Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Anneke van Giersbergen: "A VUUR egy klassz csapat!"

A TeamRocknak adott interjút az énekesnő

2017. október 04. - Jurancsik Eszter

A 44 éves Anneke van Giersbergen igen sok dolgot tett le ama bizonyos asztalra, mint művész. Karrierjét a The Gatheringben kezdte a holland mezzoszoprán énekesnő 1994-ben, ahol 13 évet töltött. 2007-ben elhagyta a csapatot, hogy több időt tölthessen az akkor kétéves kisfiával, Finnel. Ám még ez év nyarán Agua de Annique néven folytatta a zenélést, de fellépett a Within Temptation-nel és a Moonspellel is. 

aaaaaa.jpg

2012 januárjában saját néven szólólemezt adott ki Everything Is Changing címmel, 2014-ben pedig létrehozta a The Gentle Storm nevű együttest Arjen Lucassennel, bemutatkozó albumuk 2015-ben került boltokba, de a zenésszel más projektek kapcsán is dolgozott együtt a sokoldalú énekesnő. 

annneke.jpg

2016 decemberében újabb izgalmas hírrel rukkolt elő Anneke, hiszen megalapította a VUUR (hollandul: tűz) nevet viselő zenekart, amelyben szintén ismert-elismert kollégáival dolgozik együtt: Jord Otto (ex-ReVamp), Johan van Stratum (ex-Stream of Passion), Ed Warby és Ferry Duijsens. Johan felesége, a Stream of Passion volt énekesnője, a mexikói születésű Marcela Bovio is a banda tagja volt, ám idén áprilisban zenei különbözőségek miatt otthagyta a csapatot. Ő azóta főleg szólómunkáira koncentrál és a MaYaN teljes értékű tagja lett nemrégiben.

maxresdefault_1_1.jpg

Igen különleges albummal készül október 20-án a formáció, amely lemez az In This Moment We Are Free-Cities elnevezést kapta, és a korong különlegessége, hogy a rajta található 11 szám mindegyike egy-egy város előtt tiszteleg. 

Az első nóta, amelyet Anneke és a fiúk megmutattak, a Days Go By-London volt, amely az 1666-os londoni tűzvészről íródott, majd nemrégiben a My Champion-Berlinhez is videót forgattak. 

Anneke így mesélt zenésztársairól:

"Ők nagyszerű srácok! Csak velük tudtam elképzelni, hogy megcsináljam ezt a lemezt. Azonnal igennel válaszoltak arra a kérdésre, hogy csatlakoznának-e a zenekarhoz!"

- kezdte az énekesnő.

"Néha a férjem, Rob -aki egyben a menedzserem is- aggódik, hogy van-e elég erőm erre."

- nevet Anneke, akinek hangja semmit nem veszített varázsából az évek alatt, sőt: kiforrottabbá vált. Elmondta: csak abba vág bele, amiben hisz és amit igazán érez a szívében. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr5612929107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása