Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Cristina Scabbia szerint a következő Lacuna Coil-album lesz a legsötétebb és legkeményebb

Készül az új korong

2019. március 03. - Jurancsik Eszter

A milánói Lacuna Coil utolsó nagylemeze 2016 májusában került boltokba Delirium címmel, amellyel igen szép sikereket ért el a Cristina Scabbia által vezetett banda. Az album megjelenésének hetében csaknem 13 ezer hanghordozó talált gazdára, a Billboard 200-as listán pedig a 33. helyezést érte el - elődje, a 2014-es Broken Crown Halo a 27. helyig jutott, így majdnem beérték azt.

768x432_z7_061118_1600x900.jpg

Cristina, a zenekar énekesnője elárulta: készítik az új lemezt, amely sokkal sötétebb és keményebb lesz, mint a Delirium, de alapjáraton ennek az albumnak a vonalát viszi majd tovább.

"Olyan sok nagyszerű dolog fog történni, bár most még semmit nem mondhatok, a francba! Az új lemez remek, sötét és nehéz lesz..."

- írta nemrég Instagram-profilján.

 

Az olasz zenemágusok nem unatkoztak az elmúlt két évben sem, hiszen 2018-ban DVD-t adtak ki, 2017-ben pedig világkörüli turnén voltak.

 

 

 

 

 

 

Klippremier: Battle Beast - Eden

Új videó Nooráéktól!

Március 22-ével kerül a boltok polcaira a finn hatosfogat új albuma, No More Hollywood Endings címmel.

 

battlebeastbanddec2018_638.jpg

A korong címadó dalához készült videót már láthattuk, most pedig itt az újabb kisfilmes szerzemémy, az Eden. 

Korábban az énekesnő, Noora Louhimo elárulta: az új lemez 100%-ban heavy metal lesz.

Íme, az új klip:

 

 

Novemberben ismét Budapestre jön a Delain!

Ismét magyar színpadon a csapat

A Charlotte Wessels vezette formáció már-már hazajár Magyarországra, és minden alkalommal fergeteges bulit csapnak. 

A derék hollandok középlemeze Hunter's Moon címmel jelent meg 22-én, amely négy új dalt és tíz élő felvételt tartalmaz, az EP pedig hatalmas sikernek örvend a zenekar rajongói körében.

delainbanddec2018-638.jpg

Tudjuk azt is, hogy az együttes szorgalmasan dolgozik új stúdióalbumán, amelyről konkrétumokat még fedte fel, de Charlotte elárulta: a 2016-ban kiadott Moonbathers vonalát viszi majd tovább.

Az újabb örömhír a csapatról pedig nem más, mint hogy 2019. november 24-én ismét Magyarországra látogatnak, a Barba Negrában adnak koncertet. A jegyek máris kaphatók ITT!

Klippremier: Dust In Mind - Another Dimension

Új videó Jenniferéktől!

Tavaly októberben jött ki a francia industrial metalosok új albuma, a From Ashes to Flames, amelyről klipes formában megjelent a korong címadó szerzeménye, az Open Your Mind és a This Is The End.

band01_1000px.jpg

Most új kisfilmmel jelentkezett a Jennifer Gervais énekesnő által vezetett strasbourgi együttes, a videó az Another Dimension című dalhoz készült, íme:

 

Új albumán dolgozik a Visions Of Atlantis

Interjút adott Clémentine Delauney

Az osztrák formáció története egészen az ezredfordulóig nyúlik vissza, 2000-ben alakult meg Bruck an der Mur-ban a szimfonikus metált játszó zenekar, Nicole Bogner énekesnővel, aki akkor alig 16 éves volt - ő 2005-ben operaénekesi karrierje miatt hagyta ott az együttest. A hosszú betegség után, 2012 januárjában, 27 évesen elhunyt lányt több fronthölgy követte a sorban: Melissa Ferlaak, Joanna Nieniewska, Maxi Nil (aki jelenleg a görög Jaded Star tagja).

2013 óta pedig a francia Clémentine Delauney áll a mikrofon mögött, aki tagja szülőhazája egyik legnépszerűbb zenekarának, a Melted Space-nek, de az Amanda Somerville által alapított Exit Eden egyik dívája is.

visions-of-atlantis-band-2018-524x350.jpg

A Visons Of Atlantis legutóbbi nagylemeze The Deep&The Dark címmel, 2018 februárjában jelent meg, a banda pedig több országban is koncertezett a kiadvánnyal - novemberben még Budapesten is láthattuk őket.

Clémentine a 70 000 Tons Of Metal nevű, óceánjárós fesztiválon elárulta: készül az új album, amely a fent említett korong vonalát viszi majd tovább.

14688507703_62a054efcd_b.jpg

"Szimfonikus lemez lesz, de pár dal teljesen új formában mutat meg minket. Michele Guaitoli (a csapat férfi hangja, 2018-ban csatlakozott a zenekarhoz - a szerk.) csodálatos énekes, eltérő stílussal, de nagyon várjuk, hogy elkészüljön az új album. Fejlődnünk kell, így nincs értelme egy "The Deep&The Dark II" lemezt csinálni. Akik viszont szerették ezt a lemezt, biztosan elégedettek lesznek az újjal is."

- mesélte Clémentie, majd hozzátette: 2020-ban lesz 20 éves az együttes, és bár nincsenek még különleges tervek, de nem zárja ki, hogy valami igazán különleges fellépéssel készüljenek.

A csapat első DVD-je egyébként február 22-én jelent meg a Napalm Records gondozásában.

 

 

süti beállítások módosítása