Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Vallásos és ateista fémcsajok

Ki hogyan áll a kérdéshez?

2020. május 30. - Jurancsik Eszter

Van, aki hisz Istenben, valaki pedig nem. Valaki inkább spirituálisnak vallja magát mint vallásosnak, valaki pedig szorgosan rója a templomot minden vasárnap. Most e témában olvashatjátok a metál lányainak véleményét.

CRISTINA SCABBIA

A milánói Lacuna Coil frontasszonya legutóbbi, tavaly októberben megjelent Black Anima című albumuk kapcsán mesélt a valláshoz való hozzáállásáról. Így nyilatkozott:

cristina-scabbia-1.jpg

"Olaszország nagyon vallásos ország, a pápa is itt él. Fiatalabb koromban én is rendszeresen jártam templomba, de nem értettem, miért kell minden vasárnap oda menni, ha az emberek a hétköznapokban nem úgy viselkednek, mint a templomban. Válaszokat kerestem a kérdéseimre, de nem kaptam. Azt gondolom, fontosabb, hogy jó ember legyél, mint vallásos..."

TARJA

Az egykori Nightwish-énekesnő az opera mellett bizony egyházi zenét is tanult, ki is adott több ilyen témájú munkát - gondoljunk az Ave Mariára, vagy a 2017-ben megjelent karácsonyi lemezére, a From Spirits And The Ghost-ra, amelyen klasszikus karácsonyi dalok hallhatók az ő értelmezésében.

tarja-inthe.jpg

A finn szépség több ízben elmondta: véleménye szerint a vallás nagyon személyes dolog, annyit azonban elárult: kiskorában édesanyja megtanított neki egy imát, amit ma is sokszor elmond lefekvés előtt.

ALISSA WHITE-GLUZ

A The Agonistban ismerhettük meg a kék hajkoronájú énekesnőt, majd 2014-ben átigazolt a svéd Arch Enemybe.

arch_enemy-alissa-white-gluz-02-1024x1024.jpg

A kanadai énekesnő a Hammerworld magazinnak árulta el 2017 őszén, a csapat Will To Power című lemezének megjelenésekor: kislányként egyházi iskolába járt, ahol kötelező volt az egyenruha és még azt is megszabták a gyerekeknek, hogy mit gondoljanak. Éppen ez terelte Alissát a lázadás, a metál felé - ateistának vallja magát.

FLOOR JANSEN

Nemigen beszél magánéletéről a Nightwish frontasszonya, aki a zenekarral 2015-ben felvette első közös albumát, amely az Endless Forms Most Beautiful címet kapta. A korong tematikája pedig Richard Dawkins brit természettudós munkássága adta. Éles kontraszt volt e kiadvány a korábbiakkal, amelyek telis-tele voltak misztikus dolgokkal.

floor-jansen-beste-zangers.jpg

Floor több posztja arról tanúskodik, hogy a wicca vallás áll hozzá közel - karácsonykor boldog Yuletidet-kívánt rajongóinak, ami a wiccák, azaz a "zöld boszorkányok" 12 napos ünnepe.

TATIANA SHMAYLYUK

Az ukrán Jinjer pöttömnyi, de annál karizmatikusabb énekesnője egy korábbi interjúban elmondta: ő és a csapat többi tagja inkább az ateizmus felé húznak, ám Tatianát mégsem hagyja hidegen a misztikus vonal.

jinjer-17.jpg

Ezt mutatja a tény is, hogy saját csillagjegyéről, a Halakról Pisces címmel írta meg a banda egyik legismertebb dalát, valamint legutóbbi, 2019-es albumukon hallható Noah című szerzeményét a bibliai Noé története ihlette.

AMY LEE

Kereszténynek vallja magát az arkansasi Evanescence frontasszonya, aki azonban leszögezte: csapatával soha nem fognak keresztény rockot játszani, noha karrierjük legelején kiadójuk felvetette ennek ötletét is.

94551070_2748254915298025_2320667900584656896_n.jpg

Ahogy ő fogalmazott: büszke keresztény, de nem fogja a vallást keverni a zenével.

LACEY STURM

Lacey neve első körben a texasi Flyleaf kapcsán csenghet ismerősen. A zenekar keresztény metált játszik, noha Lacey 2012-ben elhagyta a bandát, új énekesnővel folytatták társai. Lacey kamaszként depressziós volt, és minden keresztényt álszentnek tartott. Sokáig foglalkoztatta az öngyilkosság gondolata.

laceybyjoshdel.jpg

Nagymamája ekkor elvitte egy templomba, ahol Lacey elmondása szerint az oltár előtt "csoda történt", és rátalált az Úrra. Azóta mélyen Isten-hívő, férje is egy keresztény metált játszó banda gitárosa, akitől három fia is született. Lacey ugyanennyi könyvet is írt Istennel való kapcsolatáról.

EMILY OVENDEN

Az angol Pythia zenekar neve keveseknek ugorhat be, a csapat 2007-ben, Emily Ovenden vezetésével alakult, majd három album után a frontasszony 2015-ben úgy döntött: kiszáll az együttesből - helyét Sophie Dorman vett át. Anna Tammal, aki szintén képzett zenész, Wilde Roses néven hívta életre új együttesét, amely középkori zenét játszik, ám néhány éve Emily otthagyta zenésztársát.

-he8cxtc_400x400.jpg

Akkor még létező Facebookos adatlapjáról kiderült: az egykor Pythiában power metált éneklő hölgy elmerült a vallásban, olyannyira, hogy mostanra már lelkésszé szentelték.

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr6815729610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása