy a második karantén alatt sikeresen formába hozta magát a 49 éves énekesnő, megosztva egyszerű, de hatásos edzéstippjeit követőivel.

Most újabb gondolatokkal jelentkezett be Instagramján:

"Csak egy teljesen véletlenszerű gondolat... Nem is olvasom vissza, amit most írok, így teljesen az lesz itt, ami most, ebben a pillanatban a fejemben van. Nagyon hiányoznak az élő bulik a Lacuna Coilnak, ugyanakkor jó itthon is lenni, feltöltődni, új dolgokat csinálni és kreatívnak lenni."

- kezdte sorait, majd így folytatta:

"Azonban a járvány miatt tartott szünet nem volt "feltöltődés" csak azért, mert otthon voltunk. Ehelyett pusztító volt sokunk számára, és időnként elveszettnek, kiégettnek, haszontalannak éreztük magunkat. Az úton töltött évek nagyon kifizetődőek voltak, de elidegenítettek még a saját lakásomtól is. Hát nem furcsa ez? Lemaradtam esküvőkről, temetésekről, születésekről és születésnapokról, épületeket húztak fel anélkül, hogy észrevettem volna, sok különleges eseményről lemaradtam, mégsem bánok semmit, mert szeretem azt, amit csinálok, a zenét, az éneklést, és a zenekart, amiben játszom."

1920px-20170706_ballenstedt_rockharz_lacuna_coil_0064_lacuna_coil.jpg

Az otthon töltött idő alatt azonban új dolgokat is felfedezett és kipróbált Cristina:

"Az elmúlt másfél évben úgy döntöttem, hogy kísérletezni fogok és megismerkedek más dolgokkal is, mint például a Twitch: ez lehetőséget adott arra, hogy jobban megismerjelek titeket, és mindannyiótoknak lehetőséget adott arra, hogy megismerjétek a személyiségem részeit. Szóval ne csodálkozzatok, ha videojátékokban elmerülve, szexi ruhában, Pikachu-s pizsamában és papucsban, smink nélkül, vagy magas sarkú cipőben focizni láttok. Az, hogy nem teszek ki zenével kapcsolatos képeket, videókat, nem azt jelenti, hogy ez már nem érdekel, hanem egyszerűen csak azt, hogy a tűz táplálásához sok üzemanyagra van szükséged. És a benzin számomra az élet, az élmények, az új impulzusok."

- utalt arra, hogy utazás, új emberek és kultúrák megismerése nélkül a dalszerzéshez szükséges ihlet is nehezen jön.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr1616667052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása