Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Bejelentette turnéja első állomásait az Arkona

Januárban érkezik a nagylemez

2017. november 12. - Jurancsik Eszter

Masha Scream és a srácok nem tétlenkednek: miután nyáron lenyomtak egy közös turnét a norvég Sireniával az Egyesült Államokban, nekiláttak felvenni legújabb stúdióalbumukat, amely a tervek szerint 2018. január 19-én kerül boltokba.

arkona_1.jpg

Az orosz pagan metált játszó brigád most bejelentette az első turnéállomásokat: az első koncert, amely főleg az új korong dalaira épül majd, február elsején lesz a Wacken Winter Nights-on, az első fellépéssorozat utolsó bulija pedig Bukarestben, Romániában kerül megrendezésre. Mivel azonban ez csak az első része a turnénak, joggal reménykedhetnek a magyar rajongók is, hogy a banda hazánkban is tiszteletét teszi.

 

Harmadik lemezén dolgozik a MaYaN

Izgalmas hírek a csapatról

Mostanában csend honolt a multukulturális csapat háza táján. Utoljára azt az infót olvashattuk, miszerint a VUUR-t áprilisig erősítő mexikói Marcela Bovio a csapat teljes értékű tagja lett - vele osztja meg Mark Jansen alapító barátnője, az olasz Laura Macrí az énekes részeket.

mayan_elevator.jpg

A holland zenész ugyan az Epicára koncentrál legintenzívebben -jelenleg a VUUR-rel turnéznak- , ám ma egy hírlevélben elárulta a csapat: harmadik albumukat rögzítik és tele vannak tervekkel, hamarosan pedig többet is elárul a készülő korongról a zenekar.

mayanlevel.jpg

 

Sharon den Adel: "Sokáig nem tudtam dalokat írni"

Kríziséről mesélt az énekesnő

Néhány napja jelentette be a Within Temptation frontasszonya, hogy szólóprojektet indít My Indigo néven - véget vetve ezzel a találgatásoknak, amelyekben a leghajmeresztőbb feltételezések szerepeltek. 

 

A holland szépség egy videóüzenetet készített a rajongók számára, amelyben kitért a projektre, a csapat terveire és a 2014-ben megjelent Hydra album turnéja utáni, szokatlanul hosszú csöndre és annak okára.

sda.jpg

Sharon első körben bocsánatot kért a fanoktól a nagy hallgatás miatt, de ennek komoly okai voltak: édesapja megbetegedett, több életterületén problémákkal kellett szembesülnie. 

Ráadásul nemcsak magánéleti gondok ütötték fel fejüket, de az énekesnő a Hydra másfél éven át tartó turnéja után egyszerűen nem tudott dalokat írni. 

"Azelőtt turné után azonnal stúdióba vonultam, hogy dalokat írjak és vegyek fel. Most egyszerűen nem ment! Abban sem voltam biztos, hogy egyáltalán akarom-e folytatni a zenekarral. Újra "meg kellett szeretnem" a Within Temptationt. Az elmúlt két évet a családommal és a barátaimmal töltöttem, ez segített újra feltöltődnöm."

Akkori érzéseit végül sikerült dalokba öntenie, így születhetett meg a szólóprojekt, ám a banda rajongóinak nincs oka aggodalomra: az új Within Temptation-lemez dalai demo fázisban vannak, és előreláthatólag 2018-ban kiadják az új anyagot. Tehát Sharon szólómunkája mellett a zenekar nem oszlik fel, hamarosan új albummal örvendeztetik meg a rajongókat.

within_temptation.jpg

Újabb dalt jelentetett meg a The Dark Element

Elérhető az album is

Ma került a boltok polcaira az ex-Nightwish frontasszony Anette Olzon és a Sonata Arctica volt gitárosa, Jani Liimatainen által alapított The Dark Element saját magáról elnevezett albuma. Négy dalt - The Dark Element, My Sweet Mystery, Dead To Me, Here's To You- már jóval ezelőtt megmutattak a rajongóknak, ma pedig újabb klippel örvendeztették meg a nagyérdeműt: ezúttal a The Ghost And The Reaper-hez készítettek kisfilmet. 

thedarkelementbandpromo2017_638.jpg

Korábban egy werkfilmből azt is megtudhattuk, hogyan teltek a stúdióban töltött napok, a dalszerzés, a felvételek. 

Íme, az új videó!

 

 

Klippremier: Amberian Dawn - Dragonflies

Megjelent az album is!

amberiandawn_2017_2_1.jpg

Capri Virkkunen és a fiúk ma dobták piacra a Darkness Of Eternity címre keresztelt nagylemezüket, amelyről már a Maybe és az I'm The One dalok képében már ízelítőt kaphattunk. A mai napon nemcsak a korongnak örülhetnek a finn zenekar rajongói, ugyanis újabb klippel rukkoltak elő - a Dragonflies című számhoz forgatták a videót, amelyet megtekinthetünk a Youtube-on:

 

Hallgasd meg a Valkea Valo demóját!

Manueláék gőzerővel dolgoznak

Nemrégiben számoltunk be arról, hogy az egykori Xandria-frontasszony Manuela Kraller egy teljesen új projekttel tér vissza, amely a Valkea Valo nevet viseli. Finnül a kifejezés fehér fényt jelent, és ez jól jellemzi majd a kéttagú formáció -Manuela és Tobias Gut- stílusát. 

manuuu.jpg

A két zenész ismertsége több, mint tízéves múltra tekint vissza, nemrégiben sodorta őket egymás mellé újra az élet. Manuela nemrégiben, Dianne van Giersbergen Xandriából való távozása kapcsán hosszasan boncolgatta az énekesnős zenekarok esetén felmerülő problémákat, valamint egy másik posztban a német énekesnő személyes titkairól is mesélt. Elárulta, hogy amikor 2013 őszén kilépett a csapatból, egy évig nem énekelt, nem mert beszélni a zenekarban átélt dolgokról, magába fojtotta érzéseit, ez pedig Hashimoto-szindrómát idézett elő nála.

mmmmmm.jpg

Ez a pajzsmirigy krónikus gyulladását jelenti, a szoprán pacsirta pedig elárulta: spirituális szemléletmódja sokat segített betegsége lelki hátterének megértésében. Ráeszmélt: csak akkor gyógyulhat meg, ha újra megnyitja a torokcsakráját és énekelni kezd. Ekkor hallhattuk a Heidi Parviainen által vezetett Dark Sarah két albumán is dalolni, most pedig Tobias-szal tért vissza, és az Illusion címre keresztelt demót már meg is hallgathatjuk, íme:

 

Új lemezén dolgozik a Dust In Mind

Stúdiózik a francia együttes

A strasbourgi formáció nemsokára új kisfilmmel örvendezteti meg rajongótáborát, de nem ez az egyetlen jó hír a Jennifer Gervais által vezetett zenekar háza tájáról. Nemrég jelentették be hivatalos Facebookos oldalukon, miszerint új anyagukon kezdtek dolgozni, amely jövő évben kerül boltokba. 

dim2017.jpg

A banda áprilisban nálunk is tiszteletét tette - a svéd Paint erősítették. Szintén áprilisban jelent meg Oblivion címet viselő korongjuk, amelyről több dalhoz is videó készült. A legsikeresebb talán az iskolai terrorról és kirekesztésről szóló I'm Different, amely elérte a kétszázezres megtekintést.

Íme a csapat, amint a stúdióban dolgozik:

 

 

Ma megjelent lemezek

Négy korong is elérhető mától

A mai napon négy csapat korongja jelent meg, amelyeket már régóta vártak a rajongók. Ezek a következők:

BUTCHER BABIES - LILITH

butcherbabieslilithcover.jpg

EVANESCENCE - SYNTHESIS

evanescencesynthesiscoverofficial.jpg

THE DARK ELEMENT - THE DARK ELEMENT

57_n.jpg

AMBERIAN DAWN - DARKNESS OF ETERNITY

ad.jpg

Hazánkba látogat a VUUR!

Anneke ismét Budapesten!

Utoljára 2015-ben járt hazánkban a holland énekesnő a The Gentle Storm nevű projekttel, tavaly decemberben pedig megalapította a VUUR-t. A csapat debütáló albuma október 20-án jelent meg, eddig három klipes nótával, In Thin Moment We Are Free - Cities címmel. 

maxresdefault_1_1.jpg

Jövőre ismét Budapesten teszi tiszteletét Anneke a VUUR-rel, az A38 koncerthajón adnak fergeteges koncertet 2018. február 18.-án. Jegyek itt!

Psych/doom all-female metal Los Angelesből: High Priestess

Jövőév tavaszán debütál az együttes

A három amerikai lányból álló csapat 2016-ban alakult, amikor is Mariana Fiel énekesnő női zenésztársakat kezdett keresni maga mellé. Hamarosan csatlakozott hozzá Megan Mullins dobos és Katie Gilchrest gitáros. 

hpri.jpg

Nemrégiben a banda lemezszerződést kötött a Ripple Music-kal, első albumukat 2018 májusára ígérte az együttes, amely nem szűkölködik majd a súlyos riffekben és a modern doom metal elemeiben. 

Addig is itt egy kis ízelítő a lányok munkájából:

 

A zenekar Facebookos oldalát itt érhetitek el.

süti beállítások módosítása