Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Készül az új Epica-album!

Mark Jansen mesélt a tervekről

2019. október 22. - Jurancsik Eszter

A holland együttes háza táján nagy a pörgés, hiszen október 4-én újra kiadták Design Your Universe című nagylemezüket, amely eredetileg 2009 őszén került boltokba. Tízéves születésnapja alkalmából a korong Joost van der Broek jóvoltából kissé letisztultabb hangzást kapott, a megjelenéshez kapcsolódóan pedig egy speciális miniturné is lebonyolításra került, amely a napokban fejeződött be. Ám jövőre Amerikát is célba veszik Simone Simonsék a lemezzel.

epica-2019-por-tim-tronckoe-1024x666.jpg

Azonban azt is tudni lehet, hogy a banda már tervezi a következő albumot. Mark Jansen, a zenekar alapítója és gitárosa a napokban adott interjút a That Drummer Guy-nak a témával kapcsolatban, amely beszélgetésben több érdekességet felfedett. Az interjú a Blabbermouthon is elolvasható. 

"Most volt három éve, hogy a The Holographic Principle megjelent. A következő album 2020-ban fog kijönni, ez hosszabb idő, mint az eddigi lemezeink között. De időközben kiadtunk egy EP-t, a Design Your Universe másodszorra is kijött, és egy könyvünk is született (The Essence of Epica - a szerk.). Amikor elkezdtem az új dalokat írni, hatalmas motivációt éreztem."

- kezdte a zenész, aki a férfi hangért is felelős a formációban.

"Csk akkor írunk új dalokat, ha valóban >>ki vagyunk rá éhezve<<, és nem azért, mert >>kell<<. Vagy száz százalékosan csinálunk valamit, vagy sehogyan, köztes állapot nincs! Nem lennék elégedett egy olyan albummal, amely csak néhány jó dalt tartalmaz, a többi pedig csak >>töltelék<<. Szégyellném. Egy ilyen lemeznek senki nem örülne. Kihozzuk magunkból a legjobbat."

- zárta sorait.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr8815249482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása