Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Sharon den Adel: "Édesapám méltósággal viselte a betegségét."

Őszinte interjút adott az énekesnő

2019. február 18. - Jurancsik Eszter

Hatalmas sikernek örvend a holland Within Temptation február elsején megjelent új albuma, a Resist, amelyről láthattuk-hallhattuk a The Reckoning, a Raise Your Banner, az In Vain, a Firelight és a Supernova című dalokat.

within-temptation-2018-promo-photo_1.jpg

Sharon den Adel, a csapat 44 évesen is kirobbanó formában lévő énekesnője nemcsak az új lemezről, de igen személyes élményeiről is mesélt nemrégiben a FaceCulture nevű internetes magazinnak.

Szólóprojektje, a My Indigo kapcsán többször is megemlítette, hogy a projekt nevét viselő szólóalbuma személyes harcairól szól. A kiadványon főleg a pop és az indie zene elemei dominálnak, az énekesnő elmondása szerint sokat segített neki a zenei elképzelések megvalósításában az, hogy visszament az időben; a 80-as években volt gyerek, a 90-es évek elején pedig tinédzser, ezen időszakok zenéit hívta segítségül.

Miután 2015-ben a Hydra lemez turnéja véget ért, Sharon nem tudott dalokat írni a követekző Within Temptation-korongra. Komoly alkotóművészi válságba került, nem volt biztos abban, hogy több, mint 20 év után kívánja-e a banda frontasszonyaként folytatni énekesi karrierjét. De nem az ihlet elvesztése volt a legfőbb probléma a dalospacsirta életében: édesapja megbetegedett, tavaly áprilisban pedig elhunyt. Sharon először mesélt nyíltan erről:

b73f9b11e95801717d125ed0cde698b4.jpg

"Azt akartam, hogy a legjobb, legkülönlegesebb kórházakba menjen, ám ő egy egyszerű kórházat választott. Végül megtanultam, hogy el kell fogadnom az ő döntését. Tagadhatatlan előnyei is voltak a dolognak: a kórház közel volt, édesanyámnak nem kellett mindennap vezetnie, és minden nap meg tudja látogatni az édesapámat. Apám végig tele volt bizalommal, méltósággal viselte a betegségét, végig pozitívan állt a dologhoz. Megpróbált az a bölcs apa lenni, aki mindig is volt."

Azt pedig Sharon korábban elmesélte, hogy a Resisten hallható Supernova című dalt édesapja emlékére írta. 

"Amikor egy szeretted meghal, reménykedsz, hogy jelet kapsz tőle. Nem vagyok kimondottan vallásos ember, de mély lelki életet élek."

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr7914634728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása