Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Elize Ryd: " A zene a legjobb mód arra, hogy kifejezzem magam"

Az interjú során, először került szóba Nils Molin elődje.

2018. október 15. - Sarok Bettina

Október 19-e sok zenekar számára különleges nap lesz, hiszen aznap dobják piacra debütáló, illetve vadonatúj negylemezüket. Az Amaranthe is ezen csapatok közé tartozik, ugyanis a svéd/dán tagokból álló formáció ötödik, Helix névre keresztelt korongjának kiadására készül.

Az újdonságról eddig három dalt hallhattunk ízelítőként; először a 365 című számot ismerhettük meg, majd ezt követte a Countdown, és az Inferno - utóbbi a napokban jelent meg. A három vokalista vezette alakulat egyébként nagyon bizakodóan mesélt az új albumról, amit mindösszesen két hónap alatt írtak meg, ráadásul a felvételek is  ugyanennyi időt vettek igénybe.

Elize Ryd énekesnőt nemrégiben a Dead Rhetoric faggatta, az interjú során pedig szó esett Jake E. távozásáról, ebből adódóan pedig Nils Molin érkezéséről, valamint a csapat jövőjéről is egyaránt.

Úgy érzem, hogy nagyon jól megvagyunk, köszönöm a kérdést. Általában nem szeretsz beszélni egy zenekarban történt változásról, de el sem tudod képzelni, hogy a többi tag számára milyen nehéz munka is ez. Be kell vallanom, hogy nagyon stresszes volt, a többi tag a csapat jövőjéről gondoskodott én viszont leragadtam. Végül megtaláltuk Nilst, aki Stockholmból származik. Ő egy remek fickó, nagyon alázatos és egy fantasztikus énekes, így végül minden jól sikerült.

- magyarázta az énekesváltásról.

page.jpg

Abszolút, hogy őszinte legyek nem fogtuk vissza magunkat. Ez egy tökéletes lehetőség volt arra, hogy kiadjuk magunkból azt a rengeteg stresszt, ami évek óta gyötört bennünket, talán már 2015 vége óta. Én egy nagyon kifejező személy vagyok, de nem könnyű kifejezni magam a társadalom előtt, kevés olyan hely van ahová eltudsz menni lazítani, és ez egy olyan dolog, amit a zene jelent számomra.

- kezdte az új lemez kapcsán, majd így folytatta:

Amikor a Helixet hallgatom, akkor hallani lehet azt a sok stresszt, de pozitív szempontból is nézhetjük, hiszen sikerült új tagok találni. A zene a legjobb módja annak, hogy kifejezzem önmagam. Mindig is úgy éreztem, hogy ez az egyetlen mód arra, hogy megszabaduljak a különböző gondoktól és érzelmektől. Azt hiszem, hogy mostanában, amikor újrahallgatom a Helixet, akkor már a pozitív energiák áramlak. Úgy tűnik végre újra boldogok vagyunk. A dalszerzés folyamán nem volt semmi szégyellni valónk, semmi amit el kellett volna rejteni. Nem kell elrejtened sem magad, sem pedig mások elől sem - ennek semmi értelme. Mindenkinek megvannak a maga bajai: ez lehet bármi. Ez olyan mint egy hosszas kapcsolat vége egy előző (zenekari) taggal. Ez olyan érzelmekkel ruház fel, amiket el kell mondanod.

- áradozott.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr1314303037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása