Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Dalpremier: Tarja - Eye Of The Storm

2022. november 08. - Jurancsik Eszter

csm_tarja-eye-of-the-storm-1_20890edc8d.jpg

Nemrégiben fedte fel a finn énekesnő, hogy "Best Of Tarja: Living The Dream" címmel egy igen terjedelmes válogatáslemezt küld a boltok polcaira, amely szólókarrierjét öleli fel. 

Tarja 2006 óta alkot szólóművészként, a pakkban pedig rögtön három CD-t is találunk, ám ezeken nemcsak a szépséges művésznő metal lemezeiről hallhatunk dalokat, hanem mellékprojektjének, az Outlanders-nek és a 2017-ben kiadott speciális karácsonyi albumának, a "From Spirits and Ghosts (Score For a Dark Christmas)"-nak néhány dalát is megtaláljuk a számcsokorban. Jubileumi koncertjeit pedig "Circus Life" címmel jelenteti meg. 

Október 21-én, budapesti koncertjének (beszámoló ITT)napján debütáltatta az énekesnő vadonatúj dalát, az Eye Of The Storm-ot, amelyről kiderült, hogy már sok-sok évvel ezelőtt megszületett, és Tarja eredetileg a 2013-ban megjelent "Colours In The Dark" című korongjára akarta felvenni a szerzeményt, ám úgy döntött, hogy egy igen különleges alkalommal mutatja meg rajongóinak a nótát.

Ezt az erőteljes és érzelmes dalt két olyan ország inspirálta, amelyek nagyon fontosak számomra: Finnország és Argentína. Jean Sibelius finn, valamint Ástor Pantaleón Piazzolla argentin zeneszerzőktől merítettem ihletet. Tulajdonképpen a dal olyan, mint egy harc, amely akkor dúlt a lelkemben, amikor még kerestem a helyem a világban, tehát egy rendkívül személyes dalról van szó.

- ecsetelte a dal érzelmi hátterét Tarja, aki cseppet sem panaszkodhat unalomra, hiszen 4-én újra kiadta első nagylemezét, a "My Winter Storm"-ot, amelyen a testvérblogon olvashattok kritikát, valamint elkezdett dolgozni új albumán is.

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr3817973506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása