Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Evanescence: hivatalos videó érkezett az új dalhoz!

2020. július 03. - Jurancsik Eszter

Tegnapelőtt The Game Is Over címmel újabb szerzeménnyel örvendeztette meg rajongóit az arkansasi Evanescence. A dal szerepel majd a The Bitter Truth című új albumukon, amely a tervek szerint még az idei évben boltokba kerül.

evanescence.jpg

Amy Lee, a csapat énekesnője így mesélt a dalról:

"A The Game Is Over" egy hangos ígéret, hogy a külvilág felé is inkább a valódi énem leszek - ne zárkózom be, mert már nem lehet. Ez egy ima is, hogy jobbá válj, hogy ne érezd magad ilyen zavarodottan, bezárva és megbántva."

A szám tehát azokról az emberekről szól, akik megpróbálnak megfelelni a társadalom elvárásainak, és ezért egy fajta álarcot öltenek magukra, nehogy a perifériára kerüljenek. 

Most megérkezett a hivatalos klip, íme:

 

Megérkezett az új felállású Dorothy új videója!

021dor.jpg

Májusban távozott a Dorothy gitárosa, Brigi 8 év közös munka után, ám Kovács "Klo" Klaudia és Gere "Dodo" Dorottya nemrég megtalálták utódját, Balog Anitát.

"Fogadjátok sok szeretettel az új gitárosunkat, Balog Anitát, valamint az Amíg együtt dobog c. dalunkat és klipünket!
Az elmúlt, látszólag eseménytelen időszak alatt annyi minden történt velünk és körülöttünk, hogy leírni is sok lenne, szerencsére már bátran és büszkén koncentrálhatunk a lényegre: itt vagyunk, működünk, megyünk előre és még tovább, mi hárman: Dodo, Anita, Klo."

- lelkendeztek a csajok a Facebookon.

A zenészlányt korábban a Vasmacskából ismerhettük, vele készült el a csajok legújabb klipje, Amíg együtt dobog című szerzeményükhöz. A trió július 11-én a Barba Negrában ad koncertet.

Íme, a kisfilm!

 

Nézd meg a Dark Sarah új klipjét!

92244376_2939179016163950_6921473607210106880_n.jpg

Heidi Parviainen és a Dark Sarah legénysége július 17-én dobják piacra negyedik albumukat Grim címmel. A lemez telis-tele lesz misztikus dolgokkal, hasonlóképpen elődeihez, és nemrégiben láthattuk az All Ears című szerzeményhez készült kisfilmet.

Napokkal ezelőtt hintette el a finn banda -immáron Luna (Heidi) és a Hollók (a fiúk), miszerint újabb videóvel jelentkeznek, a mai napon pedig meg is érkezett a beígért klip, amely az Illuminate című dalhoz készült, íme:

 

Klippremier: Aleah - Breathe

Ma lenne 44 éves az énekesnő

Ugyan a néhai Trees of Eternity-frontasszony Aleah Stanbridge posztumusz lemezének fizikai formátumú megjelenése a koronavírus-járvány miatt csúszik, akik korábban megvásárolták a kiadványt, ma reggel megkapták a letöltési linket a Svart kiadótól. A korong a tervek szerint július 17-én landol az üzletek polcain, és e dátumot követően kapják meg postán azok, akik áprilistól előrendelték.  

ed870918d426001a625c9dfb1a6cc377.jpg

Másik örömhír, hogy a mai nappal elérhetővé vált a 2016 áprilisában, 39 évesen elhunyt Aleah újabb dalának videója, a Breathe. 

Az angyali szépséggel és hanggal megáldott Aleah a mai napon lenne 44 éves, a kisfilm elején pedig ő is látható egy régebbi felvételen, amint Velencében, egy gondolában ül és mosolyogva integet a kamerának. 

Íme, a videó:

 

 

"A zeneszerzés olyan nekem, mintha egy naplót írnék" - interjú a Taleteller alapítójával, Tóth Tiborral

A Taleteller ötlete 2010-ben született meg Budapesten Tóth Tibor elméjében. Az ötlet a
következő volt: hozzunk létre egy olyan szimfonikus metál bandát, ami kifejezetten egy történetet
dolgoz fel albumonként. Miután megosztotta az elképzelését Mészáros Róberttel úgy döntöttek,
hogy megalapítják a Taleteller-t. Róbert basszusgitárosként, nem sokkal később Róth Miklós
dobosként csatlakozott az együttesbe. Énekesnőként Sárközy Edina érkezett, majd Dobos Csaba, mint dobos.

2014. február 14-én, Hope Dies Last címmel demo albumot jelentettek meg, majd több tagcsere is lezajlott az együttesben. A zenekar Aurora című dala és a hozzá készült klip 2020. június 30-án jelent meg, az album pedig őszre várható, The Path címmel. Az interjúban a banda alapítójával, Tiborral beszélgettünk.

 

Először is köszönöm, hogy beszélgethetünk! Kérlek, mesélj egy kicsit a kezdetekről! Mikor kezdtél zenélni és kik a személyes kedvenceid?
Nagyon örülök a felkérésnek. Igazat megvallva, mindig is nagyon szerettem a zenét, de komolyabban 16 éves koromban kezdtem el foglalkozni vele. Ekkortájt vettem meg az első szintetizátoromat is amin főként Nightwish számokat kezdtem el megtanulni... abban az időben szinte csak az ment az mp3 lejátszóban. Azóta természetesen mást is szívesen hallgatok, például Delain-t, Sirenia-t, Symphonic X-et, de nagyon szeretem a filmzenéket is és Yann Tiersent.
A weboldalatokon olvasható, hogy több tagcserén is átestetek, mennyire okozott ez fennakadást a munkában? Hogyan találkoztatok Uhljar Mihály szimfonikus zenésszel és a jelenlegi énekesnőtökkel, Annamáriával?
Igazából mindenkivel békében, mély barátságban váltunk el. Maga a zeneszerzésben ez nem okozott gondot, inkább olyan új tagok keresése volt nehéz akikkel egy húron pendülünk, jól kiegészítjük egymást. Úgy vélem ez elengedhetetlen, a jó munkához. Misit történetesen onnan ismerem, hogy ő volt az első Taleteller rajongó akivel életemben találkoztam. Ez azért érdekes mert ő olyan számokba szeretett bele, amik még nagyon a zeneszerzői pályám elején születtek, szóval mai szemmel nézve nem igazán vagyok tőlük elragadtatva. Kitudja, egyszer talán kiadjuk ezeket is... :) Szóval megtudtam, hogy Misi elég otthonosan mozog a szimfonikus művek világában, például zongora műveket írt, amik elnyerték a tetszésemet. Ekkor felajánlottam neki, hogy mi lenne ha megpróbálnánk közösen dolgozni, ő természetesen igent mondott. Az első munkánk pont az Aurora volt, és ez alatt kiderült, hogy nagyszerűen tudunk együtt dolgozni: ő mindent kicsit túl gondol, én mindent kicsit alul, szóval kiegészítjük egymást.
taleteller_wide.jpg
Annát a Youtube-ról ismertem meg, mivel többször énekelt Vállai Krisztiánnal, és ezekben a számokban tetszett meg a hangja. Facebookon megtaláltam, ráírtam és szinte azonnal vissza is írt... Amikor személyesen találkoztunk, akkor már éreztük, hogy tudnánk közösen dolgozni, hiszen ő is ebben a világban mozog, tetszettek neki a demók amiket vittünk, és emberileg is egy hullámhosszon voltunk. A stúdióban pedig bebizonyította, hogy rendkívül jól tud alkalmazkodni, nagyon jó meglátásai voltak, amikkel még jobbá tudtuk varázsolni a számokat.
Ki írja a dalszövegeket és milyen témák inspirálnak titeket? 
Én írom a zenék többségét, és a dalszövegeket is. Főleg az életemben tapasztalt dolgokat inspirálnak, ezeket írom le a zenékben. Ez kicsit olyan nekem mintha egy napló lenne, ami segít feldolgozni az életben átélt nehézségeket és örömöket. Emelett sok szimbolista költemény(főleg Ady) és filmek is meg tudnak ihletni. 
Mennyire nehéz összeegyeztetni a próbákat, stúdiózást a hétköznapi életetekkel?
Hát nem egyszerű, mivel mindannyian különböző területeken dolgozunk, teljesen más időbeosztásban. Ezt például alátámasztja, hogy a stúdió felvételeket is több részletben vettük fel. Volt, hogy akár több hónap kihagyással folytattuk a munkát, bár ebben a COVID is hátráltatott minket. Szerintem egy bandában, ami nem csak a "zenélésből él" nagyon precízen kell megszervezni az idejét, hogy minőséget tudjon teremteni a hallgatóknak.
 
the_path.jpg
 
 
Nemsokára érkezik új nagylemezetek, a The Path. Ennek előfutára az Aurora című dalotok, amelyhez itt szeretnék gratulálni, nagyon szerethető és fülbemászó dal, azonnal beleszerettem. Mit lehet tudni az albumról? Mikorra várható és a járványhelyzet csillapodásával terveztek-e koncerteket?
 
 
Köszönjük szépen. A The Path egy történetet fog feldolgozni 12 számon keresztül. Egy szürreális mesevilágban játszódik majd és azt kell mondjam elég sokszínű lesz az album. A gyengéd zongorás balladáktól a metalcore-ig minden megtalálható benne. Ha minden jól megy, akkor szeptember környékén fogjuk kiadni. Koncerteket egyelőre még nem vettük napirendi pontra, de nem zárkózunk el semmi elől.
 
 
Köszönöm az interjút és további sok sikert kívánok Nektek!
A zenekar honlapja: http://www.taleteller.hu/
Facebookos oldaluk ITT, Youtube-os csatornájuk ITT, Instagramjuk pedig ITT található!

Dalpremier: Evanescence - The Game Is Over

Múlt héten írtuk meg, hogy az arkansasi zenekar a Wasted On You után újabb dallal jelentkezik. A szerzemény a The Game Is Over címet kapta, és tegnap este debütált a Youtube-on. A formáció ígérete szerint idén megjelenik legújabb, The Bitter Truth című nagylemezük is, azonban ennek pontos dátumát még homály fedi.

Amy Lee, a csapat énekesnője elmondta: a dal azokról az emberekről szól, akik megpróbálnak megfelelni a társadalokm elvárásainak, és ezért egy fajta álarcot öltenek magukra, nehogy a perifériára kerüljenek. 

evanescence.jpg

"A The Game Is Over" egy hangos ígéret, hogy a külvilág felé is inkább a valódi énem leszek - ne zárkózom be, mert már nem lehet. Ez egy ima is, hogy jobbá válj, hogy ne érezd magad ilyen zavarodottan, bezárva és megbántva."

- mesélte a dalról a frontasszony.

Íme, a dal!

 

Taleteller: itt az Aurora klipje!

104925845_2989043974544196_4002007075015280444_o.jpg

2010-ben alakult a Taleteller Tóth Tibornak köszönhetően, aki azt tervezte, olyan szimfonikus metálzenekart hoz létre, amely albumonként egy-egy történetet mesél el. A zenekar inspirálói között olyan csapatokat és zenészeket említ meg, mint a Stratovarius, a Nightwish vagy Hans Zimmer.

Több tagcserén is átesett az együttes, jelenleg Csák Annamária az énekesnő, akivel elkészítették legújabb kisfilmjüket az Aurora című szerzeményükhöz, íme:

 

Késik Aleah Stanbridge posztumusz albuma

Július 17-én jön ki a lemez

Hatalmas az izgatottság Aleah Stanbridge rajongóinál, hiszen a néhai énekesnő párja, Juha Raivio -akivel Aleah a Trees of Eternityben zenélt együtt- kiadja a 2016-ban, 39 évesen eltávozott kedvese posztumusz albumát.

posztumusz-album-keszult-aleah-stanbridge-demoibol-02220509.jpg

A lemezt április 18-ától rengetegen rendelték elő, azonban a világot sújtó kornavírus-járvány a művészetekre is rányomta a bélyegét. Juha tegnap tájékoztatta Aleah rajongóit: csúszik a korong boltokba kerülése, az eredeti időpont, Aleah születésnapja -július 1-je- helyett csak 17-én jelenik meg a kiadvány.

A finn születésű zenész a fanok elnézését és megértését kéri:

"Sajnos a globális koronavírus-járvány miatt késik Aleah lemezének megjelenése, de remélem, hogy nem kell sokáig várnunk, és hogy az emberek megértsék ezt az őrült időszakot, nem sok mindent tehetünk a pandémia ellen. De a jó hír, hogy a Svart Records elküldi az album letöltési linkjét mindazoknak, akik előrendelték az albumot. Reméljük, hogy nem tart sokáig, amíg a CD megérkezik. Köszönöm mindenkinek, aki őrizte a Csalogány lángját az elmúlt 4, hosszú évben."

Nincs ok azonban csüggedni, kárpótlásul ugyanis Aleah Breathe című szerzeménye és a hozzá készült videó az énekesnő 44. születésnapján látható lesz.

süti beállítások módosítása