Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Interjú a Phantom Elite énekesnőjével, Marina La Torraca-val

Sander Gommans új csapata bemutatkozik

2017. február 18. - Jurancsik Eszter

Sander Gommans neve ismerősen csenghet a metálrajongók számára, hiszen Apocalypse néven alapított együttest 1995-ben Hollandiában, amely nem sokkal később már az After Forever nevet viselte. A csapat 2009-ben oszlott fel, ám nemcsak az énekesnő Floor Jansen maradt meg a köztudatban, hanem Sander is, aki különböző projektekben dolgozott, illetve Amanda Somerville énekesnő férje. Ő a háttérből irányítja a munkálatokat, mint producer.

14433010_1077007392417543_5426846522548610889_n.jpg

Facebook/Phantom Elite

Új csapatának, a Phantom Elite-nek énekesnőjével, Marina La Torraca-val készítettünk egy villáminterjút nemrég, fogadjátok szeretettel!

Sandert már jól ismerik a magyar rajongók az After Forever, HDK, és a Sommervilel/Kiske projektből, de mit lehet tudni a zenekar többi tagjáról és Rólad, Marina?
"Majdnem mindannyian régóta dolgozunk már ebben a műfajban, számos ismert névvel. Nekem az elmúlt 15 évben sok bandám volt Brazíliában (ahol a zenei karrierem kezdtem) és Németországban, itt például a Highlight Kenosis. A végzettségem zenés színész - előadóművész."
Hogyan lettél metálénekesnő és kik a példaképeid?
"Bruce Dickinson női megszemélyesítője akartam lenni 15 évesen! (nevet) Ezután nem volt megállás! Egyébként rengeteg kedvenc művészem van, rengeteg műfajból, Dio-tól (olasz származású amerikai metálénekes) elkezdve Lady Gagán át a népszerű Broadway-sztárokig."
Hogyan kerültél kapcsolatba Tobias Sammet-tel és az Avantasiával?
"Amanda Somerville-n keresztül ismertem meg Tobiast. Ő volt a mentorom! Amanda tavaly családi okok miatt nem tudott részt venni néhány Avantasia show-n, és engem ajánlott maga helyett."
Milyen szerepet alakítottál és melyik darabban a DS Entertainment-nél? (ez egy német musicales projekt - a szerk.)
"Rengeteg szerepet játszottam, a lista igen hosszú! (nevet) Például Nala (Az oroszlánykirály), Anna (Frozen), Jázmin (Aladdin), Sarah (Vámpírok bálja), Janet (Rocky Horror Show) és még sorolhatnám."
14088547_1046625668789049_7527502988339903504_n.jpg
Facebook/Phantom Elite
Azt tudjuk, hogy a Phantom Elite születése nagyjából tavaly nyarára tehető, de hogyan történt az alapítás?
"Valóban, tavaly alakultunk, de a zenekar ötlete már körülbelül két éve foglalkoztatta Sanderst. Olyan együttest akart, aki élőben játssza majd a HDK anyagát. Mi ugyebár évek óta ismertük egymást, így nem volt nehéz bővíteni a csapatot."
A zenekar debütáló videója máris látható a videómegosztókon Sirens Call címmel, de úgy tudjuk, nagylemez kiadásán is dolgoztok. Hol tart most a munka és milyen lemezre számíthatunk?

"Még pár dal írása folyamatban van, és alig várjuk, hogy stúdióba vonuljunk. Nagyon igyekszünk, hogy a kísérletezés során ne szülessenek közhelyes dolgok, ugyanakkor rengeteg progresszív elemet, egyedi gitárt és dallamos éneket szeretnénk."
Hamarosan itt a fesztiválszezon, várható valahol a zenekar felbukkanása, illetve mik a további terveitek erre az időszakra?
"Nemrégiben erősíthettük meg, hogy szeptemberben, az Eindhovenben (Hollandia) megrendezésre kerülő Femme Metal Eventen a Delain és a Mayan társaságában játszunk majd! De ha aktualitása lesz, még több show bejelentésre kerül majd."
A zenekar Facebookos oldala itt, hivatalos weblapja itt, Youtube-os csatornája pedig itt érhető el!

 

Kobra And The Lotus: új lemez májusban

Negyedik albumát dobja piacra a zenekar

Kobra Paige és zenésztársai Prevail I címmel májusban dobják az üzletek polcaira legújabb, sorban negyedik stúdióalbumukat, amelynek témájáról a frontasszony a Blabbermouth-nak mesélt:

"Születésünkkor, tiszták, alaktalanok és ártatlanok vagyunk. Ezekkel az alapokkal indul mindenki. Sértetlenek és szépek vagyunk kívül és belül. Amikor az albumot hallgatod, ráeszmélsz, hogy ez nemcsak a zenéről szól. A mély igazságokat lehet meghallani a lemez dalaiban, amelyek közül biztos, hogy mindenki ráismer egy történetre a saját életéből. Mindannyian más harcokat vívunk, de az bizonyos, hogy mindannyian ugyanazon anyagból vagyunk és sokkal több összefüggés van közöttünk, mint azt gondoljuk. Csak annyit szeretnénk, hogy rohadtul élvezzétek ezt a lemezt, és felismerjétek: nem vagytok egyedül."

kobraandthelotus2017band_638.jpg

Igen komoly témát feszeget tehát a korong, amelynek tracklistje a következő:

01. Gotham
02. TriggerPulse
03. You Don’t Know
04. Specimen X (Mortal Chamber)
05. Light Me Up
06. Manifest Destiny
07. Victim
08. Check The Phyrg
09. Hell On Earth
10. Prevail

kobrandthelousprevailcd.jpg

Így fest majd a lemez borítója

"Trish-t a testvéremként szerettem!" - megszólalt a Kittie énekesnője

Morgan Lander összetört csapattársa halála miatt

Mi is beszámoltunk a szomorú hírről, miszerint a kanadai, csak lányokból álló nu metált játszó Kittie basszusgitárosa, Trish Doan elhunyt. A 31 éves zenész lány halálának okát nem hozták nyilvánosságra, ám kiderült, hogy korábban súlyos evési zavarai voltak, valamit közösségi oldalain rendszeresen hangot adott a depresszióval való küzdelméről. Ennek fényében nem meglepő, ha megindultak a találgatások, hogy a dél-koreai gyökerekkel rendelkező Trish öngyilkosságot követett el.

Most Morgan Lander, a Kittie énekesnője posztolta Instagramján érzéseit Trish-sel kapcsolatban:

kittie.jpg

Trish-t (jobbra) nővéreként szerette Morgan, a Kittie énekesnője

"Nehezen tudom szavakkal kifejezni, mit érzek most a legjobb barátom elvesztésével kapcsolatban. Mindenkinek köszönöm a kedves szavakat. Ő sokkal több volt, mint aminek érezte magát. Trish-sel eltéphetetlen kötelék volt közöttünk az első perctől fogva. A testvéremként szerettem őt, szinte családtag volt..."

- írta a megrendült énekesnő a képmegosztó oldalon.

 

 

Angel Nation: idén új album érkezik

Elina Siirala régi zenekarát sem hanyagolja

A finn származású énekesnő ugyan főleg a Leaves' Eyes-ban ténykedik, hiszen az új dalok rögzítése javában folyik, ám első projektjét, az Angel Nationt -amelyet korábban EnkeliNation néven ismerhettünk- sem felejtette el. A mai napon jelentette be az énekesnő, hogy régi bandájával is új lemez kiadására készülnek - a korong a tervek szerint még az idei évben megjelenik.

16649375_1261063000595769_8741384913022488400_n.jpg

Facebook/Angel Nation

Unatkozni biztosan nem fog a finn szőkeség, mert a Leaves' Eyes új albuma is boltokba kerül az idén, emellett a Sabatonnal és a Battle Beast-tel indul turnéra a zenekar.

Klippremier: Evanescence - Even In Death

Régi dal, új köntösben

Az arkansasi csapat debütáló albuma 2003. március 4-én jelent meg, ezen halható az Even In Death című szerzemény is, amelyet 2016-ban újra felvettek Amyék. A The Ultimate Collection elnevezésű, hat CD-t tartalmazó pakkban, a The Lost Whispers lemezen látott napvilágot ez a felvétel, amely február 15-én felkerült a Youtube-ra is. 

evanescence-2016-tour-dates-tickets-photo.jpg

A csapat tavaly őszi, sikeres amerikai miniturnéját követően további koncertsorozatot jelentett be, amelynek keretén belül idén Európa mellett ellátogatnak Brazíliába és Argentínába is. A fellépések még szervezés alatt állnak, így az is meglehet, hogy hazánkban is tiszteletét teszi a banda. 

Íme, az Even In Death 2016-os verziója:

 

Nemsokára elkészül az Arch Enemy új lemeze

A dalok nagy része már rögzítésre került

A csapatot a 70000 Tons Of Metal nevű óceánjárós fesztiválon kapta mikrofonvégre a német Rock Hard újságírója, Michael és Alissa pedig lelkesen meséltek terveikről. Kiderült például, hogy az új album már majdnem kész, és remekül tudnak együtt dolgozni.

newdaisy_com_artistpage_archenemy7.jpg

"Az új album már majdnem kész! Megírtuk a dalokat és a számok nagy részét felvettük. Én ugyan Svédországban élek, Alissa pedig Kanadában, de ez nem jelent különösebb akadályt. Ő felvette az énekes részeket a házi stúdiójában és átküldte nekem emailben. Én pedig azt mondtam: >> Jó vagy!<<! Igazából már csak az énekes részek és a basszus rögzítése van hátra."

- kezdte Michael, a banda gitárosa, aki elárulta azt is, hogy rendkívül változatos lesz az anyag, de a tipikus Arch Enemy-s jellegzetességeket továbbra is hallani fogjuk a korongon. Szót ejtett arról, milyen érzésekkel kellett megküzdenie azután, hogy Angela Gossow kilépett a bandából.

sw-alissawhitegluz-680x374.jpg

"Úgy érzem, sokkal nyugodtabbak vagyunk, mint a War Eternal megjelentetésekor. Alissa három éve velünk van, én pedig rengeteget agyaltam azon, hogyan fognak elfogadni minket a rajongók egy új énekesnővel. A War Eternal album teljes mértékben ezeket az érzéseket tükrözi vissza."

A formáció új felállását teljes mértékben elfogadták a rajongók, a War Eternal lemez ugyanis rendkívül sikeres lett, a csapat pedig a három év alatt körbeturnézta a világot, számtalan új rajongót szerezve.

Az együttes énekesnője, Alissa is mesélt terveiről:

"2018-ban szeretném kiadni a szólólemezemet. A projektem neve egyszerűen Alissa, ugyanis nincs bandám - csak én, noha együttműködök más zenészekkel, például Doyle-lal (A Misfits tagja, egyben Alissa párja - a szerk.), de az Arch Enemy és a Kamelot régi tagjaival is jó kapcsolatban vagyok. Más lesz ez az album, mint az Arch Enemy zenéje, a kreativitásomat szeretnék kifejezni vele."

De mégis, milyen dallamok hallhatók majd a kiadványon?

"Nehéz erről beszélni, hiszen még nem fejeztem be a munkálatokat, így még változhat is néhány dolog.Kicsit olyan, mintha az Opeth találkozna a Muse-zal!"

- nevet a frontasszony.

4yovmvqn.jpg

"Nem tudom se metálnak, se tiszta rocknak nevezni, de lesz benne tiszta ének és az érzéseim is. Más lesz, mint amit az együttessel készítünk, az biztos, de kategorizálni még én sem tudom."

A zenekar DVD-jére már nem kell sokat várni, hiszen március 31-én boltokba kerül, ezt követően pedig a Lacuna Coil és a The Haunted társaságában koncerteznek tovább.

 

Hazai fémcsajok #1 - Ideas

Sorozatunk első részében hazai female fronted bandákat mutatunk be!

Hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy a hazai metal színtér is rendelkezik female és szimfonikus metal zenekarokkal, meg aztán itthon nem is foglalkoznak túl sokat a szakmai fórumok ezekkel az együttesekkel. Új sorozatunk ezen kíván változtatni!

Elsőképpen a tatabányai illetőségű Ideas zenekart mutatnánk be röviden! Az 1994-ben alakult zenekar számos tagcserén ment keresztül, míg nem kialakult a mai felállás, Preil Tibor gitár, Seres Krisztián gitár-ének, Békési László dobok, Kun Anita ének, Torma Mihály basszusgitár.

46295_131726553545124_100001233409970_197151_1391689_n.jpg

Stílusukra minden szakmai fórumon rásütötték a hazai Nightwish bélyeget elsősorban Anita Tarja Turunenéhez hasonló hangja miatt, pedig a zenekar saját bevallása szerint sokkal szélesebb körből szerzett magának inspirációt. A már említett Nightwish-on felül kedvelik még az Evergrey, a Within Temptation, az Amorphis, az Anathema, a Paradise Lost, a Kamelot, a Dream Theater, a Serenity, és a Katatonia zenéjét is.

 

A csapat először a Nephilim kiadónál, majd később évekig a Nail Recordsnál jelenttette meg albumait,  és olyan csapatok előtt léptek fel eddig, mint a Dalriada, az Evergrey, a Masterplan és a Serenity. Következő lemezük már régóta készül és reményeik szerint idén tavasszal ki is fog jönni az új korong.

Írta: Szloboda György/Jurancsik Eszter

Floor Jansen: "A pihenőnk afféle luxus..."

Friss interjú a Nightwish énekesnőjével

Az első gyermekének hamarosan életet adó holland énekesnő a FaceCulture-nek adott interjújában mesélt arról, milyen érzések kísérték végig a Nightwish-hoz csatlakozásától egészen mostanáig. Mint arról többször szót ejtett Floor és a csapat "agya", Tuomas, a 2017-es évre szabadságot vesznek ki, hogy az énekesnő nyugodtan babázhasson, a billentyűs pedig az új lemez dalain dolgozhasson.

"Ahogy csatlakoztam a Nightwish-hoz, non-stop dolgoztam. Mellette ott volt a ReVamp, amely sajnos feloszlott, hiszen két csapatra elég nehéz időt fordítani. A Nightwish-ban közösen döntöttük el, hogy kihagyunk egy évet, hiszen a csapat gyakorlatilag 20 éve dolgozik folyamatosan. Most a családom lesz a legfontosabb, de utána megyünk tovább. Ez a pihenő afféle luxus, de nem tétlenkedünk alatta."

- mesélte a február végén 36. születésnapját ünneplő Floor, akinek babája várhatóan március elején fog megszületni.

16681975_1292986897448745_2761084939419844504_n.jpg

Kép: Instagram/Floor Jansen

Elárulta azt is, hogy a zenekar többi tagja is támogatta az egy éves pihenést, de egy érdekes dologról is szót ejtett: el tudja képzelni, hogy egykori bandájával, az After Foreverrel újra egy csapatot alkossanak:

"Körülbelül egy éve vettem fel velük újra a kapcsolatot és nem ellenkeztek. Elmondtam nekik, hogy 2017-ben nem dolgozunk a Nightwish-sal, lehet-e szó arról, hogy újra együtt csináljunk valamit? Azonban még nincsenek pontos határidők és elképzelések."

dw_vnqa1qqh.jpg

Elképzelhető, hogy az énekesnő régi csapata újra életre kel

Floor ismét megnyugtatta a Nightwish-rajongókat, hogy az együttes nem oszlik fel az ő babavárása és szülése után, sőt, 2018-ban egy nagyon különleges dologgal térnek majd vissza a színpadra.

 

Klippremier: Edenbridge - The Moment Is Now

Elérhető az új kisfilm

edenbridge-13b2.jpg

Elkészült a sógorok legújabb klipje, The Moment Is Now címmel már elérhető a Youtube videómegosztón. Ez a második videója a három nap múlva megjelenő, The Great Momentum című nagylemeznek a Shiantara után, amelyet még decemberben forgatott a linzi csapat.

 

Tragikusan fiatalon hunyt el a Kittie basszusgitárosa

Trish mindössze 31 éves volt

Tegnap este jelent meg a világhálón a megrázó hír: 31 éves korában elhunyt a kanadai Kittie basszusgitárosa, Trish Doan. Halálának oka nem ismert, de a Blabbermouth egyes forrásokra hivatkozva írja, hogy a zenész lány évek óta testképzavarral, anorexiával és depresszióval küzdött. A rajongók pedig öngyilkosságról beszélnek a cikk alatti fórumban, amely gyakori halálok a sikertelenül kezelt depressziósok körében.

socialfeed_info-happy-birthday-to-our-favourite-bass-player-trish-doan-make-sure-to.jpg

Trish 1985. május 9.-én született Kvangdzsu-ban, Dél-Koreában, ám Kanadában nőtt fel, itt csatlakozott a Kittie-hez. 2005 és 2007 között játszott a csapatban, majd 2008-ban evési zavarai miatt otthagyta a zenekart. 2012-ben azonban visszatért és újra aktívan zenélt társaival. 

Nyugodjon békében!

kitt5.jpg

süti beállítások módosítása