Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Leaves' Eyes - vikingekről szóló dokumentumfilmet jelentetett meg a csapat

2020. december 27. - Jurancsik Eszter

bandbanner_le_2020.jpg

Október 23-ával jelent meg a Leaves' Eyes új albuma, a The Last Viking, amely immár a második korong a finn Elina Siirala énekesnővel, a 2018-as Sign of the Dragonhead után. A lemezről itt olvashattok kritikát, az együttes pedig most egy három részes dokumentumfilmet jelentetett meg Viking Spirit címmel - mindhárom rész elérhető a Youtube-on, íme:

 

 

Floor Jansen: "Nem értem, miért ekkora durranás a magasságom..."

Nightwish holland származású frontasszonya, Floor Jansen folyamatosan kap hideget-meleget, amióta -2013 októbere- a banda hivatalos tagja lett. Sokan a mai napig kritizálják, amiért kicsit teltebb, mint a legtöbb énekesnő, hol azt a képtelenséget találják ki, hogy megpróbálja utánozni elődeit, a finn Tarját és a svéd Anette Olzont - erre a vádra egyébként nem is olyan rég reagált egy interjúban. 

unnamed_14.jpg

És természetesen a magassága is sokszor téma a csámcsogók körében - Floor ugyanis a 183 centijével valóban magasabb, mint az átlagos lányok, de ő maga nem érti, ez miért olyan érdekes. Ezzel kapcsolatos gondolatait osztotta meg most a BandBond riporterének.

"Magasabb vagyok a legtöbb nőnél, és sokszor még a férfiaknál is. És ez olyan érdekes lett. Azt hiszem, a színpadon állva nem igazán tűnik fel, mennyire magas vagyok. De ha például Emppu Vuorinen mellé állítasz, aki 160 centi, akkor a különbség valóban elképesztő. De nem is igazán értem, miért is számít ez valójában, mert nem tehetek ellene túl sokat."

- mesélte a téma kapcsán nevetve Floor, akit kamaszként a suliban rendszeresen vegzáltak a magassága miatt, olyannyira, hogy a szülei többször beszéltek emiatt a tanáraival, de a helyzet nem változott. Korábban pedig megosztotta, hogy pont a magassága miatt egyedi tervezésű ruhákra van szüksége:

"Több mint hat láb magas vagyok (183 cm), és bár nem vagyok óriás, nem igazán illenek rám a >>rendes<< ruhák. A színpadi ruháim minden darabja egyedi tervezésű. Ez drága, de fontos."

 

Tavasszal új középlemezt ad ki a Lovebites

Az öt japán lányból - Asami, Miyako, Haruna, Midori és Miho - álló Lovebites ma adta hírül Facebookján egyre duzzadó rajongótáborának, miszerint 2021. március 10-én új EP-vel jelentkeznek, amely a Glory, Glory To The World címet fogja viselni.

133093149_2775316759451062_558336430216237556_o.jpg

A power/heavy metálban nyomuló csajok négy számot rögzítettek a kiadványon, amelyeknek címe:

1. Glory To The World
2. No Time To Hesitate
3. Paranoia
4. Dystopia Symphony
unnamed_1_3.jpg
A csapat tagjai (balról): Miho (basszusgitár), Asami (ének), Haruna (dob), Miyako (gitár) és Midori (gitár)
Az ötösfogat három nagylemezzel büszkélkedhet alig 4 éve történt megalakulása óta, a legutóbbi album januárban került boltokba Electric Pentagram címmel, és szülőhazájukban a lista 9. helyéig vándorolt. Az előző két koronggal - Awakening from Abyss (2017) és Clockwork Immortality (2018) - Európában is fellépett a banda, olyan neves rendezvényeken, mint az angliai Download fesztivál vagy a Bloodstock Open Air, de láthatták a rajongók őket a DragonForce előzenekaraként és a Halestorm Japánt érintő turnéján a pennsylvaniai csapat énekesnőjével, Lzzy Hale-lel is egy színpadra álltak. 
"A négyszámos EP a koronavírus-járvány sötétségében került rögzítésre. Ez a négy dal kizárólag ezen az EP-n lesz hallható, nem fognak szerepelni a következő nagylemezen és nem fogjuk őket újra felvenni, mint pl. a 2018-as Battle Against Damnation-t!"
- áll az együttes közleményében, a kiadványt pedig máris előrendelhetjük ITT!

Floor Jansen: itt az Ave Maria metálos verziója

129758368_225822032237990_8932280181402293337_o.jpg

Floor Jansen, a Nightwish holland frontasszonya mostanában több coverrel is kedveskedett rajongóinak, először a Jégvarázsból ismert Let It Go-val rukkolt elő - ebben lassan négyéves lánya, Freja inspirálta, aki nagy rajongója a szerzeménynek. Nem sokra rá az 1987-es Heart-klasszikus Alone-nal jelentkezett, de a karácsony sem telik el Floor nélkül: a világszerte ismert és népszerű karácsonyi dalt, az Ave Mariát - amelyet Tarja Turunen is feldolgozott - ragadta meg és némi metálos hangzást hozzácsapva felénekelte a szerzeményt, íme:

 

Klippremier: Dalriada - Őszi ének

dalriada.jpg

A Dalriada 2021 tavaszára ígéri soron következő nagylemezét Őszelő címmel, de a koronggal egy időben boltokba kerül a csapat első DVD-je is, amelynek anyagát a Barba Negrában rögzítették 2019 októberében. 

A készülő stúdióalbumról pedig meg is érkezett  Binder Lauráék első kisfilmje, amely az Őszi ének című szerzeményükhöz készült, íme:

 

Megérkezett a Taleteller új albuma - The Path

taleteller_wide_new.jpg

Néhány nappal ezelőtt volt szerencsém meghallgatni a budapesti Taleteller új lemezét, amely a The Path címet viseli, és hivatalosan ma jelent meg. A dalcsokorról itt olvashatsz kritikát, a zenekarnak pedig köszönettel tartozom a lehetőségért.

A csapatot Tóth Tibor alapította 2010-ben, akinek elképzelése egy olyan szimfonikus metált játszó együttes volt, amely albumonként egy-egy történetet dolgoz fel. Több tagcsere és a debütáló album (Hope Dies Last, 2014) után idén júniusban jelentkezett a formáció új dallal az Aurora képében, Tiborral pedig itt olvashatsz interjút. Szeptemberben megjelent az Emerald Creek című dalhoz készített kisfilm is.

the_path_1.jpg

A zenekar jelenlegi felállása a következő: Tóth Tibor (billentyűk), Csák Annamária (ének), Róth Miklós (dobok), Horváth Imre (gitár) és Uhljar Mihály (szimfonikus hangszerelő). 

Linkek a lemezhez:

https://taleteller.bandcamp.com/

https://open.spotify.com/artist/1gQFn5q72QjAqToxwCRAUy

https://music.apple.com/gr/artist/taleteller/1455304909

A zenekar oldalai:

Weboldal: www.taletellerband.com

Facebook

Instagram

Youtube

 

süti beállítások módosítása