Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Cristina Scabbia: "A Comalies XX egyszerre a múlt, a jelen és a jövő"

2022. október 13. - Jurancsik Eszter

cristinascabbia-cunene-2022.jpg

14-én, azaz pénteken jelenik meg a Lacuna Coil "Comalies XX" címre keresztelt albuma, amely a 2002-es "Comalies" szülinapos változata - az olasz zenekarnak ez a kiadvány hozta meg az első komolyabb sikereket. 

Korábban Cristina Scabbia énekesnő elmondta: 2002-ben, amikor a lemezt rögzítették, afféle "kreatív robbanás" történt, ahogyan -elbeszélése szerint- szinte "kómában" dolgoztak, és egy igazán egyedi címet akartak a kész műnek - így lett az a "kóma" és a hazugság" szavakból összerakva.

Most egy internetes metal magazinnak árult el még több érdekességet a frontasszony, aki úgy érzi: a Comalies XX egyszerre három idősíkot foglal magában.

Ez egy új lemez is, meg nem is! A lemez régi, de a hangzás újszerű, és ez egy nagyon klassz lépés volt a csapatnak ahhoz, hogy újra zenével kezdjen foglalkozni!

- kezdte sorait, azt pedig többször is kifejtette: a karantén alatt nem volt ihlete a bandának, a járványról pedig nem akartak lemezt írni.

Az a tény, hogy otthon kellett maradnunk, nem igazán táplálta az inspirációnkat, mert nagyon szomorúak voltunk; nem tudhattuk, mikor kezdődik újra minden. Nem éreztük azt, hogy egy olyan albumot kell csinálnunk, ami a világjárvány negatívumára épül.

A dupla pakkban boltokba kerülő Comalies XX-ről -amelyen a régi és az új hangzású dalok egyaránt hallhatók lesznek- már két beharangozót is láthattunk: a Tight Rope XX és a Swamped XX című tételeket, mindkettő az újragondolt változatban került megfilmesítésre.

lacuna-coil-sh-100119-3-1280x720.jpg

Cristina eképpen zárta a sorait:

Úgy gondolom, hogy a Comalies XX számunkra nem csak egy 20 évvel ezelőtt született album ünnepe, hanem a jelen és a jövő ünnepe is. Hiszen újult energiával indulunk neki a dolgoknak, és tudjuk, hogy mostantól kezdve semmit sem veszünk természetesnek az életben úgy, mint a zenében, és hogy mindig érdemes kísérletezni, új utakat kipróbálni, de mindig elégedettnek maradni önmagunkkal és a művészetünkkel.

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr317953650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása