Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Ailyn: "A Her Chariot Awaits egy új fejezet a karrieremben."

Új bandája alapításáról mesélt az énekesnő

2020. március 04. - Jurancsik Eszter

2016 nyarán a norvég Sirenia bejelentette: 8 év után megváltak sorban negyedik frontasszonyuktól, Ailyntől. Az előzményekhez hozzátartozott, hogy a spanyol származású pacsirta édesanyja néhány héttel korábban váratlanul elhunyt, ez pedig komolyan megrendítette a kislány kora óta egyes típusú, azaz inzulinhiányos cukorbetegséggel élő énekesnőt.

ailyn_7.jpg

Az év szeptemberében derült ki, hogy a nyári koncerteken eredetileg csak helyettesként éneklő Emmanuelle Zoldané lett a mikrofon, aki egyébként már 2003 óta a csapat kóristája - a francia operaénekesnővel immár harmadik lemezét tervezi a zenekar.

Később Ailyn kifejtette: igazságtalannak érzi, ahogyan kitették az együttesből.

Ám a mediterrán szépség nem adta fel, hiszen dolgozott a Melted Space-cel, ahol Clémentie Delauneyt helyettesítette, klipet készített az olasz Secret Rule-lal és a spanyol Déblerrel is felvett el dalt.

2019 októberében jelentette be az énekesnő: új zenekart alapított, amelynek a Her Chariot Awaits nevet adta. A nápolyi Frontiers Records lemezkiadó leszerződtette az újdonsült formációt, amelyben Ailyn mellett ténykedik három amerikai zenész: a sokoldalú dobos, Jeff Thal, Brian Gearty gitáros és az Adrenaline Mobból ismert Mike Orlando.

hca_1.jpg

Nem hagyta tehát leírni magát a kellemes hangú énekesnő, aki a Blabbermouthnak mesélt a banda alapításáról: 

"Nagyon örülök, hogy Mike Orlandóval dolgozhatok együtt, hogy elvállalta a Her Chariot Await-ben való szereplést. Hatalmas megtiszteltetés ez számomra, alig várom, hogy ez az új kaland elkezdődjön, ami egyben egy tanulási folyamat is lesz!"

- kezdte az énekesnő, majd így folytatta:

"A hangom új oldalát fedezhetem fel most, nagyszerű zenészek oldalán, nagyon izgatott vagyok, hogy megosszam veletek ezt az utat."

Mike Orlando is nyilatkozott a témában:

"Öröm együtt dolgozni egy olyan énekesnővel, mint Ailyn, remekül teltek az album felvételei. Gyönyörű hangja van, szeretünk vele együtt dolgozni. Kemény, slágeres számok lesznek a lemezen, szeretni fogjátok!"

A szóban forgó korong, amely a csapat nevét viseli majd, március 6-án kerül a boltok polcaira.

hca.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr1715503902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása