Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Klippremier: Arch Enemy - Reason To Believe

Hosszú idő után új klip Alissáéktól

2018. december 07. - Jurancsik Eszter

A svéd-kanadai csapat Will To Power című albuma 2017. szeptember 8-án jelent meg, és azóta is hatalmas népszerűségnek örvend a világ minden táján. Alissa White-Gluz és társai kisebb szünetekkel azóta is folyamatosan úton vannak, hogy minél több rajongó hallhassa élőben a korong dalait, amelyről az első két klip - The World Is Yours, The Eagle Flies Alone - óriási siker lett.

maxresdefault_6.jpg

Most újabb videót tett közzé a zenekar, mégpedig a Reason To Believe-t, amely az első ballada az 1996-ban alakult együttes életében, különlegessége pedig az, hogy Alissa csaknem ötoktávos, mezzoszoprán hangján, tisztán énekel.  Korábban Michael Amott gitáros elmondta: amikor megalkotta a zenét, tudta, hogy ez egy lassabb tétel lesz, így a lemez is sokszínűvé válik. Egy koncertfelvételekből álló klipet készített a formáció a dalhoz, íme:

 

 

Megérkezett a Beyond The Black új videója!

Új klip a csapattól

A német Beyond The Black szekere igencsak meglódult az utóbbi időben. A banda 2014-ben alakult, első albumuk egy évvel később jelent meg, Songs Of Love And Death címmel, amelyet 2016-ban a Lost In Forever követett. 

5b1abeyamage.jpg

Legújabb stúdiólemezüket Heart Of The Hurricane címmel, augusztus 31-én küldték a boltok polcaira - a korong címadó dalához és a Million Light Years-höz készítettek videót. 

Most újabb csemegével jelentkezett a Jennifer Haben vezette formáció: Breeze címmel tekinthető meg az új kisfilm, amely a mai nappal került fel a Youtube videómegosztóra, íme:

 

Hallgass karácsonyi klasszikusokat Tarja előadásában!

A Raskasta Joulua koncertsorozaton vett részt az énekesnő

Minden évben megrendezésre kerül a Raskasta Joulua (kb. "Metál Karácsony") elnevezésű koncertsorozat, amelynek keretén belül ismert metálénekesek adnak elő klasszikus karácsonyi dalokat. A fellépések Finn-és Svédországot érintik, jó néhány előadó már-már visszatérő vendég a bulikon, pl. Marco Hietala, Elize Ryd vagy éppen a finnek metálkirálynője, Tarja Turunen.

fb_img_1536097225218.jpg

Tavaly az Ave Maria című klasszikust énekelte egykori Nightwish-es bandatársával, Marcóval - a közönség megkönnyezte a produkciót, amelynek végén a két zenész összeölelkezett, így adva a rajongók tudtára, hogy a Nightwish és Tarja közötti fagyos viszony -amelynek alapját a szoprán szépség 2005-os kirúgása adta- immár a múlté.

Szintén tavaly dobta a boltok polcaira Tarja speciális, sötét érzelmektől fűtött karácsonyi albumát - From The Sprits And Ghosts/Score For A Dark Christmas címmel, amely az Ünnepeket a magányos és szomorú emberek szemszögéből közelíti meg.

Természetesen a tehetséges énekesnő idén sem hiányozhatott a Raskasta Jouluáról - ezúttal duettpartnere a Twisted Sister frontembere, Dee Snider volt, akivel három dalt is előadtak december 4-én, a finnországi Rauma városában - íme, néhány karácsonyi klasszikus az ő értelmezésükben!

 

 

Búcsút intett rajongóinak a The Charm The Fury

Főként pénzügyi problémák miatt oszlott fel a zenekar

A 2010-ben alakult holland együttes csillaga felfelé ívelt, ám az utóbbi hónapokban igen nagy csend honolt a házuk táján. A Caroline Westendrop által vezetett band november végén jelentette be: feloszlanak.

Íme, a csapat közleménye (fordítás: Rockness):

"Biztos észrevettétek, hogy az utóbbi időben elég csendesek voltunk. Nos, ennek megvolt az oka. Sajnos arra az elhatározásra jutottunk, hogy a The Charm The Fury zenekart fel kell oszlatnunk."

2017thecharmthefuryweb2.jpg

 

"Nyilvánvalóan nem volt könnyű meghozni ezt a döntést - nekünk most a legnehezebb... Sajnos azonba a banda jelenlegi felállása - több, komplikált okból kifolyólag - nem tartható fent a továbbiakban. Miután kiléptek eredeti gitárosaink, Mathijs Parent és Rolf Perdok, sok dolog gyökeresen megváltozott. Emellett az sem titok, hogy mindazon pénzügyi problémák, melyeket a banda fenntartása ránk helyezett, egyre elviselhetetlenebbé váltak. Mondanunk sem kell tehát, hogy ezt a szituációt képtelenség helyrehozni; ezért meg kellett hoznunk ezt a fontos döntést"

 

"Először is: a szívünk legmélyéről szeretnénk köszönetet mondani minden rajongónak, akik támogattak minket az évek során: tőletek kaptuk életünk legszebb élményeit! Kezdve a holland rajongókkal, akik az elejétől fogva mellettünk álltak, egészen a legújabb fanokig (a világ minden tájáról - üzennénk: fantasztikusak vagytok, srácok - nagyon hálásak vagyunk nektek a csodás pillanatokért, melyeket tőletek katpunk!"

871c24de9fa318119bd3317d7210e187.jpg

"A nehéz idők ellenére rengeteg szép emlék van, amire örömmel tekinthetünk vissza. Kezdve egészen onnan, hogy teltházas koncertet adtunk az maszterdami Cave rock-klubban - mindössze 50 ember előtt -, át azon, hogy megnyertük a Groezrock versenyt - ahol 500 ember előtt léphettünk fel, egészen addig... amit sosem gondoltunk volna... hogy koncertet adhattuk a világ legnagyobb fesztiváljain - Pinkpop, Graspop nagyszínpad, Hell And Heaven fesztivál (Mexikó), stb. -, többezer rajongó színe előtt..."

 

 

"Egyúttal szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, aki valamilyen formában támogatott minket karrierünk során - elsősorban földreszállt gondolkodású menedzserünknek, Martijn-nak és a Nuclear Blast csapatának, akik nagyon sokat segítettek legutóbbi albumunk kiadása kapcsán. És természetesen hatalmas köszönet a teljes FOH-nak, a turné-menedzsementnek és az összes stáb-tagnak. Ti voltatok a banda összetartó gerince. Emellett szívélyes köszönet illeti Robert-et és Daniel-t, amiért olyan sok dolgot tanítottak nekünk. Köszönet Mojo-nak, aki a szervezések során segédkezett hűségesen; és persze köszi minden szervező irodának, akik promótáltak bennünket. Olyan sok embernek vaguynk hálásak, hogy egyszerűen képtelenek vagyunk felsorolni mindet... de ők tudják, hogy róluk van szó!"

"Tisztában vagyunk azzal, hogy Titeket váratlanul ért ez a bejelentés, de annyi vigasz legyen a dologban, hogy a szép élményektől sosem kell megválnunk - abból pedig kijutott nekünk jócskán. Bátran osszátok meg Ti is a hozzánk fűződő emlékeiteket - nagy mosollyal az arcunkon fogjuk olvasni ezeket a sorokat!"

 

"Megígérjük nektek, találkozunk még a jövőben - legyen az akár egy metal-buli, vagy valamilyen új zenei megmozdulás... ezt majd az idő eldönti. Addig is: még egyszer köszi mindenkinek!"



süti beállítások módosítása