Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Megérkezett Tarja újabb dala!

A Railroads jelent meg

2019. június 21. - Jurancsik Eszter

In The Raw címmel, augusztus 30-ával szabadul a világra Tarja Turunen új stúdióalbuma, amelyet az eddigi legkeményebb, legsötétebb és legszemélyesebb kiadványaként definiált az énekesnő.

tarja_in-the-raw_vinyl.png

 

A korongon ráadásul nem mindennapi nevekkel dolgozik együtt a finn szépség: hallhatjuk Tommy Kareviket, a Kamelot énekesét, de az olasz Lacuna Coil frontasszonya, Cristina Scabbia is felbukkan a lemezen. 

Korábban már ízelítőt kaphattunk a Dead Promises című nóta képében, amelyhez szöveges klip készült, ma pedig újabb számmal rukkolt elő a Nightwish egykori pacsirtája: választása a Railroads címet viselő szerzeményre esett, amelyet meghallgathattok a Spotify-on!

 

Eljegyezte egymást Tommy Karevik és Kobra Paige

Hamarosan újabb metál-esküvő!

A svéd Tommy Karevik és a kanadai Kobra And The Lotus frontlánya évek óta párkapcsolatban él, többek szerint a két csapat 2016-os, közös turnéján szerettek egymásba.

tommykarevikkobra2019engagement_638_0.jpg

Tegnapelőtt közösségi oldalain jelentette be a két énekes: eljegyezték egymást.

"Igent mondott!!! A legszerencsésebb férfi vagyok! Csodálatos vacsora Stockholmban, ahol a családjaink először, de nem utoljára találkoztak. Egy hatalmas skandináv család leszünk!"

- örvendezett Tommy Facebookján. A két énekes és családjaik tehát végre találkoztak és mesés hangulatú vacsorát költöttek el együtt.

 

Tommy munkahelyére is elvitte újdonsült menyasszonyát, hiszen a Kamelot frontembere a zenélés mellett tűzoltóként is ténykedik.

Természetesen a boldog ara is megosztotta boldogságát követőivel.

Edenbridge: publikusak az új lemez dalcímei!

Októberben érkezik az újdonság!

Az osztrák Edenbridge tizedik stúdiólemeze Dynamind címmel fog a boltokba kerülni, és eddig annyit lehetett tudni  kiadványról, hogy nagyon különleges anyagnak ígérkezik.

edenbridge_2.jpg

A Sabine Edelsbacher énekesnő vezette banda most felfedte a korong számainak címeit, íme:

1.THE MEMORY HUNTER (5.02)
2.LIVE AND LET GO (4.28)
3.WHERE OCEANS COLLIDE (4.07)
4.ON THE OTHER SIDE (4.48)
5.ALL OUR YESTERDAYS (4.56)
6.THE EDGE OF YOUR WORLD (5.50)
7.TAUERNGOLD (5.34)
8.WHAT DREAMS MAY COME (5.58)
9.THE LAST OF HIS KIND (12.11)
10.DYNAMIND (2.12)

A lemezről megírtuk, hogy többféle változatban megrendelhető, most pedig az is kiderült a sógorok legutóbbi Facebookos posztjából, hogy az új album október 25-én jelenik majd meg. Természetesen a borítót is felfedte a zenekar, íme:

62544602_10157510132093000_338839942895501312_n.jpg

Jinjer: elkészült az új album

Még nem tudni, mikor jelenik meg a lemez

Tatiana Shmailyukék korábban elárulták: dolgoznak új nagylemezükön, amely a két legutóbbi kiadvány, a Cloud Factory és a King Of Everything vonalát viszi majd tovább. 

768x432_musigburg_030719.png

Az Egyesült Királyságban megrendezett Download fesztiválon Eugene Abdiukhanov gitáros elmondta egy interjúban: elkészültek a felvételekkel, minden hangszer és Tatiana hangja is rögzítve lett, már csak a keverés és az utómunkálatok vannak hátra. Azt nem fedte fel a zenész, hogy pontosan mikor kerül az üzletekbe a korong, ám hónapokkal ezelőtt már utalt arra a csapat, miszerint a megszokott Jinjeres hangzást hozza majd. 

Az ukrán zenekar egyébként januárban jelentkezett utoljára újdonsággal, a Micro című középlemezével, amely ízelítőt ad az albumból is.

 

Ismét Magyarországon az Oceans of Slumber!

A Fekete Zaj Fesztiválon lép fel a banda!

2019. augusztus 16-a és 20-a között, Mátrafüred-Sástó közelében kerül megrendezésre a Fekete Zaj Fesztivál, ahol olyan nevek teszik tiszteletüket, mint a Sear Bliss, a Dope Calypso, a Watch My Dying. 

Ám énekesnős metálból sem lesz hiány, eljön ugyanis a bulira a houstoni Oceans Of Slumber, a csodálatos hangú, egzotikus külsejű Cammie Gilbert énekesnővel az élen.

fekete_zaj_2019_oceans_of_slumber_jpg_pagespeed_ce_dy9s6i1dzi.jpg

A csapat legutóbbi lemeze, a The Banished Heart tavaly került a boltok polcaira, és hatalmas siker a rajongók körében. A korong tele van súlyos, mély érzelmektől fűtött nótákkal, igazi mestermunka lett - mi itt írtuk az albumról.

A jegyeket megvásárolhatjátok az interneten és a jegyirodákban!

süti beállítások módosítása