Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Netta Skog és Marco Hietala is közreműködik az új Dark Sarah-albumon

Újabb nevekre derült fény.

2017. december 03. - Sarok Bettina

1_1.jpg

Mint ismeretes, a Heidi Parviainen vezette együttes jelenleg is harmadik nagylemezén dolgozik, ami a jövő évben hódítja majd meg a nagyvilágot, The Golden Moth elnevezésen. Köztudott, hogy ez egy igencsak különleges lemez lesz, ugyanis az előző korongon is vendégeskedő Juha-Pekka Leppäluoto immár teljes jogú tagként lesz hallható.

A finnek egyébként a közelmúltban már lerántották a leplet a kiadvány borítójáról, továbbá a Trespasser című dal képében már az első kislemezes dalnak is fültanúi lehettünk, mely nóta egy kisfilm keretein belül került publikálásra.

Behind The Black Veil, valamint a The Puzzle jegyein haladva a következő album is vendégénekesek közreműködésével készül majd el; elsőként Zuberoa Aznarez nevére derült fény, ám a finn szoprán kicsit sem aprózza el a meglepetéseket, így néhány órája közösségi-oldalain tette közzé, miszerint Marco Hietala (Nightwish,Tarot) , és Netta Skog (Ensiferum, ex-Turisas) is hallható lesz majd egy-egy dal erejéig.

 

Februárban jön az új Visions of Atlantis-album!

Az első dal is meghallgatható

A sok énekesnőcserén átesett osztrák csapatot jelenleg a francia Clémentine Delauney erősíti, aki az Exit Edenben is ténykedik. Az együttesről utoljára az az infó érkezett, miszerint jövőre turnézni indulnak, azonban ma több izgalmas hírt is megosztott a csapat. 

8937_photo.jpg

Kiderült, hogy új lemezük 2018. február 16-án kerül a boltok polcaira The Deep&The Dark címmel, ezzel egy időben a banda felfedte a dallistát és a borítót is. 

24232789_1769186946456988_203012064954502326_n.jpg

A borító

A dalok listája:

1. The Deep & The Dark
2. Return To Lemuria
3. Ritual Night
4. The Silent Mutiny
5. Book Of Nature
6. The Last Home
7. The Grand Illusion
8. Dead Reckoning
9. Words Of War
10. Prayer To The Lost

És ha ez még nem lenne elég, az első dal is elérhető a Youtube-on - a Return To Lemuria című számhoz készült a kisfilm, íme!

 

 

 

Tarja segít az Irma hurrikán károsultjainak

Jótékonykodik az énekesnő

A Nightwish egykori frontasszonyának hatalmas szíve van: tavaly haldokló rajongóját látogatta meg, Innocence című dalához forgatott klipjében felhívta a figyelmet a családon belüli erőszakra, most pedig ismét mély érzéseiről bizonyosodhatnak meg Tarja rajongói.

tarjaujhaja.jpg

Köztudott, hogy az énekesnő tavaly Spanyolországba költözött férjével és lányával, és sötét érzelmektől fűtött karácsonyi albumát a Karib-térségben rögzítette a nyár folyamán. 2017. augusztus 30. – 2017. szeptember 16. között itt okozott hatalmas pusztítást az Irma, 134 ember életét követelve és komoly anyagi károkkal. Tarja ugyan megúszta a hurrikánt, ám mivel közel dolgozott az érintett területhez, szívén viseli a károsultak sorsát. 

Az elmúlt napokban már világossá vált, hogy a finn szépség készül valamire, de konkrétumok nem kerültek napvilágra a titokzatos akcióról, melynek keretén belül számos kollégája képét töltögette fel Facebookjára Tarja.

Most lehullt a lepel a titokról: a From Spirits And The Ghosts/Score For A Dark Christmas lemezen hallható spanyol karácsonyi klasszikus, a Feliz Navidad egy újabb verzióban is kiadásra kerül december 8-án, az eladásokból befolyó összeget pedig a károsultak kapják majd - íme, a lista, hogy kikkel is dolgozik együtt Tarja:

Michael Monroe
Doro Pesch
Tony Kakko (Sonata Arctica)
Elize Ryd (Amaranthe)
Marko Saaresto (Poets Of The Fall)
Timo Kotipelto (Stratovarius)
Simone Simons (Epica)
Cristina Scabbia (Lacuna Coil)
Joe Lynn Turner
Floor Jansen (Nightwish)
Hansi Kürsch (Blind Guardian)
Sharon Den Adel (Within Temptation)

tarja_6.jpg


 

Exit Eden: újabb videó a szeptemberi fellépésről

A Total Eclipse Of My Heart tekinthető meg

Az Exit Eden első lemeze Rhapsodies In Black címmel jelent meg augusztus 4-én, amely korong popklasszikusokat tartalmaz metálköntösbe bújtatva.

klippremier-exit-eden-paparazzi-08181209.jpg

Szeptember 22-én, Hamburgban a HH Metal Dayz-en lépett fel a négy lány, Amanda Somerville, Clémentine Delauney, Anna Brunner és Marina La Torraca. Ez volt az első élő előadásuk, a koncertet pedig kamerák rögzítették. Nemrégiben már napvilágot látott két videó, most pedig egy újabb szerzeményt láthatunk-hallhatunk a hölgyektől, mégpedig Bonnie Tyler 1983-as nagy slágerét, a Total Eclipse Of My Heart-ot. A lányok azt is elárulták: nem a Rhapsodies In Black lesz az egyetlen közös munkájuk, egy ízben meg is kérdezték rajongóikat, mely dalokat hallanák szívesen az ő előadásukban.

 

Megszületett a Tristania-baba!

Mary kisfiúnak adott életet

Nemrégiben írtuk meg, miszerint a norvég csapat énekesnője, az olasz származású Mariangela "Mary" Demurtas első babáját várja, akinek édesapja a Moonspell-gitáros Ricardo Amorim. 

ricardomariangela_1.jpg

Ricardo és Mariangela 2015 őszén házasodott össze, jelenleg Lisszabonban, Ricardo szülővárosában élnek kisfiukkal.

Korábban az énekesnő utalt arra, hogy mihamarabb szeretne kisbabát, álma most teljesült. A déli szépség Instagram-profilján tudatta a rajongókkal, miszerint november 28-án, Lisszabonban -ahol férjével élnek- világra jött kisfiuk, aki a Lorenzo nevet kapta és mindketten jól vannak.

Gratulálunk!

 

Új tetkót varratott Tarja

A fél karját beborítja a mű

 

ttu.jpg

A finn metálkirálynő az idő múlásával egyre vagányabb és bevállalósabb lesz - legalábbis legújabb Instagram-posztja erről tanúskodik. A Nightwish egykori énekesnője első tetoválását 2012-ben csináltatta - ekkor született meg kislánya, Naomi és a mű az ő nevét ábrázolja.

Ám legújabb szerzeménye már jóval feltűnőbb helyet kapott: bal felkarjának egészét beteríti a "die alive" felirattal ellátott két vörös virág. 

Tarja elárulta: a "die alive" nemcsak egyik legismertebb dalának címére utal a tetkóban, hanem életfilozófiájára is, és nagyon büszke új tetoválására. 

 

 

Hamarosan új dallal jelentkezik az Arkona

Januárban pedig a nagylemez is megjelenik

arkona-2017-2-e1508884056484.jpg

Az orosz pagan metált játszó csapat nemrégiben jelentette be hivatalos Facebook-oldalán, miszerint hamarosan megmutatják első szerzeményüket a január 19-én boltokba kerülő új albumukról, a Khram-ról. Masha Scream és a srácok nem tétlenkedtek az elmúlt hónapokban, hiszen a lemez munkálatai mellett egy észak-amerikai turnét is lenyomtak a Sirenia társaságában és több fesztiválon is tiszteletüket tették. 

 

Nemrégiben belehallgathattunk az új dalokba egy teaser keretein belül, majd nyilvánosságra hozták a jövőre induló fellépéssorozat első dátumait is. Nem fedte fel pontosan a zenekar, mikor hallhatjuk új számot, de napokon belül erre is fény derül.

 

 

Anneke van Giersbergen: "Hiszek a VUUR sikerességében!"

Friss interjú az énekesnővel

A VUUR egy éve mutatkozott be a közönségnek, megálmodója, a 44 éves Anneke van Giersbergen pedig rengeteg dolgot letett az asztalra a metál műfajon belül. Karrierjét a The Gatheringben kezdte 21 évesen, ahol 13 évet töltött, majd szólómunkálatokba kezdtett Agua de Annique néven. Később Arjen Lucassennel hozta létre a The Gentle Storm-ot, majd tavaly született meg a hollandul tüzet jelentő VUUR Ed Warbyval, Johan van Stratummal, Otto Jorddal és Ferry Duijsens-sel karöltve. Marcela Bovio -Johan felesége, a Stream of Passionben zenéltek együtt- szintén csapattag volt, ám ő idén áprilisban zenei különbözőségek miatt elhagyta a VUUR fedélzetét. Anneke és a fiúk februárban hazánkba is ellátogatnak, hogy az A38 hajón adjanak egy feledhetetlen koncertet.

vuur_5.jpg

A zenekar október 20-án jelentette meg In This Moment We Are Free - Cities címre keresztelt első albumát, majd az Epicával indultak közös turnéra. November 10-én a Zlin-ben (Csehország) tartott buli előtt a Rocker sk. készített interjút az Annekével, amelyben a holland énekesnő együtteséről mesélt.

"Amikor Arjennel megalapítottuk a The Gentle Storm-ot, egy olyan csapaton kezdtem gondolkodni, akikkel ennek a projektnek a dalait is el tudjuk játszani élőben. Ekkor kérdeztem meg a srácokat, hogy lenne-e kedvük hozzám csatlakozni és egy új bandát alapítani. Mindannyian azonnal igent mondtak! Rengeteg ötletem volt, innen jött az albumunk koncepciója is, hogy városokról írjak dalokat. Már két éve létrehoztuk a zenekart, és egy évig tartott, amíg a dalokat megírtam. Ezután jöttek a lemezfelvételek."

- kezdte Anneke. A korong rögzítésének ideje alatt lépett ki Marcela Bovio, mert nem egyezett a véleménye a többiekével, de mint ahogyan mi is megírtuk, barátsággal váltak külön a bandával. Azóta a mexikói származású énekesnő szólómunkáira koncentrál. 

"Az elmúlt közel 25 évben rengeteg mindent csináltam, mégis volt bennem egy kis félsz, amikor a VUUR-t bemutattam a közösségi médiában. Nagyon hiszek ebben a zenekarban, de bemutatni az embereknek egy új projektet kockázatos. Az emberek azonosítanak valamivel, amit addig csináltál, és most egy teljesen új dolgot kell befogadniuk. Ez nem könnyű. Szerencsére a közönség nagyon pozitívan fogadta a VUUR-t, én pedig már a következő albumon gondolkodom!"

annn.jpg

A mindig mosolygós énekesnő hozzátette: tervez további szólómunkákat is, ám amíg a VUUR a progresszív és keményebb vonalat képviseli, saját munkássága teljesen más lesz.

Így hangzik Tarja és Marco Hietala előadásában az Ave Maria

A Raskasta Joulua albumon hallható a felvétel

Az idei Raskasta Joulua (kb. "Metál Karácsony") elnevezésű, Svéd-és Finnországot érintő ünnepi koncertsorozat sem szűkölködik elismert művészekben: Juha-Pekka "JP" Leppäluoto, Elize Ryd, Tony Kakko, Floor Jansen, Marco Hietala és Tarja is fellép néhány buli erejéig. 

A rendezvénysorozat hivatalos albuma már elérhető a Youtube-on itt.

December 14-től 17-ig Marco és Tarja is egy színpadra áll, és az egyik legismertebb karácsonyi klasszikust, az Ave Mariát adják elő közösen. Különleges alkalom lesz ez a néhány koncert, hiszen 2005-ben nem a legbékésebb körülmények között kellett távoznia Tarjának a Nightwishból.

3817885.jpg

A buli remek alkalom lehet arra, hogy oldódjon a fagyos viszony az egykori bandatagok között, bár Marco korábban elmesélte, hogy évekkel ezelőtt összetalálkozott a finn pacsirtával egy repülőtéren és kellemesen elbeszélgettek. 

Íme az Ave Maria kettejük előadásában:

 

Nightwish: jövőre ismét Budapesten!

Ismét magyar színpadra áll a csapat

Jó ideje csepegteti az infókat a finn/holland zenekar jövő évi Decades nevű turnéjáról, ma pedig Floor Jansen és a fiúk felfedték: 2018. november 20-án, 18 órás kezdettel a Budapest Arénában is tiszteletüket teszik a magyar rajongók nagy örömére. 

A koncert Facebook-eseménye itt taláható, a jegyek pedig hamarosan kaphatók lesznek. 

24131204_1672525319452261_3108484085022211630_n.jpg

A Nightwish legújabb albuma 2015-ben, Endless Forms Most Beautiful címmel került boltokba, amelynek tematikáját Richard Dawkins brit természettudós munkássága adta. E lemezzel körbeturnézták a világot, majd tavaly decemberben Vehicle Of Spirit elnevezéssel DVD-t jelentettek meg, amelyen a tamperei és londoni koncert tekinthető meg - utóbbi rendezvényen Dawkins is színpadra lépett a zenekarral. 

nightwish_5.jpg

Idén ugyan pihenőre vonult a banda, de nem tétlenkedtek a tagok. Floor márciusban hozta világra a Sabaton-dobossal, Hannes Van Dahl-lal közös lányát, Freját, Tuomas feleségével, Johanna Kurkelával és Troy Donockley-val Auri néven új projektet hívott életre. Emppu a Brother Firetribe-bal turnézott, melynek keretén belül a Dürer Kertben is koncertet adtak, Marco pedig a holland Delainnel indult speciális fellépéssorozatra Danse Macabre elnevezés alatt.

süti beállítások módosítása