Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Liv Kristine: hamarosan jön az új kislemez + interjú

Feltárta lelkét az énekesnő

2019. december 08. - Jurancsik Eszter

A norvég származású Liv Kristine-nek nem alakult túl jól az elmúlt néhány év. 2016 tavaszán kidobták az általa alapított Leaves' Eyesból, miután a másik alapítóval, Alexander Krullal tönkrement a házassága, majd tavaly szeptemberben elhunyt vőlegénye, Mario.

Némi vigaszt jelentett számára, hogy teljes értékű tagjává vált húga csapatának, a Midnattsolnak, illetve egy interjúban elmondta: hálás a rajongóinak a végtelen szeretetért és támogatásért. Idén a szerelem is újra rátalált az énekesnőre.

77294123_2462602017330256_3614579832760827904_n.jpg

Most az Empire Zone nevű internetes lapnak mesélt Liv magánéletéről és karrierjéről.

A szőke szépség elárulta: Mikkel-lel, új barátjával áprilisban szerettek egymásba és 2020-ban összeházasodnak.

"Mikkellel szerelem volt első látásra. Ezt a sors akarta így! Sokat beszlégetünk az Univerzumról, az istenekről, a vallásról, jógázunk és egészségesen élünk. Kreatívak vagyunk és támogatjuk egymást!"

- mondja új szerelméről Liv, és az is kiderült: Mikkel szülőhazájában, Dániában állnak oltár elé. 

78306045_2462602027330255_7245416108147081216_n.jpg

Liv és párja, Mikkel

Szóba került a black metal, amely műfaj hazájaként Norvégiát emlegetik, ám sok sötét esemény árnyékolta be e zenét a kilencvenes években.

"Tinédzser voltam, amikor Norvégiában nagyobb teret kapott a black metal. Szomorú, ami történt a kilencvenes évek folyamán, amikor is magukat sátánistának nevező emberek történelmi templomokat gyújtottak fel. Azonban ebben a témában nagy a zavar, ugyanis a black metalnak valójában semmi köze a sátánizmushoz!"

- vélekedett a témáról az énekesnő. 

Liv felfedte: nemsokára érkezik új kislemeze, amely a Skylight címet fogja viselni.

Tommy Olsson írta a dalt, és elküldte nekem. Jó ideje ötleteket cserélünk. Szeretem az ő megoldásait és nagyn inspiráló, hog elég teret ad nekem, hogy kísérletezzek a dallamokkal és a szövegekkel. Olyan ez, mint egy varázslatos áramlás. Mindig vannak ötletek. A Skylight-ot az ő stúdiójában vettem fel, augusztusban. Mindketten nagyon büszkék vagyunk arra, amit együtt kreáltunk. Sőt, biztos vagyok abban, hogy ezt a dalt a közönség is imádni fogja."

- árulta el dal titkait az énekesnő, akinek készülő lemeze immár a hatodik szólóalbuma lesz.

49118231812_b17b8b6a38_b.jpg

Liv még egy titkot megosztott: kapcsolatban áll egykori Theatre of Tragedy-s zenésztársával, a magyar származású Raymond Rohonyival, akivel 2016 őszén egy színpadra állt, és fergeteges bulit csaptak, azt pedig korábban is elmondta: nem tartja kizártnak, hogy újra együtt dolgozik majd egykori együttesével.

 

The Agonist: Danny Marino nem zárja ki egy Arch Enemyvel közös turné lehetőségét

Interjút adott a zenész

A kanadai The Agonist új lemeze szeptember 20-ával landolt a boltok polcain Orphans címmel, ám ezt megelőzően Vicky Psarakis, a formáció frontlánya interjút adott, amelyben kipakolt előrjéről, Alissa White-Gluzról. A görög származású énekesnő azt állította: amióta csak kitették a bandából, Alissa megpróbálja szabotálni a sikereiket, és bár az Orphans lemez már 2018-ban elkészült, Alissa kavarásai miatt egy évig húzódott  a megjelenés. 

6wxttpgbhjfaeb5brywsxz.jpg

A kék hajkoronájáról ismet Alissa nem sokkal később reagált az őt ért vádakra - egy internetes magazinon keresztül üzent utódjának, és elmondta: minden, amit Vicky róla hallott, koholmány, és szeretné vele tisztázni a dolgot.

Alissa 2017-ben árulta el egy interújában: élete legfájóbb eseménye volt a The Agonistból való eltávolítása, azt állította: egész egyszerűen ellopták tőle az együttest, amelynek logóját is ő tervezte, valamint a szövegek nagy része is az ő tollából származik. Kisvártatva Danny Marino, a zenekar gitárosa is kiterítette a lapokat: árulónak nevezte Alissát.

A napokban a Vox&Hops beszélgetett a zenésszel, és szóba került a két formáció közötti kapcsolat is. A riporter azt kérdezte Dannytől, van-e esély arra, hogy a The Agonist és az Arch Enemy együtt turnézzon?

agonist-band.jpgAlissa még a The Agonist tagjaként

 

"Nos, nem vagyok az az ember, aki képtelen megbocsátani. Nem zárom ki ennek lehetőségét! Nem szeretem, hogy ilyen rossz kapcsolat van a két banda között. Alissa nemcsak ugyanúgy Montréalban él, mint én, de ugyanabban a kerületben is lakunk! És ugyanabban az utcában. Ő az utca végén lakik. És ez nem egy hosszú utca. A dobosunk (Simon McKay-a szerk.) többször látta őt az után. Egy fesztiválon pedig, ahol rengetegen voltak, Chris, a másik gitáros meglátta őt és Alissa köszönt neki."

Úgy tűnik, hosszú idő után végre rendeződhet a két zenekar közötti kapcsolat, ráadásul Vicky is megenyhült a közelmúltban - elmondta, hogy nyitott lenne egy Alissával való beszélgetésre is.

 

Charlotte Wessels: "Gyerekkoromban odavoltam Kate Bush-ért!"

Interjút adott a Delain énekesnője

A holland Delain új lemezéről tudni lehet, hogy 2020. február 7-én landol a boltok polcain, és az Apocalypse & Chill címet kapta. Két dalt már hallhattunk a korongról; szeptember végén a Burning Bridgest, néhány hete pedig a One Second-öt. De felkerült a lemezre a Masters of Destiny is, amely a februári Hunter's Moon címre keresztelt EP-n kapott helyet.

dela.jpg

Nagy az izgalom tehát a banda körül, akik november 24-én léptek fel a Barba Negrában, Budapesten. Néhány nappal ezelőtt a Kel-n-Rich magazinnak adott interjút a frontasszony Charlotte Wessels, aki kitért arra is, milyen előadók befolyásolták zenei ízlését.

Korábban elárulta: kisgyerekként rendszeresen válogatáskazettákat gyártott magának, amelyeken a Spice Girlstől a Metallicáig sokféle együttes, énekes megtalálható volt - az énekesnő érdeklődése tehát igen sok műfajra kiterjed. Az interjúban Charlotte felfedte: egyik gyerekkori nagy kedvence Kate Bush volt. 

"Kate Bush teljesen elbűvölt gyerekkoromban, csakúgy, mint sok más énekest! A szüleim sokféle zenekart és előadót hallgattak, de a női énekesek közül rá figyeltem fel leginkább."

- kezdte mondandóját Charlie.

ch.jpg

"Elég jól tudtam énekelni a dalait. Igen nagy hatással volt a zenei érdeklődésemre, és ezután kezdtem el klasszikus énekórákat venni. Ő volt rám a legnagyobb hatással, a mai napig inspirál."

- ecsetelte az énekesnő, aki azt is elárulta: a férfi énekesek közül Nick Cave a kedvence.

 

Februárban érkezik az új Diabulus In Musica-album+klippremier

Újra akcióban a banda!

Hónapok óta honolt a csend a spanyol szimfometált játszó zenekar háza táján, miután tudatták rajongóikkal: új lemezükön dolgoznak.

78839136_10156870233768652_8569668187518402560_n.png

A Zuberoa Aznárez vezette együttes 2016-ban kiadott utolsó kiadványa, a Dirge For The Archons szép sikereket ért el, sikeres turnét bonyolítottak le Európában a koronggal.

Ma végre fény derült az új album címére: Euphonic Entrophy címmel, 2020. február 14-én kerül a boltok polcaira a korong, ám nem ez az egyetlen meglepi a bandától: néhány napja mi is megírtuk, hogy új videoklipen dolgoznak, amelye ma debütáltatott a formáció. A dal az Otoi címet viseli, és baszk nyelven íródott. Spanyolországban megközelítőleg kétmillió lélekszámú baszk lakosság él, és 25%-uk beszéli a nyelvet. A dalcím imát jelent, és igencsak zúzósra sikerült, íme:

 

 

Lovebites: klippremier és új album jövőre

Megtekinthető a lemezborító is!

A 2016 óta létező, öt lányból álló japán metálbanda, a Lovebites eddig két albumot jelentetett meg: 2017-ben az Awakening from Abyss-t, egy évvel később a Clockwork Immortlityt. Nevüket az amerikai Halestorm együttes azonos című dala ihlette, és műfajilag heavy/power metálban nyomulnak.

jgen-lovebites-electric-pentagram-announce-1a-1024x707.jpg

Több európai fesztiválon is felléptek, például az angliai Download és Bloodstock Open Air-en, de muzsikáltak már a Dragoforce előzenekaraként is. 

A csapat tagjai:

Asami - ének

Haruna - dobok

Miho - basszus

Midori - gitár

Miyako - gitár/billentyűk

Tavaly a Halestorm énekesnőjével, Lzzy Hale-lel is színpadra álltak a csajok a zenekar japán turnéján, most pedig bejelentették: új albumuk 2020. január 31-én jelenik meg Electric Pentagram címmel, amelynek dallistája a következő:

01. Thunder Vengeance
02. Holy War
03. Golden Destination
04. Raise Some Hell

05. Today Is The Day

06. When Destinies Align
07. A Frozen Serenade
08. Dancing With The Devil
09. Signs Of Deliverance
10. Set The World On Fire
11. The Unbroken
12. Swan Song

lovebiteselectricpentagram.jpg

A 12 új dalt nem kisebb nevek segítettek felvenni az ötösnek, mint Mikko Karmila és Mika Jussila, akik olyan együttesekkel dolgoztak már korábban együtt, mint a Children of Bodom, a Stratovarius vagy a Nightwish.

Az első kislemezes dalhoz készített videó pedig már látható - a When Destinies Align című szerzeményhez forgattk kisfilmet a csajok, íme!

 

Slipknot-rajongók gyújtották fel az Evanescence dobfelszerelését

Mexikóban történt az eset

evanescence-band-photo-sept-2019-credit-p-r-brown.jpg

Megdöbbentő eset történt szombat este a Mexikóban megrendezett Knotfesten. Mexikóvárosban lépett volna fel a Slipknot és az Evanescence, ám a szervezők arra kérték a két zenekart, mondják le a koncertjeiket - nem sokkal azelőtt ugyanis a Behemoth buliján megrongálták a kordonokat, és nem tudták helyre hozni a két csapat fellépéséig.

A rajongók csalódottságukat rongálással fejezték ki, megrohamoztak mindent, amit csak találtak, többek közt az Evanescence dobszerkóját, amit fel is gyújtottak.

riot.png

Lángokban az Evanescence dobszerkója

A Slipknot a rajongók elnézését kérte az elmaradt buli miatt, az Evanescence pedig közelményében leírta: egy maroknyi huligán miatt nem írják le a mexikói rajongóikat, és amint lehet, pótolják a koncertet.

süti beállítások módosítása