Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Olof Mörck: Az Amaranthe azért van itt, hogy szórakoztasson!

2023. november 28. - Jurancsik Eszter

405730098_889946249151816_5060818172373952647_n.jpg

2024. február 23-án tölti meg a boltok polcait a svéd/dán Amaranthe legújabb albuma, a "The Catalyst". A modern metalos csapatnak ez már a hetedik nagylemeze lesz, és ígéretük szerint az eddigi legsokszínűbb kiadványt tarthatják kezükben a rajongók, amelyről a Damnation Flame, az Insatiable és az Outer Dimensions című szerzeményeket már hallhattuk.

A napokban Olof Mörck, a zenekar gitárosa adott interjút egy internetes magazinnak, amelyben sok érdekességet megosztott. A zenész úgy érzi: sokkal mélyebb üzenettel bíró dalokat írtak. 

A témák változatosságának köszönhetően érettebb lett a zenénk. De azt is mondhatjuk, hogy ez a lemez a "Manifest" folytatása. Ha mindenképpen jellemeznem kéne az új albumot, akkor azt mondanám, hogy a változás a fő témája, amely egyfajta katalizátorként hat. Ettől persze másként látsz dolgokat.

- kezdte sorait, a szóban forgó korongról, amely 2020-ban jelent meg, ITT írtunk kritikát. 

Szerintem ez egy életkori sajátosság is. Amikor tinédzser vagy huszonéves vagy, a világ magától értetődő számodra, de ha már megéltél néhány évtizedet, akkor már másképp állsz a dolgokhoz. Láttad, ahogy a világ egy dologból olyanná válik, ami egyértelműen más. És azt hiszem, az ilyen jellegű változások kezelése mindig érdekes, mert sokan hajlamosak vagyunk a negatív aspektusokra fókuszálni, mert ilyenek vagyunk mi, emberek. Úgy lettünk programozva, hogy féljünk a változásoktól. De én azt látom, hogy az a sok változás, amin a világ keresztülment, nagyrészt pozitív dolgokat is hozott. Nem fogok a részletekbe belemenni, mert a politika is benne van, de ha olyan dolgokra akarunk koncentrálni, amelyekben mindenki egyet tud érteni, mint például, hogy sokkal kevesebb az éhezés, az oktatási szint az egész világon magasabb szintre emelkedett. És persze vannak kevésbé jó dolgok is, és azokkal is foglalkozunk az albumon. De vannak, akik sokkal lehangolóbb témákkal foglalkoznak, mi pedig azért vagyunk itt, hogy felemeljük az embereket és szórakoztassuk őket.

- zárta sorait.

süti beállítások módosítása