Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Készül a Mezmerized újabb klipje!

Nem tétlenkedik a csapat

2019. december 21. - Jurancsik Eszter

Király Anna, a Sorroniából ismert énekesnő idén alapította Mezmerized nevű új projektjét - zenésztársa Oliver Mudra, akivel elektronikus elemekkel megküldött metált játszanak.

67562719_2418164481594102_5125660038865616896_n_1.jpg

A kettős igencsak belehúzott a munkába, ennek eredményeként már két kisfilmmel is jelentkeztek: október végén a Desire-t, majd december 10-én a Satellite-t láthattuk.

Mindkét klip komoly sikert aratott a rajongók körében, Annáék pedig a napokban jelentették be Facebookos oldalukon: hamarosan látható lesz harmadik videójuk is, amely a Shutdown címet fogja viselni, és január 3-án mutatják be a nagyközönségnek, ám addig is itt az ízelítő:

 

Új projektbe vágott Anette Olzon!

Pörög az énekesnő!

A The Dark Element második nagylemeze novemberben jelent meg, és igen szépen muzsikál az Anette Olzon-Jani Liimatainen kettős új műve. 

Nagy a pörgés tehát a svéd énekesnő körül, aki egy percig sem tölti üresjáratban az idejét. Tegnap fedte fel titkát, miszerint újabb projekt részese lett. Allen/Olzon elnevezés alatt nem mással egyesítette az erejét, mint Russell Allennel. Az amerikai énekes a Symphony X frontembereként vált ismertté, de nevét adta az Adrenaline Mobhoz is. 

russellallenanetteolzon_638.jpg

Kíváncsian várjuk, hogy mit hoz 2020 a duónak - ekkorra ígérték ugyanis bemutatkozásukat. 

 

 

Vicky Psarakis: "Nincs miért bocsánatot kérnem Alissától..."

Interjút adott a The Agonist énekesnője

Szeptember 20-án a kanadai The Agonist megjelentette Orphans címre keresztelt új lemezét, amelynek kapcsán egy interjúban Vicky Psarakis, a csapat frontlánya elárulta: elődje, Alissa White-Gluz azóta próbálja tönkretenni a bandát, amióta távozott a mikrofon mögül, és bár az album már tavaly elkészült, a kék hajkoronájú lány kavarása miatt csak idén kerülhetett boltokba.

Alissa, aki 2014 óta a svéd Arch Enemyben ténykedik, kisvártatva reagált az őt ért vádakra. Elmondása szerint minden, amit Vicky állít róla, hamis információ és koholmány, félretájékoztatták, valamint szeretné vele felvenni a kapcsolatot, hogy tisztázhassák a dolgokat. 

collage2_1.jpg

A dráma felvezetése már egyébként 2017 tavaszán megtörtént, amikor is Alissa elmesélte: élete legfájdalmasabb élménye volt a The Agonistból való kirúgása, hiszen az együttest a gyermekének tekintette, ő tervezte a logót és a dalszövegek nagy része is az ő tollforgatásának eredménye. Nem sokkal ezt követően a gitáros Danny Marino is felfedte a lapokat: egy nyilatkozatában árulónak és hazugnak nevezte Alissát. 

Sokáig úgy tűnt, csitulnak a viharok a hónapok óta tartó dráma kapcsán, hiszen Vicky néhány hete kijelentette: nyitott lenne egy beszélgetésre Alissával, Danny pedig nemrégiben azt mondta: nem tartja elképzelhetetlennek, hogy a két csapat akár közös turnéra induljon.

Most viszont Vicky derült égből villámcsapás-módon kijelentette: nincs miért bocsánatot kérnie Alissától. 

1567517882_825449466277948.jpg

"Úgy érzem, teljesen rendben van, hogy nyíltan beszéltem és kinyitottam a számat. Nem érzem, hogy bocsánatot kell kérnem Alissától! Ami történt, megtörtént..."

Az interjú itt megnézhető:

 

Még karácsony előtt befejezi új lemezét a Nightwish

Jelenleg a keverés zajlik

A finn/holland/brit tagokból álló csapat készülő új albuma kapcsán többször írtunk, sokáig semmilyen konkrétum nem látott napvilágot az újdonságról, azonban nemrég kiderült: 2020 tavaszán kerül majd boltokba a zenekar új műve. E korong az együttes kilencedik stúdióalbuma lesz, egyben a második, amelyen a holland Floor Jansen, a banda harmadik frontasszonya énekel. 

nightwish_concert_paris_grand.jpg

Az első vele felvett lemez, az Endless Forms Most Beautiful 2015 márciusában jelent meg, vegyes érzéseket kiváltva a hallgatóságból - akadt, akinek egyáltalán nem tetszett, de persze rengetegen imádták a korongot, amelyről az első kislemezes dal, az Élan nemrégiben elérte a 60 milliós nézettséget a Youtube-on. 

A banda nemrégiben adta ki Decades: Live In Buenos Aires című DVD-jét, most pedig megtudhattuk: az új lemezre szánt dalok már a keverés végső fázisában vannak, a Helsinkiben található Finnvox stúdióban zajlik a munka, és Floorék még karácsony előtt végeznek a szerzeményekkel. 

"Tuomas a Finnvox stúdióban van, és a dalok keverésével foglalkozik. Néhány napig még ott lesz, de aztán elindulunk valahová az ünnepekre."

- mesélte Marco Hietala énekes-gitáros, aki nemrégiben szólólemezt adott ki.

Az énekesnő Floor hozzátette: 

"Már az első dallamoknál azt mondtam: >>Igen, ez az! Megérkeztünk!<< Annyira Nightwish lesz az új anyag, amilyet a rajongóink elvárnak tőlünk! Nagyon izgatott vagyok és úgy gondolom, tetszeni fog az embereknek."

A podcastet itt meghallgathatjátok.

 

Kérdezz-felelek a Jinjerrel!

Rendhagyó videóinterjú a csapattal

Az ukrán Jinjer az utóbbi évek egyik leglátványosabb áttörését vitte véghez metál-fronton. A banda 2009-ben alakult Gorlovkában, és akkortájt még egy férfi volt a frontembere a csapatnak, Max Fatullaev, aki az Egyesült Államokba utazott, ekkor került a képbe Tatiana Shmailyuk - mint vendégzenész. Ám később Max végleg a tengerentúlra költözött, így az akkor 23 éves Tatianáé lett a mikrofon.

jinjer_press.jpg

A Jinjer ezután szép lassan headliner zenekarrá nőtte ki magát, rajongótáboruk pedig egyre csak duzzad, legutóbbi turnéjuk során pedig eljutottak az USÁ-ba és Mexikóba is. Legújabb, Macro címre keresztelt lemezük október 25-én landolt a boltok polcain, komoly sikert aratva a rajongók körében. 

Egy röpke videóinterjú erejéig a német Impericon magazin faggatta ki a zenekar két szószólóját, Tatianát és a gitáros Eugene-t. A videó főleg arra irányult, milyen kérdésekre keresnek rá a netezők az együttes kapcsán.

Megtudhattuk például, hogy a banda progresszív metálként jellemzi az általuk játszott zenét, és néhány meredek feltételezéssel ellentétben nem sátánisták, hanem ateisták.

De mit jelent a csapat neve és honnan jött?

"Mielőtt csatlakoztam a zenekarhoz, már megvolt a név. Különösebb jelentése nincs, csak egy könnyen kimondható nevet akartak a fiúk."

- magyarázta Tatiana, akiről a felvételben kiderül: nem szingli, a pletykákkal ellentétben nem leszbikus, 32 éves és 163 centi. 

jinjer_tatiana.jpg

Nem használnak speciális vokál effekteket sem, csak az énekesnő hangjára hagyatkoznak. 

Tatiana azt is felfedte: körülbelül három évvel ezelőtt megpróbált vegán lenni, de neki ez nagyon nehéz volt.  Tudja, hogy manapság a veganizmust egyre többen követik és népszerűsítik, ám ő nem tudja teljesen mellőzni az állati eredetű ételeket. Azonban nem mindenféle húst eszik meg, hanem csak a halat, azaz peszkatáriánus. Ám azt is felfedte: sminkcuccai vásárlásánál ügyel arra, hogy csakis cruelty-free termékek kerüljenek a kosarába.

A videót itt nézhetitek meg:

 

 

süti beállítások módosítása