Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Elize Ryd: "Keményebbé váltunk!"

Az új lemez kapcsán mesélt az énekesnő

2018. június 03. - Jurancsik Eszter

Nemrégiben írtuk meg, miszerint a svéd-dán Amaranthe végzett ötödik stúdióalbuma felvételeivel. Most a Roppongi Rocks nevű internetes lapnak nyilatkozott Elize Ryd, a banda énekesnője az új korong kapcsán.

e8e2a661de6d2f4fc2c9bf109f009731.jpeg

"Két hónapig tartottak a felvételek, a lemez producere pedig Jacob Hansen. Ez rekordidő!"

- kezdte a csinos dalos pacsirta, majd így folytatta:

"Jóval keményebbek lettünk, mint eddig! Írtunk egy nagyon gyors dalt is, a japán rajongók kedvéért. Elégedettek vagyunk Nils-szel is, akinek a hangját eleinte szokatlannak éreztem, de nagyszerű munkát végzett! A lemez egyaránt tartalmaz majd komoly és lazább dalokat is."

Az újdonság címét egyelőre nem árulta el a zenekar, utolsó albumuk Maximalism címmel, 2016-ban került boltokba.

 

Klippremier: Tarja - Love To Hate

Az első dal a közelgő DVD-ről!

A finn tehetség július 27-ével dobja piacra újdonságát, az Act II címre keresztelt DVD-t.

tarja_back_1120_2018_01.jpg

A kiadványon két koncert lesz megtekinthető, az egyiket a milánói Teatro Lunában, a másikat a londoni Metropolisban vették fel - utóbbi koncert anyagából ma napvilágot látott az első élőfelvételes klip, amely a Love To Hate-hez készült.

A videót megtekinthetitek a Youtubeon, íme!

 

Izgalmas: Tarja új stúdióalbumát készíti

Nem pihen az énekesnő!

A Nightwish egykori frontasszonyaként megismert Tarja valósággal pörög: nemsokára boltok polcaira küldi Act II című új DVD-jét, tavaly novemberben pedig megjelentetett egy speciális karácsonyi lemezt, From Spirits And Ghosts (Score For A Dark Christmas) címmel, amelyen ismert karácsonyi dalok hallhatóak az énekesnő előadásában. 

23473149_1634205373284456_6275646077161052344_n.jpg

A finn szépség azonban nem csücsül a babérjain: elkezdte új stúdióalbumának felvételeit, amely előreláthatólag 2019-ben hódítja meg a világot. Instagramján felfedte: javában dolgozik az új anyagon, szorgalmasan írja a dalokat. 

 

Nightwish: 18 éves a Wishmaster

Visszatekintés az időben

2000. május 8-án jelent meg a finn csapat harmadik nagylemeze, a Wishmaster.

61w1bjejz0l.jpg

A lemez borítója

A korong megjelenését követően turnéra indult az akkor még Tarja Turunen nevével fémjelzett együttes, hiszen a korong felülmúlta az 1998-as megjelenésű Oceanbornt is, amelyekkel első komolyabb sikereiket elérték. Jártak a kiadvánnyal Európában, Mexikóban és Dél-Amerikában is - Argentínában ismerte meg Tarja férjét, Marcelo Cabuli üzletembert, akivel azóta is boldog házasságban élnek. 

8cfb88b0c51925752c99abd26e55ee82.jpg

A csapat egyik 2000-es promo fotója - itt még Sami is tag volt.

A Wishmasterre épülő koncertkörút alkalmával rögzítette a csapat a From Wishes To Eternity című első DVD-jét is. Ebben az időszakban még Sami Vänskä basszer is a banda tagja volt, ám 2001-ben személyes okokra hivatkozva otthagyta a zenekart - az ő helyére került egy évvel később Marco Hietala. 

nightwish-from_wishes_to_eternity_live-frontal.jpg

Első DVD-jük, a From Wishes To Eternity 

Olyan ikonikussá vált felvételek kaptak helyet a korongon, mint a The Kinslayer, a She Is My Sin, a Deep Silent Complete vagy a címadó Wishmaster. Bónuszként került a kiadványra a Sleepwalker is, amellyel a Nightwish az Eurovíziós Dalfesztiválon is indult.

 

Dark Sarah: teaser érkezett az új albumhoz

Szeptemberben jön a lemez

Jó ideje húzódik a Dark Sarah The Golden Moth című lemezének megjelenése. Eredetileg tavasszal szerette volna a csapat a boltok polcaira küldeni a kiadványt, ám eközben pénzügyi segítségre volt szükségre Heidi Parviaienéknek, egy Indiegogo-s kampányt is indítottak.

5a16f0a3-dark-sarah-release-new-teaser-for-upcoming-album-the-golden-moth-audio-image.jpg

Tavaly a Trespasser című felvételt már láthattuk, amelyben a legénység új tagja, Juha-Pekka Leppäluoto is szerepel. A borítót és a számlistát már ismerjük, most pedig végre megérkezett az első teaser a koronghoz, íme:

 

 

Új felvétellel jelentkezett a Halestorm!

Nyáron érkezik az album!

Július 27-ével dobja az üzletek polcaira legújabb nagylemezét, a Vicious-t a Lzzy Hale énekesnő vezette Halestorm. Korábban egy felvételnek fültanúi lehettünk a Black Vultures című dal képében, most pedig itt az újabb csemege: Uncomfortable címmel vált elérhetővé a videó, amelyet megtekinthettek a Youtube-on.

halestormmarch2018promo_638.jpg

Az album tracklistje is nyilvánosságra került, íme:

01. Black Vultures 


02. Skulls 


03. Uncomfortable 


04. Buzz

05. Do Not Disturb 

06. Conflicted 


07. Killing Ourselves To Live 


08. Heart of Novocaine 


09. Painkiller 


10. White Dress 


11. Vicious 


12. The Silence

Az új videó:

 

FEZEN: a Delain lép fel a Metal Allegiance helyett

Ma jelentették be a hírt

A FEZEN szervezői ma jelentették be a Facebookon, miszerint a New York-i illetőségű Metal Allegiance  "előre nem látható körülményekre" hivatkozva lemondta nyári fesztiválturnéját. Ám örülhetnek a holland Delain rajongói: ők jönnek ugyanis a heavy metal banda helyett, a koncert július 25-én kerül megrendezésre. 

delain_4.jpg

Charlotte Wesselsék ezt az évet főleg az új lemez munkálataival töltik, és bár hosszabb turnéra nem terveznek indulni, nem felejtik el rajongóikat.

 

Hamarosan visszatér a színpadra a Xandria

Aeva és a fiúk újra színpadot robbantanak!

xandria-theater-of-dimensions-2017-1.jpg

Nehéz időszakon van túl a német zenekar, hiszen tavaly távozott soraikból Dianne van Giersbergen énekesnő, aki könnyeivel küszködve árulta el, hogy mi is vezetett odáig, hogy meghozta ezt a nehéz döntést. Nyilatkozata végül nagy port kavart, hiszen hosszas idő elteltével megszólaltak a formáció korábbi énekesnői is.

A srácok azonban nem csüggedtek sokáig hiszen turnéjukat Aeva Maruelle énekesnővel folytatták tovább, ám hónapok óta szinte semmit sem lehett hallani felőlük. Néhány órája azonban bejelentették, hogy hét hónap után leültek társalogni egymással, a jövő héten pedig Aevával a fedélzeten ismét nekivágnak majd a turnézásnak.

Arról egyelőre nincs rendelkezésre álló információ, hogy a német vokalista csatlakozik-e bandához (mint állandó énekesnő), vagy sem, hiszen köztudott, hogy a srácok - a számos énekesnő váltás után - nem kívánják feloszlatni a csapatot, sőt új albummal szeretnének majd jelentkezni, ám még nem tisztázódott, hogy a német dalos pacsirtával csendülnek-e majd fel a nóták, vagy esetleg egy másik énekesnőt keresnek Dianne helyére.

 

Tarja: előzetes érkezett az Act II-höz

Júliusban érkezik az újdonság.

tarja_back_1120_2018_01.jpg

Hatalmas izgalom övezi az énekesnő vadonatúj DVD-jét, ami a 2012-es megjelenésű Act I nevezetű DVD folytatása lesz. Az Act II névre keresztelt korongról szinte már mindent tudni, hiszen a borító is köztudottá vált, a napokban pedig kiderült, hogy a rajongók július 27-étől vehetik majd kezükbe a várva- várt kiadványt.

Csak, hogy még nagyobb legyen az izgalom, Tarja néhány órája hivatalos Facebook-oldaln közzétett egy mindösszesen néhány másodperces videot, ami tökeletesen felvázolja azt, hogy mire is számíthat majd a nagyérdemű. Íme:

süti beállítások módosítása