Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Epica: "Büszkék vagyunk a korábbi lemezekre is!"

Mark Jansen mesélt az együttes korai munkáiról egy internetes magazinnak

2017. szeptember 15. - Jurancsik Eszter

A holland hatosfogat minden kétséget kizáróan napjaink egyik legnépszerűbb szimfonikus metálcsapata. Sahara Dust néven kezdtek zenélni 2002-ben, akkor még a norvég Helena Iren Michaelsennel, aki ma már az Imperia frontasszonya. Egy évvel később nevet cseréltek és Mark Jansen akkori barátnője, az akkor 18 éves Simone Simons lett az új énekesnő. 

epica2.jpg

A formáció azóta jócskán kinőtte magát a "mármegintegycsajosegyüttes"-kategóriából, hét stúdiólemezt jelentettek meg, a legutóbbi 2016 szeptemberében került boltokba The Holographic Principle címmel. Ha összehasonlítjuk a korongot legelső kiadványukkal, a The Phantom Agony-val, hallható a fejlődést, a zenekar fokozatosan megtalálta saját stílusát, albumról albumra hatalmas lépéseket tettek meg, mára pedig hatalmas rajongótáborra tett szert a banda a világ minden szegletében. 

markjansen.jpg

Mark Jansen, a csapat alapító-gitárosa így mesélt a korai évekről:

"A The Phantom Agony-t még az After Forever börtönében írtam. Több zenésztől hallom, hogy szégyellik a korai munkáikat, én azonban a mai napig büszke vagyok erre a lemezre! Ezen hallható egy csomó dal, amelyek által rengeteg rajongó megismert és megszeretett bennünket, például a Cry For The Moon, a Sensorium vagy a Feint."

- kezdte sorait Mark, majd így folytatta:

"Fiatalabb éveinkben hiányzik a tapasztalat, ez természetes, de van benned lelkesedés, amely által felfedezed a világot! Minden lemezünk dalaival elégedett vagyok!"

A banda hat új dalt tartalmazó EP-je, a The Solace System szeptember elsején jött ki, jelenleg pedig a Lacuna Coil társaságában járják az USA nagyvárosait és Kanadát. 

epicasolacesystemep.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr2412830504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása