Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Tavasszal dobja piacra új albumát a New Years Day

A beharangozó dal már elérhető!

2018. november 10. - Jurancsik Eszter

A 2005-ben alakult kaliforniai zenekar bejelentette: jövő év tavaszán érkezik új albumuk, amely a Skeletons címet fogja viselni. Utolsó kiadványuk a 2015-ös Malevolence volt.

"Egy éven keresztül dolgoztam, dalokat írtam."

newyearsdaynov2018_638.jpg

- árulta el a Blabbermouthnak a csapat énekesnője, Ashley Costello, aki azt is elmesélte, miről is fog szólni az új korong:

"A 'Skeletons' témája az emberek legmélyebb megismerése lesz, a negatív oldalunkkal együtt."

A bejelentéssel egy időben megérkezett az első dal is a készülő kiadványról, az album címadó dalához készített videót a formáció, valamint megmutatták a borítót is.

Íme, az új klip:

 

 

És a lemezborító:

newyearsdayskeletonscover.jpg

Jövőre tervezi kiadni új lemezét a Lacuna Coil

Interjút adott Cristina Scabbia

A Metal Waninak adott interjút nemrégiben Cristina Scabbia, a milánói csapat énekesnője, amely beszélgetésben felfedte: jövőre új albumot terveznek a világra szabadítani zenésztársaival. 

A formáció legutóbbi korongja Delirium címmel, 2016 májusában került boltokba, és rögtön Billboard 200-as listáján a 33. helyen startolt, majdnem beérve ezzel a 2014-ben piacra dobott Broken Crown Halo album 27. helyezését. Az olasz együttes rajongóinak hűségét mutatja az a tény is, hogy a lemez megjelenését követő egy héten belül több, mint 13 ezer hanghordozó talált gazdára.

lacunacoilbandpromooct2018_638.jpg

Cristináék új DVD-je, a The 119 Show - Live In London címmel, november 19-én jön ki, 28-án pedig a Nothing Stands In Our Way című könyv, de van még egy jó hír a rajongók számára, ugyanis a brigád nemsokára nekikezd az új dalok írásának.

"A fejünk most turné üzemmódban van, ráadásul rengeteget dolgoztunk a könyvünkön és a DVD-n, így nem sok erőnk maradt a dalszerzésre, ám mihelyst hazatérünk Olaszországba, elkezdjük a munkát. Nagyon komolyan gondoljuk a szövegírást és a felvételeket, reméljük, jövőre kiadhatjuk az új albumot."

44098736_10155391511886706_9077328837959745536_n.jpg

- kezdte Cristina, aki egyébként tavasszal a The Voice tehetségkutató olaszországi változatában mentorként is kipróbálta magát. 

Az énekesnő a zeneipar változásairól is kifejtette véleményét:

"A CD-k eladása szerintem továbbra is csökkenni fog, hiszen manapság már kényelmesebb az embereknek letölteni a zenét. De ez nem érdekes, mert úgy gondolom, hogy ez egy 'evolúció'. Belegondoltam, hogy 20 évvel ezelőtt kazettákkal kezdtük, aztán jöttek a CD-k, és azt gondoltam: >>Ó Istenem, Istenem, hogy fog ez működni?!<< Később elterjedt az mp3, és mindenki arról beszélt, mi jöhet még?! A dolgok folyamatosan változnak, és a jövőbe kell kapaszkodnunk. Az embereknek zenére van szüksége, zenét kell hallgatniuk."

 

 

 

Meglepivel készül Tarja

Az énekesnő hamarosan újdonsággal jelentkezik.

tarja-srf-2018-photo-by-diane-webb-6937.jpg

Az utóbbi években valósággal zajlik az élet Tarja háza táján, hiszen az énekesnő egyetlen évet sem múlaszt el úgy, hogy ne jelentetne meg valamilyen újdonságot. Idén nyáron piacra dobta második DVD-jét, ami az Act II elnevezést kapta, - és ami a 2012-es megjelenésű Act I folytatásának tudható be.

A vokalista néhány órája jelentette be, miszerint stúdióba vonult rögzíteni néhány dalt, amiről egyelőre mindössze annyit lehet tudni, hogy egy titkos projekt kedvéért kerül rögzítésre, és ami vélhetően egy duett lesz. Tarja további részleteket nem árult el, ám az ex-Nightwish-énekesnőt ismerve biztosan hatalmas meglepetés lesz.

 

View this post on Instagram

A post shared by Tarja Turunen (@tarjaofficial) on

 

Érdekesség, hogy december 7-én újra boltokba kerül a Nightwish egyik legmeghatározóbb DVD-je a 2006-os megjelenésű End Of An Era, ami Tarja utolsó munkája volt az általa is alapított finn metálzenekarral. A Nuclear Blast lemezkiadó jóvoltából nemrégiben megérkezett az első, már jól ismert ízelítő a Nemo című szám képében, ami egyenesen a kiadványról került kimásolásra.

 

süti beállítások módosítása