Tuomas Holopainen: "Nem akartam elengedni az alkotói folyamatot"

2024. május 21. 16:50 - Jurancsik Eszter

438119047_415546494559202_8567944070495552370_n.jpg

Végre elérhetővé vált a Nightwish vadonatúj dala, a Perfume Of The Timeless, amelyhez igen látványos videoklip is készült. A szerzemény egyike annak a tizenkét tételnek, amelyek a zenekar szeptember 20-án boltokba kerülő új albumán, a "Yesterwynde"-n kaptak helyet.

A korongról az is kiderült, hogy a 2015-ös "Endless Forms Most Beautiful"-lal elkezdett, majd a 2020-as "Human :II: Nature"-rel folytatódó trilógiát zárja le, tematikája pedig főleg az idő lesz.

Tuomas Holopainen, a banda alapítója és billentyűse most egy finn magazinnak adott interjúban mesélt bővebben a munkálatokról, amelyek elmondása szerint jóval intenzívebbek voltak, mint a csapat eddigi albumai esetében.

A munkálatok előrehaladtával az ambícióm és a munka iránti szenvedélyem elszabadult, és a végére már egy napra sem akartam elengedni az alkotói folyamatot. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy a Yesterwynde lett a megszállottságom és a menedékem is. Mindeközben a kompozíciók, a dalszövegek, a keverések, a borítókép, a videók, a mixek minden eddiginél jobban finomodtak. Akik már hallották a lemezt, azt mondják, hogy a Nightwish eddigi legkeményebb albuma lett, még a progresszív kifejezés is elhangzott!

- kezdte sorait a zenész, aki a teljes 2021-es évet a korong megírására szánta.

Úgy érzem, hogy a Yesterwynde hangzása nagyon tükrözi a Nightwish lényegét, új világokkal fűszerezve. A Yesterwynde egyben a leglíraibb albumunk is. Ez alatt azt értem, hogy a zene minden eddiginél jobban idomul a szövegekhez. A témák hasonlóak az előző két album témáihoz. Az idő, az emlékek, a halandóság és a humanizmus a kulcsszavak közé tartoznak. 

És miért a Perfume Of The Timeless lett az első kislemez?

A Perfume Of The Timeless többek között a "We are because of a million loves" mondatot tartalmazza, és talán az album legfontosabb témáját foglalja össze. Egy évmilliárdokra visszanyúló, megszakítatlan lánc részei vagyunk. Minden egyes ősünk megélte a felnőttkort, és ha közülük akár csak egy is fiatalon meghalt volna betegségben, vagy egy medve állkapcsában, akkor nem léteznél. Az, hogy itt vagyunk és létezünk, egy felfoghatatlan kiváltság! 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr7718410083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása