Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Férjhez megy a Butcher Babies énekesnője - Charlie Benante eljegyezte Carla Harveyt

2024. január 28. - Jurancsik Eszter

960x0-ezgif_com-webp-to-jpg-converter.jpg

Az Anthrax dobosa és a Butcher Babies egzotikus külsejű énekesnője, Carla Harvey 2016 óta alkotnak egy párt, ám viszonyukat csak 2019-ben vállalták fel nyilvánosan.

A kapcsolat most szintet lépett, a 61 éves Charlie Benante ugyanis feltette azt a bizonyos kérdést kedvesének, amiről minden nő álmodik, Carla pedig boldogan mondott igent - mindez egy U2 koncerten történt, amikor a csapat az All I Want Is You című szerzeményét játszotta éppen.

A második házasság az optimizmus győzelme a tapasztalat felett, ahogy mondani szokták, ugyanis mindkét zenész túl van már egy váláson - Charlie-nak előző házasságából van egy 17 éves lánya, a 47 éves Carla pedig 2012-ben ment hozzá Gregory Coates-hez, ám a kapcsolat 2016-ban zátonyra futott.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Charlie Benante (@charbenante) által megosztott bejegyzés

 

Klippremier: Alterium - Crossroads Inn

397388609_831552695643571_4780776047116527008_n.jpg

A Nicoletta Rosellini vezetésével, tavaly megalakult Alterium igencsak belehúzott a munkába. Debütlemezük március 8-án, "Of War And Flames" címmel tölti meg a boltok polcait, a szimfonikus power metalt játszó olasz csapat pedig már három szerzeményt is megmutatott a nagyérdeműnek - a Drag Me To Hell című dallal mutatkoztak be a nyár folyamán, amelyet a Siren's Call és a készülő album címadó tétele követett. 

A zenekar tegnap megjelentette a negyedik beharangozót, amely a Crossroads Inn címet viseli, természetesen kisfilm is készült hozzá, íme:

Februárban érkezik az Infected Rain új albuma, márciusban hazánkban lép fel a zenekar

418904697_944613870366661_1908608131481734658_n.jpg

"Ecdysis" címmel, 2022 januárjában jelentette meg legutóbbi sorlemezét a moldáv Infected Rain, a kiadvány a 2019-es "Endorphin" (kritika ITT) után a második korong volt, amely már a Napalm Records égisze alatt készült.

A Kisjenőből származó csapat háza táján a tavalyi év folyamán változások történtek: Vladimir és Sergey Babich búcsút intettek társaiknak, és egy olasz basszusgitáros lány, Alice Lane lett az új tag. A négyfősre fogyatkozott banda azonban nem búsult, és nekiláttak új, sorban ötödik albumuk munkálatainak, amely február 9-ével kerül boltokba.

A "Time" nem csak egy album, hanem egy utazás, az Infected Rain evolúciójának bizonyítéka.
Az idő nem csak egy mértékegység, hanem egy örökké áradó folyó, állandó emlék a múló pillanatainkról és a maradandó örökségünkről.
Ez a téma mélyen visszaköszön az egész lemezen, lehetőséget adva arra, hogy elgondolkodjunk a múlton, átöleljük a jelent és megálmodjuk a jövőt. 
A "Time" című lemezzel meghívunk titeket, hogy velünk együtt érezzétek az időt, annak minden kísérteties szépségével és nyers erejével.

- írja újdonságáról a Lena Scissorhands vezette formáció.

Az albumról már két klipes dal is napvilágot látott, elsőként a Because I Let You decemberben, egy héttel ezelőtt pedig a Vivarium-mal rukkolt elő a csapat, de felkerült a lemezre a tavaly megjelent Dying Light is.

Lenáék február végén európai turnéra indulnak, március 8-án, a Barba Negrában is fellépnek az Amaranthe és a Dragonforce előzenekaraként.

410642728_18402443005015155_5791710956264131804_n.jpg

1. Because I Let You

2. Dying Light

3. Never To Return

4. Lighthouse

5. The Answer Is You

6. Vivarium

7. Pandemonium

8. Enmity

9. Unpredictable

10. Game Of Blame

11. Paura

12. A Second Or A Thousand Years

Exit Eden - Femmes Fatales (2024)

exit-eden-femmes-fatales-ezgif_com-webp-to-jpg-converter.webp

Vegyél néhány szemrevaló csajt, állítsd ki őket a színpadra - kész a siker. Igen ám, de mi van akkor, ha ezek a csajok nemcsak előnyös külsővel rendelkeznek, hanem énekelni is tudnak? Derítsük ki!

Az Exit Edent az az Amanda Somerville alapította, akit főként a HDK, a Trillium, valamint a Kiske/Somerville projektek kapcsán ismerhetünk. Csatlakozott hozzá a Visions of Atlantis szirénje, Clémentine Delauney, a brazil Marina La Torraca (Phantom Elite), valamint az addig relatíve ismeretlen Anna Brunner, aki később League of Distortion elnevezés alatt egy másik projektet is életre hívott. "Rhapsodies In Black" címmel, megalakulásuk évében (2017) ki is adták első albumukat, amely ismert popslágerek metalosított verzióját tartalmazta, rajta olyan előadók dalaival, mint a Depeche Mode, Lady Gaga vagy a Backstreet Boys. 

A kiadvány hatalmas sikert aratott, hiszen a korongon szereplő legtöbb dal eredetije bizony még a metalrajongók egy részéhez is utat talált, plusz négy bitang erős torokkal megáldott, csinos lány énekelte őket. 2018-ban Clemi, Anna és Marina felléptek a Wackenen is, Amanda pedig otthon volt az akkor alig hat hónapos ikerlányaival. 

Amandának van már egy nyolcéves lánya is, az ikrek születésével pedig kiteljesedett magánéletét illetően - férjével, Sander Gommans-szel 2014 óta élnek boldog házasságban. Az amerikai születésű énekesnő belátta, hogy a család mellett nem sok ideje jut a zenére, így tavaly bejelentette: kiszáll az Exit Edenből, azonban ekkor látott napvilágot az a hír is, miszerint a trióra fogyatkozott együttes második lemezét készíti.

Első kislemezként a Nightwish ex-tagjával, Marco Hietalával felvett Run! jelent meg, amely saját szerzeménye a csapatnak, ezt követte a Journey-feldolgozás Separate Ways, néhány napja pedig a kiadvány címadója, a Femme Fatale érkezett.

Amanda nagyon, de nagyon hiányzik a számokból. Kétségtelen, hogy a három énekesnő is piszok tehetséges, de Amanda hihetetlenül széles hangterjedelme az előző lemezen komoly húzóerő volt, erős, egyedi, ezer hang közül is felismerhető. Ha kellett, kemény volt, ha kellett, lágyabb, de az ő hangjára figyeltem fel leginkább. De még egyszer leszögezem: Anna, Clemi és Marina is remekül énekelnek! 

Mivel az Exit Eden nem túl gyakran turnézik és ad koncerteket, lévén hogy Cleminek ott a Visions of Atlantis, Marinának a Phantom Elite, Annának a League of Distortion, meg lehetett volna oldani, hogy Amanda a házi stúdiójában, akár a gyerekeivel a karjában is felvehesse az ő éneksávjait és elküldje őket a lányoknak. Remekül sikerült a Heart 1986-os klasszikusának, az Alone-nak a feldolgozása, nagy kedvencem lett már elsőre, de elképzeltem, milyen lehet Amanda hangjával, és az még jobban tetszett volna. Tudom, ne legyek már telhetetlen, és nem is vagyok, csak az Exit Eden nekem annyira összeforrt Amanda nevével és hangjával, hogy egy kissé szokatlan nélküle az új album.

instasave_2_1.jpg

Tartogat még meglepetéseket a korong, például a Pet Shop Boys 1987-es bombaslágerének, az It's A Sin-nek az újraértelmezése, amely szintén az egyik húzódal, de a kanadai  Mylène Farmer által 1991-ben felénekelt, teljes egészében francia nyelvű Désenchantée (amit 2003 folyamán Kate Ryan is feldolgozott) is megugrotta a lécet, és természetesen ki más énekelné a fő részeket, mint a francia származású Clemi. Alice Cooper Poison-ját is rengetegen előrántották már a fiókból, és a három lány is feltette a lemezre. Nem lett rossz, de egy kis plusz keménységet még elbírt volna a dal. 

A saját szerzemények hihetetlenül energikusra sikeredtek, nemcsak a fent említett Run! és a Femme Fatale, de a Dying in my Dream is, amelynek refrénje egyszerre képviseli a mély érzéseket és a dinamikát, vagy éppen a Buried in the Past, amely egy tipikus bulisláger, akárcsak az epikus és magasztos Hold Back Your Fear. Remek dalokat hoztak össze saját kútfőből a csajok, az biztos. 

Hangszerelésben nagyon hajaz a "Rhapsodies In Black"-re a lemez, panaszra nem lehet okunk e tekintetben sem, hallatlanul profi stáb rakta össze a zenei alapokat. Tökéletes a harmónia a dobok, a gitárok és a szimfonikus részek között, utóbbiak kevésbé filmzenések, mint az előző albumon, de ez azt hiszem, nem is baj. A lányok hangja remekül illeszkedik egymáshoz, Clemi lágy szopránja, Marina drámaisága és Anna rockos, karcos éneke tökéletes összhangot teremt, és hallani, hogy anyait-apait beleadtak a számokba. Mint azt írtam, Amanda nagyon hiányzik, de így is egy kellőképpen erős lemezt készített a három lány, és remélhetőleg a következő anyag is hasonló meglepetésekkel szolgál majd.

9/10

Dátum: 2024.01.12.

Kiadó: Napalm Records

Dallista:

01. Femme Fatale
02. It's A Sin (PET SHOP BOYS cover)
03. Run! (feat. Marko Hietala)
04. Separate Ways (JOURNEY cover)
05. Buried In The Past
06. Désenchantée (MYLÈNE FARMER cover)
07. Dying In My Dreams
08. Poison (ALICE COOPER cover)
09. Alone (HEART cover)
10. Hold Back Your Fear
11. Kayleigh (MARILION cover)
12. Elysium

nevtelen_1.png

Szívszorító: haldoklik az In This Moment gitárosának felesége

itm_1.jpg

2018 nyarán derült ki, hogy a kaliforniai In This Moment gitárosának, Travis Johnsonnak a felesége, Michelle a mellrák egy igen agresszív fajtájában szenved. A zenész akkor azonnal hazautazott a turnéról, hogy párja mellett lehessen.

Ma szívszorító hír érkezett Travis kedveséről - a kapott kezelések hatástalanok, az orvosok szerint talán ha két hete lehet még hátra a földi létből, a ráksejtek ugyanis átterjedtek az agyára is. Most adománygyűjtés indult, hogy Michelle temetését fedezni tudják majd.

Randy Weitzelnek, a banda másik gitárosának felesége, Bridget hozta létre a GoFundMe oldalon a gyűjtést, a következő szavakkal kiegészítve:

2023. október 27-én a mi drága Michelle-ünknek 2 hetet adtak az életből, és otthon kap hospice ápolást. Először 6 évvel ezelőtt diagnosztizálták a mellrákkal. Keményen harcolt, a de aztán a rák átterjedt az agyára. Ő egy harcos volt, keményen küzdött minden egyes lépéséért, miközben mindig mosolygott, viccelődött és fényt adott azoknak, akik elég szerencsések voltak ahhoz, hogy ismerjék és szeressék őt. 

- kezdte nehéz sorait Bridget, aki azt is felfedte: az orvosok szerint nincs értelme a további kezeléseknek. Travis a nap 24 órájában Michelle mellett van, vigyáz rá, beadja a gyógyszereit és minden kívánságát lesi.

Michelle egészsége azonban egyre romlik, és a velünk töltött ideje meglehetősen behatárolt. A végeredmény nem az lesz, amire vágytunk, de remélem, hogy ezzel az adománygyűjtéssel további terheket tudunk levenni Travisről, aki a hátralévő időt vele tölti. Bármilyen csodálatosan is gondoskodott a feleségéről, vannak dolgok, amelyeket Travis egyedül nem tud megoldani, így több segítséget kell igénybe vennie, és ez természetesen további kiadásokkal jár. Temetési költségek is lesznek, és azt szeretnénk, ha Travis csak Michelle-re tudna figyelni, és nem kellene a közeljövő miatt aggódnia.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Chris Howorth (@chrishoworth_itm) által megosztott bejegyzés

 

 

Új dalt villantott az Amaranthe - Re-Vision

 

instasave_3.jpgA skandináv modern metalosok új albuma február 23-án érkezik, "The Catalyst" címmel, amelyről a zenekar elmondta: eddigi legsokszínűbb kiadványukat szabadítják a világra, és amelyről három klipes dalt már láthattunk az Elize Ryd vezette bandától, elsőként a Damnation Flame érkezett, amelyet az Insatiable követett, majd a harmadik kislemez novemberben jelent meg Outer Dimensions címmel.

Tegnap felkerült a Youtube-ra a negyedik kisfilmes tétel, amely a Re-Vision címet viseli:

Klippremier: Leaves' Eyes - Realm Of Dark Waves

354055355_202214649447975_2261547674804987800_n.jpg

Decemberben derült ki, hogy a Leaves' Eyes vadonatúj sorlemeze 2024. március 22-én jelenik meg "Myths of Fate" címmel. Egyúttal a banda azt is bejelentette: tavasszal turnéra indulnak, amely koncertsorozatnak egy magyarországi állomása is lesz - április 4-én, az Analog Music Hallban teszi tiszteletét a zenekar a Metalite, a Northtale és a Catalyst Crime társaságában.

Elina Siirala énekesnő és a fiúk a Forged By Fire képében már ízelítőt adtak a korongból, most pedig itt a friss videoklipes dal, a Realm Of Dark Waves:

Középlemezt jelentet meg a Trail of Tears

311835891_651847046500297_8988814261336789186_n.jpg

Több, mint három évvel ezelőtt, 2020 októberében jelentette be a kezdetben gótikus, később szimfonikus metált játszó Trail of Tears, miszerint énekesnőjük a Sireniából ismert Ailyn lett, és újult erővel vetik magukat a zenélésbe. Az 1997 óta létező zenekar 2013-as "Oscillation" című korongja óta nem hallatott magáról, és Ailyn feltűnése óta sem sok hírt olvashattunk róluk, most azonban megtört a jég: a csapat közösségi oldalain tudatta rajongóival, hogy "Winds of Disdain" címmel egy középlemezt dobnak piacra.

A világjárvány és a különböző akadályok miatt rendkívül nagy kihívást jelentő időszak után végre készen állunk arra, hogy bemutassuk azon munkánk eredményét, amely a 2020-as visszatérésünk óta folyt. Több lehetőséget is átgondoltunk, hogy hogyan szeretnénk folytatni, és nagyon boldogok vagyunk, hogy leszerződtünk a The Circle Music kiadóval, akik az új zenéinket különböző formátumokban, a régi albumokat pedig bakeliten fogják kiadni. A kezdetektől fogva igazi lelkesedést mutattak a zenekar irányába, ez pedig meghatározó szempont volt a döntésünk meghozatalában. Alig várjuk, hogy megoszthassuk a zenénket mindannyiótokkal, és hogy hamarosan találkozhassunk veletek!

- írta a banda oldalán Ronny Thorsen alapító. 

A kiadvány előrendelhető ITT!

414552320_913346653683667_212736954917027502_n.jpg

Klippremier: Exit Eden - Femme Fatale

nevtelen_1.png

Ősszel robbant a hír, hogy visszatér az Exit Eden. Ugyan az alapító Amanda Somerville családi okok miatt elhagyta a csapatot, Clémentine Delauney, Anna Brunner és Marina La Torraca újult erővel vetette bele magát a munkába, amelynek eredménye a január 12-én boltokba kerülő második album, a "Femmes Fatale".

Míg az első, "Rhapsodies In Black" (2017) című lemezen kizárólag popdalok metalköntösbe bújtatott változata szerepelt, addig az új korongon saját szerzemények is helyet kaptak.

A Marko Hietala közreműködésével felvett Run! és a Journey-feldolgozás Separate Ways képében már ízelítőt kaptunk a számcsokorból, a mai napon pedig a harmadik klipes dal is megérkezett, a Femme Fatale, íme:

Eljegyezte egymást a Cradle of Filth két zenésze

415263265_874733101326388_8493441031359773269_n.jpg

Zoë Marie Federoff-ról itt a blogon a 2017-ben alakult Catalyst Crime kapcsán írtunk, amely csapat első lemeze 2021 őszén került boltokba, angol nyelvű kritikánk itt olvasható.

Azonban a banda alapítója nemcsak énekel, hanem billentyűzik is a brit Cradle of Filth-ben is, akikhez 2022 folyamán csatlakozott. A közös munka során összemelegedtek a zenekar gitárosával, a 48 éves Marek "Ashok" Šmerda-val, kapcsolatuk pedig most szintet lépett, ugyanis a cseh származású zenész december 31-én eljegyezte Zoë-t szülővárosában, Brno-ban.

Az énekesnő -akinek már van egy kislánya előző kapcsolatából- határtalanul boldog, közösségi oldalain a következőket írta:

Először is nagyon szépen köszönöm mindannyiótoknak a szeretetteljes jókívánságaitokat és gratulációitokat. Másodszor, a rólunk keringő sok pletyka és furcsa történet miatt szeretném tisztázni, hogy soha nem ismertem Ashok-ot, mielőtt a Cradle of Filth tagja lettem, és nem is ő segített, hogy a zenekarba kerüljek! Már írtam néhány cuccot a következő CoF albumhoz, nem tervezzük, hogy elhagyjuk az együttest, mert élvezzük a közös munkát, nem beszélve arról, hogy több közeli barátunkkal is együtt dolgozunk. Dani (Filth, az énekes - a szerk.) pedig a legnagyobb segítségünk volt, amikor elmondtuk, hogy eljegyezzük egymást. Most pedig kérlek, hagyjuk abba a találgatásokat és a pletykák terjesztését, és ünnepeljünk!

Gratulálunk!

süti beállítások módosítása