Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Külön utakon Emily Ovenden és a Wilde Roses

Új énekesnő érkezett Anna mellé

2019. január 25. - Jurancsik Eszter

A Wilde Roses 2016-ban jött létre, annak az Emily Alice Ovendennek köszönhetően, aki korábban a power metalt játszó Pythia alapítója-énekesnője volt. Az angol hölgy 2007-ben alapította a zenekart és három nagylemezt adott ki bandatársaival. 

n41127.jpg

Emily a Pythia frontasszonyaként

Az Anglia dél-nyugati részén fekvő Bodmin városából származó Emily 2015 őszén intett búcsút a zenekarnak, helyét Sophie Dorman vette át.

wilderoses_1.jpg

Emily (jobbra) búcsút intett Annának - a spirituális utat választotta

 

Elmondása szerint más műfajokban is szerette volna kipróbálni magát, első ilyen irányú próbálkozása a Khronicles volt, amelyet egy másik énekesnővel, Anna Tammal és egy férfi énekessel hívott életre - azonban csakhamar ketten maradtak Annával és Wilde Roses néven kizárólag a középkori stílusú zenéknél maradtak. Mind Emily, mind Anna klasszikus énekesi képzéssel rendelkeznek, emellett többféle hangszeren is játszanak. 

Több, kisebb turnét lenyomott a duó Angliában és Amerikában is, ma azonban Facebookos oldalukon bejelentették: Emily elhagyja a csapatot.

A hivatalos közlemény szerint a szoprán énekesnő a spiritualitásnak kívánja szentelni idejét a jövőben, így búcsút int Annának. Utódját azonban megtalálták Angela Hicks személyében, aki szintén szoprán énekesnő és hárfán is játszik, így ő veszi át Emily helyét a mikrofon mögött.

Sok sikert kívánunk a zenekarnak Angelával!

 

Hallgass bele a Within Temptation új albumába!

Februárban jön a lemez!

A holland csapat új nagylemezét, a Resistet eredetileg december 14-én szerette volna a boltok polcaira küldeni, ám gyártási gondok miatt február első napjára csúszott a megjelenés. A The Reckoning, a Raise Your Banner, a Firelight és az In Vain című számok képében pedig videoklipeknek is szemtanúi lehettünk.

12696290_797212403746678_2078407333_n.jpg

Sharon den Adelék turnéja jelenleg is tart, és a koncerteken több dal is felcsendül az új korongról, amelybe most belehallgathatunk. Tíz szerzemény szerepel a lemezen, amelyekből 1-2 perc erejéig most belehallgathattok:

 

 

Új klippel jelentkezett a Cellar Darling!

Tavasszal pedig új album!

Anna Murphy énekesnő két zenésztársával, Ivo Henzivel és Merlin Sutterrel 2016-ban hagyta ott a svájci Eluveitie zenekart, majd megalapították saját projektjüket Cellar Darling néven.

Első nagylemezük, a This Is The Sound 2017 nyarán került boltokba, a csapat elismertségét pedig jól mutatta a tény, hogy ugyanezen évben az olasz Lacuna Coillal turnéztak Európában.

cellardarlingbandjan2019_638.jpg

Nemrégiben az Insomnia képében egy új dalnak lehettük fül-és szemtanúi, most pedig itt a második szám a március 22-én érkező új korongról - a banda választása a The Spell című szerzeményre esett, amely az album címadó dala. Ezzel egy időben Annáék felfedték az albumon rögzített számok címét is, valamint a borítóról is lerántották a leplet.

Íme, a dalok listája:

01. Pain 
02. Death 
03. Love 
04. The Spell 

05. Burn 

06. Hang 
07. Sleep 
08. Insomnia 
09. Freeze 
10. Fall 
11. Drown 
12. Love Pt. II 
13. Death Pt. II  

A lemezborító így fest majd:

cellardarlingthespell.jpg

És íme, az új videó!

 

süti beállítások módosítása