Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Ősszel érkezik az új Draconian-album!

A Sovran folytatása lesz a korong!

2020. április 24. - Jurancsik Eszter

Az 1994-ben alakult svéd goth/doom metált játszó Draconian utolsó nagylemeze 2015 októberében jelent meg, Sovran címmel - ez volt az első korong, amelyen Heike Langhanst hallhattuk énekelni, aki 2012-ben vette át a mikrofont Lisa Johanssontól. 

64a02d59194abf2a015da4e734056466.jpg

A kiadvány igen szép sikereket ért el, mindeközben Heike két másik projektjével is foglalkozott, a 2006-ban létrehozott :LOR3L3I:-val és a 2015-ben, exbarátjával, Daniel Änghede-vel alapított ISON-nal. 

Tegnap jelentette be a zenekar Facebookos oldalán, miszerint az új album 2020. október 30-án, a Napalm Records felügyelete alatt kerül a boltok polcaira, és az Under a Godless Veil címet viseli majd. 

A tracklist a következő:

1. Sorrow of Sophia
2. The Sacrificial Flame
3. Lustrous Heart
4. Sleepwalkers
5. Moon Over Sabaoth
6. Burial Fields
7. The Sethian
8. Claw Marks On The Throne
9. Night Visitor
10. Ascend Into Darkness

A borító:

 

A banda ezt írta a készülő lemezről:

"Az 'Under a Godless Veil' album az eddigi legváltozatosabb album, amit kiadunk a kezünkből. Ezeket a dalokat a Johan (Johan Ericson, a banda alapítója - a szerk.) szívéhez közel álló zenék ihlették; vagyis minden, ami a tradícionális doom és a gótikus rock műfajok közötti skálán mozog. Sokan biztosan megjegyzik majd, hogy ezek a dalok a korábbiaknál jóval kidolgozottabbak, meditatívabbak. Ezúttal néhol ambientes elemeket is beledobtunk a közösbe, de persze egy pillanatra sem hanyagoltuk a Draconian-ra jellemző, tradícionális karakterisztikát. Nem mellesleg tökéletesen illeszkednek a zenei kompozíciókhoz Anders dalszövegei amelyek remekül tükrözik első 2-3 albumunk kettősségét és kifinomultságát, miközben a korábbiaknál erőteljesebben árasztja magából a gnosztikus filozófiát. Nevezhetjük az 'Under a Godless Veil' albumot egyfajta elmélkedésnek is - életről és halálról van ugyanis szó a dalokban; de eközben mindvégig emlékeztetünk arra, hogy ez a különös, zord világ messze távol áll attól, amit otthonnak nevezhetnénk."

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr5215638832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása