Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Auri: "Egy álom vált valóra a lemezzel!"

Új projektjéről mesélt Tuomas és Troy

2018. február 18. - Jurancsik Eszter

Tuomas Holopainen feleségével, Johanna Kurkela énekesnővel és Nightwish-es zenésztársával, Troy Donockley-val hozta létre az Auri projektet. A csapat története egészen 2011-ig nyúlik vissza, ekkor Tuomas és Johanna felvettek egy dalt Aphrodite Rising címmel. Azonban a Nightwish, mint fő projekt, az év novemberében adta ki Imaginaerum című lemezét, Johannát is lefoglalta szólókarrierje, ezért az Aurit szögre akasztották.

2016-ban derült ki, hogy Floor Jansen, a zenekar énekesnője babát vár, az Endless Forms Most beautiful turnéja pedig véget ért, így kézenfekvő volt, hogy 2017-et pihenéssel tölti majd a csapat. Ekkor érezte úgy Tuomas: most jött el az ideje valami újnak. A Youtube-on részletesen mesélt Troy és Tuomas a kezdetekről.

auri-2018.jpg

Az Auri angol származású zenésze, Troy így mesélt: 

"Nagyon szokatlan módja volt ez egy album elkészítésének. Ám ez nemcsak egy album, hanem egy entitás, amelynek lelke van. Amikor befagyasztottuk Tuomas-szal és Johannával ezt a projektet, akkor is ott duruzsolt egy hang a fülünkbe, hogy >>Meg kell csinálni<<. Ám egész idő alatt nem is beszéltünk az Auriról, csak ha mindhárman találkoztunk. Kísérletnek indult, nem tudtuk, hogyan fog szilárd formát önteni. Aztán hirtelen felgyorsult minden, a lemezkészítés, a dalírás."

Majd Tuomas is megosztotta gondolatait:

"Miután a Nightwish Endless Forms Most Beautiful albuma megjelent és bejártuk vele a világot, úgy éreztem, mintha vákuumban lennék. Nem voltam kétségbeesve, de nem volt ihletem. Ez a lemez lett szerintem a legjobb kiadványunk, különösen az utolsó dallal, a The Greatest Show On Earth-szel éreztem azt, hogy kiteljesedtünk. Feltettem magamnak a kérdést: van-e még történet, amiről a Nightwish tud mesélni? Nagyjából 18 hónapig ezt éreztem a lemez megjelenése után. Ekkor került képbe újra az Auri.Tavaly szeptemberben kész lett az album, és nem tudom, hogyan, de megnyitotta a kapukat a Nightwish felé is! Visszatért az ihlet, elkezdtem dalokat írni az új Nightwish-lemezre is. Az elmúlt négy hónapban kizárólag a Nightwish-sal foglalkoztam, és nagyon izgatott voltam! A két projekt ugyanabból a talajból ered, tehát lényegi különbség nincs közöttük. Kiegészítik egymást."

Az Auri lemeze március 23-án kerül boltokba, a Night 13 című dalt pedig már megmutatta a trió a rajongóknak. 

 

Stúdióban Dianne van Giersbergen!

Dianne és csapata gőzerőkkel dolgozik.

untitled20100_edited.jpg

Köztudott, hogy a Dianne van Giersbergen által alapított Ex Libris zenekar hónapok óta gőzerőkkel dolgozik vadonatúj nagylemezén, ami terveik szerint idén kerül majd a lemezboltok polcaira. A srácok már számos dalt megírtak a készülő újdonságra, melyek demóváltozatai már a stúdió falain belül építkeznek.

A holland formáció közösségi-oldalaikon alig néhány órája közölte, hogy Dianne már mikrofon elé állt, hogy felénekelje a már kész szerzeményeket, melyek hangzásáért Joost van den Broek producer felel. Mindezeken túl, azt is elárulták, hogy további dalok vannak készülőben, majd ezt követően a teljes csapat stúdióba vonul rögzíteni azokat.

 

Ex Libris_official (@exlibris_official) által megosztott bejegyzés,

 

 

Anette Olzon újra pörög!

Különleges interjút adott az énekesnő.

-omihv1tal4.jpg

A svéd énekesnő a közelmúltban adott egy alapos interjút a Teamrocknak, melyben korábbi csapatairól is szót ejtett, de a jövővel kapcsolatos terveiről is mesélt. Köztudott, hogy a vokalista 2007-től a Nightwish énekesnője volt, ám a csapatot csupán öt évig erősíthette, ugyanis 2012-ben őt is elbocsátották a zenekarból. Ezt követően piacra dobta első és vélhetően utolsó szólóalbumát, ami a Shine elnevezést kapta, és 2014-ben került a boltok polcaira.

Mint ismeretes, Nettie lemeze nem a metált képviselte, így rajongói körében nem is aratott nagy sikert, ezt maga az énekesnő is megerősítette:

Nagyon szeretem a lemezem, és büszke is vagyok rá, de azt hiszem, hogy kicsit nehéz volt a rajongóimnak, mivel teljesen más műfajt képvisel.

-vallotta.

A The Dark Element ötlete nagyon izgatott. Imádom a dalokat, különösen azért, mert nekem írják őket. Természetesen azokat a dalokat is szeretem, amelyeket a Nightwish-sel készítettem, így örömmel képviselem újra a szimfonikus metált.

22310450_536683003330912_5547419162176119516_n.jpg

- árulta el, de hozzáfűzte azt is, hogy első zenekara, az Alyson Avenue is újdonsággal készül, továbbá húsz éves jubilálásuk alkalmából turnéra is indulnak. Mindezeken túl, elárulta, hogy a The Dark Elementnek köszönhetően újra él a lehetőséggel, így bármikor kész újra színpadra állni.

Teljesen energikusnak érzem magam, amikor ezeket a dalokat éneklem: Sokan frissítő jelleggel hallgatják őket az edzőteremben. Nem tudom, hogy mindenki tudja-e, hogy én vagyok az aki énekel, de volt egy ember, aki talán a 60-as évei közepén járhat, és nem metálkedvelő, aki hozzám fordult és azt mondta: »Te énekelsz? Nagyon szeretem a My Sweet Mysteryt!« Ez fantasztikus visszajelzés volt.

-mondta örömteli hangulatban, de azt is elárulta, hogy nem zárkózik el attól sem, hogy a jövőben esetleg újabb szólólemezt készítsen. 

Dobos nélkül lépett fel a Visions of Atlantis

Thomas Caser lebetegedett

Ma jelent meg az osztrák Visions of Atlantis régóta várt új stúdióalbuma, amelyet az eddigi legszínesebb munkájaként definiált a csapat.

unnamed-678x381.jpg

Turnéjuk, amely főleg az új korong számaira épül, 9-én startolt az ausztriai Wörglben, ám nemrégiben Facebookján osztott meg egy rossz hírt is a banda: dobosuk, Thomas Caser magas lázzal fekszik a turnébuszban, de Clémentine torka is begyulladt, ezért dobosuk nélkül léptek fel péntek este a hollandiai Nijverdalban, valamint lerövidítették a bulit is a francia énekesnő torokfájdalmai miatt. A csapat a rajongók megértését kérte, remélhetőleg mindkét zenész egészsége hamarosan rendbe jön.

Jobbulást kívánunk!

 

Albumpremier: Visions Of Atlantis - The Deep & the Dark

Debütált a formáció új albuma.

visionsofatlantisdec2017promo_638.jpg

A mai napon került a boltok polcaira az osztrák metálzenekar legújabb nagylemeze, ami a The Deep & the Dark elnevezést kapta. Az új felállású csapat beharangozóként a Return To Lemuria című dalt osztotta meg a közönséggel, mely nótához egy dalszöveges kisfilmet is készítettek. Ezt követően közzétettek egy előzetest is, melynek keretein belül belehallgathattunk az album összes dalába.

A mai napon azonban véget ért a várakozás a tűkön ülő rajongók számára, ugyanis a formáció újdonsága  a mai napon indult el hódító útjára, és ha ez nem volna elég, egy vadonatúj kisfilmet is megosztottak, a választás pedig ezúttal a The Silent Mutiny című számra esett.

 A teljes albumot pedig most nálunk is meghallgathatod, íme:

Érdekesség, hogy a német RTL 2 nevezetű tévéscsatorna a Clémentine Delauney vezette csapat The Deep And The Dark című számát használta aláfestőként a Trónok harca előzeteséhez, mely csatorna jelenleg a népszerű széria hetedik évadját sugározza. A különleges felvezetőt a Napalm Records lemezkiadó is megosztotta hivatalos YouTube-csatornáján keresztül. Íme:

 

A Lacuna Coil is fellép az Epica áprilisi buliján

Ezredik koncertjére készül a csapat

Mint korábban beszámoltunk róla, a 15 éve ténykedő Epica április 14-én, Tilburgban adja ezredik koncertjét. A bulin vendégzenészek is erősítik a csapatot. Látható lesz például a Cammie Gilbert vezette, texasi Oceans of Slumber, a Nightmare, a MaYaN, a dán énekesnő, Myrkur, most pedig a milánói Lacuna Coil jelentette be, hogy ők is ott lesznek a Poppodium 013 színpadán.

E szórakozóhelyen lépett fel először az Epica, Mark Jansen énekes-gitáros pedig a következőket nyilatkozta:

"Úgy emlékszem az első bulinkra a tilburgi Poppodium 013-ban, mintha csak tegnap történt volna. Akkor éppen az Anathema előzenekara voltunk, most pedig, 16 évvel később pedig headliner zenekarként ünnepelhetjük meg ezredik koncertünket, ugyanabban a koncertteremben. Remélem, mindegyik lojális rajongónkkal találkozunk majd Tilburgban!"

27540577_10154869698656706_7277387437348270559_n_1.jpg

 

Új dalt jelentetett meg az Oceans Of Slumber

Márciusban érkezik az album

Március 2-ával dobja az üzletek polcaira legújabb nagylemezét a texasi Oceans Of Slumber - a korong a The Banished Heart címet kapta. A banda zenéjében egyaránt szerepet kapnak a sötét, doomos, gótikus elemek, de a progresszív, keményebb részek is fellelhetők dalaikban.

6b84f165-865a-4f5d-bc7e-cd760f2a9839.jpg

A csodálatos hangú Cammie Gilbert vezette csapat korábban már megmutatott két dalt az újdonságról, az egyik az album címadó szerzeménye, a másik pedig a The Decay Of Disregard. Ezzel párhuzamosan a borítóról és a tracklistről is lehullott a lepel.

 

Most megérkezett a harmadik videó, amely a No Color, No Light című számukhoz készült, íme:

 

Burning Witches: szerződés a Nuclear Blast lemezkiadóval!

Komoly szerződést zsebeltek be a csajok

2015-ben született meg a csak lányokból álló heavy metal banda, a Burning Witches a svájci Bruggban, 2017 májusában pedig piacra dobták első albumukat, amely a csapat nevét kapta. A borítót egyébként az a Havancsák Gyula tervezte, aki a Sirenia 2016-os, Dim Days Of Dolor című korongja kapcsán is végzett ilyen munkát. 

burning_witches_cover_2017.jpg

A lemez tracklistje:

01. Black Widow
02. Burning Witches
03. Bloody Rose
04. The Dark Companion
05. Metal Demons
06. Save Me
07. Creatures Of The Night
08. We Eat Your Children
09. Creator Of Hell
10. The Deathlist
11. Jawbreaker

A zenekar tagjai:

Romana Kalkuhl - gitár
Jeanine Grob - basszusgitár
Seraina Telli -ének
Lala Frischknecht - dobok
Alea Wyss - gitár

abbu05.jpg

A fiatal, alig húszas éveik elején járó metálboszorkányok -akiket gyakran emlegetnek a metál Spice Girlsként- Facebook-oldalukon osztották meg az örömteli hírt, miszerint szerződést kötöttek a Nuclear Blast kiadóval. 

"Egy igazi Valentin-napi ajándék ez nekünk! Egy álom valóra vált! E szerencsés napon megkötöttük szerződésünket a Nuclear Blast kiadóval!"

- lelkendeztek a csajok. 

 

Az ötösfogat legutóbbi videója két hónapja jelent meg Black Widow címmel:

 

 

Klippremier: Liv Sin - The Fall

Új videóval jelentkezett a banda

A svéd Sister Sin 2014-es feloszlása után az énekesnő, Liv Jagrell Liv Sin néven hívta életre új csapatát, amellyel 2017 áprilisában megjelentették első albumukat Follow Me címmel. 

liv_img_1121_post-mortem-sec2017.jpg

Novemberben a King Of The Damned című dallal jelentkeztek, amely kislemez bevételeit egy állatvédő szervezetnek ajánlotta a zenekar. Most újabb nótával örvendeztetik meg a hallgatóságot: megjelent ugyanis a The Fall című szám, amelyhez természetesen klipet is forgatott az együttes.

Liv így nyilatkozott jelenlegi csapatáról:

"A Liv Sinnel komolyabb metált tudok alkotni, mint valaha. Mi egy heavy metal banda vagyunk. Sokkal intenzívebb a zene és a dalszövegek is mélyebb mondanivalót tartalmaznak."

Íme az új videó!

 

Videóval emlékezik Trish Doanra a Kittie

2017 februárjában hunyt el a zenészlány

2017. február 13-án jelent meg a sokkoló hír a világhálón: 31 éves korában elhunyt a Kittie basszusgitárosa, Trish Doan. Az egzotikus külsejű lány 1985. május 9-én, Koreában született, de Kanadában nőtt fel. 2005-ben csatlakozott a zenekarhoz. 2007-ben étkezési zavarai és depressziója miatt kilépett a formációból, majd 2012-től újra a csapattal zenélt. 

trish02.jpg

Trish halálának oka nem ismert, de különböző fórumokon megindultak a találgatások a lány öngyilkosságáról. Tény, hogy halála előtt sokszor írt Twitterére a depresszió démonával való küzdeméről, de sem a zenekar, sem a család nem közölt részleteket a gitáros lány elvesztéséről. Morgan Lander, az együttes énekesnője korábban elmondta: testvéreként szerette Trish-t. A lányok hamarosan egy különleges kiadvánnyal jelentkeznek, most pedig egy videót tettek közzé egykori zenésztársuk emlékére, íme:

 

 

süti beállítások módosítása