Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Merel Bechtold elhagyja a Delaint

Ma jelentette be a hírt a zenészlány

2019. június 16. - Jurancsik Eszter

Merel Bechtold 2015 óta erősítette a holland Delain fedélzetét, a 2016-os Moonbathers albumon és két középlemezen is hallhattuk gitárjátékát. Korábban Martijn Westerholt, a banda alapítója elmondta: szeretné, ha Merel minél tovább a zenekar tagja maradna, rendkívül kreatív zenésznek tartja őt.

Azonban a 27 éves gitáros lány ma bejelentette: elhagyja a csapatot.

Döntését azzal indokolta, hogy szeretne saját, személyes álmaira koncentrálni.

52582622_2313387858680300_4983721492970733568_n.jpg

"A zenekar miatti kötelezettségvállalásaim mellett nem tudtam időt fordítani arra az útra, amit követni akarok. Életem legnehezebb döntése ez, de fontos, hogy kövesd a szíved és boldog legyél. Szeretnék köszönetet mondani a bandatársaimnak, hiányozni fogtok! És ugyanígy köszönet illeti azt a rengeteg csodálatos embert, akivel találkoztam ezen az úton..."

- e meleg szavakkal búcsúzott zenésztársaitól és a Delain-rajongóktól Merel, aki azonban elárulta: a MaYaN-nek továbbra is tagja marad és egyúttal új bandájának nevét is elárulta:

DEAR MOTHER.

Merel és a Delain utolsó közös bulija a Graspop Metal Meetingen lesz. 

Tarja: "Az In The Raw az eddigi legszemélyesebb albumom."

Új kiadványáról mesélt az énekesnő

Tarja Turunen új albuma augusztus 30-ával, In The Raw címmel szabadul a világra, az első dalt pedig már hallhattuk a Dead Promises képében. A korongon olyan neves kollégák szerepelnek, mint az olasz Lacuna Coil énekesnője, Cristina Scabbia vagy a Kamelot-frontember Tommy Karevik.

57083485_2247522558602015_7941567441392369664_n.jpg

A Record Collectornak mesélt a kiadvány kapcsán a Nightwish egykori pacsirtája, a beszélgetést a Blabbermouth is átvette.

"Igazán nyers anyagot akartam. Tavaly év végén a rengeteg turné miatt nagyon kimerült voltam. A dalszövegekben ott a fájdalom, de bizonyos mértékű fájdalomra szükség van, amikor dalokat írok. Azt hiszem, ez a lemez lesz az eddigi legszemélyesebb anyagom."

- mesélte Tarja az új albumról.

"Kicsit úgy érzem most magam, mint amikor a Nighwish-sal megjelentettük az Once-t. Ez a lemez lesz az én Once-om."

Kiderült: a finn szépség nagyon jó barátnője Cristina Scabbiának, akivel a Goodbye Stranger című dalt rögzítette, de Tommy Kareviket is fantasztikus énekesnek tartja.

 

 

 

Babát vár a Cross Vein énekesnője!

Instagramján jelentette be a gólyahírt Julia

A japán Cross Vein 2007-ben alakult, műfajilag melodikus metált játszanak. Első albumuk 2012-ben jelent meg Birth of Romance címmel.

cv2019logo.jpg

A csapat énekesnője a szépséges Julia Nishimura és a banda gitárosa, Mashumi néhány napja tartották esküvőjüket, egyúttal bejelentették: első közös gyermeküket várják. Julia és újdonsült férje nagyon boldogok, azonban az énekesnő egy időre visszavonul a fellépésektől. Ám aggodalomra semmi ok: a zenekar instrumentális koncerteket ad, és természetesen tervezik a jövőt.

Gratulálunk Juliának és Mashuminak!

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

I like my new look. #maternity #maternityphotography #maternityfashion #pinkdress #flowerdress #girls #mycastle #interior #myhome #bedroom #baby #mother

JULIA (@julia_crossvein) által megosztott bejegyzés,

Timo Tolkkival énekel Mariangela Demurtas

Közös dalt készített a két zenész

Timo Tolkkit leginkább a Stratovarius egyik alapítójaként ismerhetik a metálkedvelők, a csapatot azonban 2012-ben otthagyta. 2013-ban hívta életre Avalon nevű projektjét a finn gitáros, és még ez évben megjelentette a The Land Of New Hope című albumot, majd 2014-ben az Angels Of The Apocalypse-t. Mindkét korongon neves kollégák vendégszerepeltek, mint például Elize Ryd (Amaranthe), Michael Kiske, Tony Kakko, Floor Jansen (ex-ReVamp, Nightwish), Sharon den Adel (Within Temptation), Simone Simons (Epica) vagy éppen Fabio Lione.

16e86_tolkkisolonew2.jpg

Timo az idei évre tervezi az új Avalon-lemez, a Return To Eden kiadását, amelynek tracklistje már nyilvános:

01. Enlighten 
02. Promises (feat. Todd Michael Hall) 
03. Return To Eden (feat. Mariangela Demurtas, Zachary Stevens, & Todd Michael Hall) 
04. Hear My Call (feat. Anneke Van Giersbergen) 

05. Now and Forever (feat. Todd Michael Hall) 

06. Miles Away (feat. Zachary Stevens) 
07. Limits (feat. Eduard Hovinga) 
08. We Are The Ones (feat. Anneke Van Giersbergen) 
09. Godsend (feat. Mariangela Demurtas) 
10. Give Me Hope (feat. Eduard Hovinga) 
11. Wasted Dreams (feat. Zachary Stevens) 
12. Guiding Star (feat. Mariangela Demurtas)

Ahogy látható, e kiadványon sem mindennapi vendégzenészeket hallhatunk; a holland Anneke van Giersbergen, az olasz Mariangela Demurtas és még sokan mások. Mariangela, aki a norvég Tristania és Kris Laurenttel összehozott projektjének, az Ardoursnak az énekesnője, több dalban is hallatja hangját. Timo legújabb videóját vele vette fel, amely a Godsend című szerzeményhez készült. Íme:

 

 

Ex Libris: készül az Ann-trilógia utolsó része!

Új középlemezen dolgoznak Dianne-ék

Dianne van Giersbergen 2017-ben lépett ki a német Xandriából, azóta pedig minden erejével 2004-ben alapított csapatára, az Ex Librisre koncentrál. 

band-photo-1024x658.jpg

A holland formáció első lemeze Amygdala címmel 2008-ban jelent meg, majd 2014-ben Medea címmel a második. Ekkor Dianne már egy éve volt a Xandria frontasszonya, így az Ex Libris kissé háttérbe szorult. A zenekarból történő kiválását követően kezdett az énekesnő ismét régi bandájával dolgozni, és egy háromszámos EP-t adtak ki tavaly augusztusban, Ann - Chapter 1 - Anne Boleyn címmel, amely az 1533 és 1536 között uralkodott angol királynéről szólt. Ezt követte idén márciusban az Ann - Chapter 2 - Anastasia Romanova című középlemez, amely az orosz nagyhercegnő életét dolgozta fel.

Nemrég az együttes bejelentette: készül a trilógia utolsó része, amely szintén történelmi témát vesz alapul: Anne Frankről, a zsidó származású német kislányról fog szólni, akit naplója tett világhírűvé - családjával a hitleri uralom alá került Németországból Hollandiába menekült, és évekig bújkálni kényszerült. Anne június 12-én lett volna 90 éves, nem véletlenül időzítette a csapat erre a napra a bejelentést. Anne 1945-ben hunyt el tífusz következtében a bergen-belseni haláltáborban, nem sokkal a 16. születésnapja előtt.

Még nem tudni, mikor kerül boltokba a kiadvány, de Dianne és társai dolgoznak a dalokon.

 

A Shadowrise énekesnője áll a Burning Witches élére

Seraina Telli nemrég elhagyta az együttest

Mint arról beszámoltunk, Seraina Telli, a csak lányokból álló Burning Witches énekesnője nemrégiben távozott a csapatból - döntését nem indokolta, de a 2015-ben alakult svájci zenekar elárulta: folytatják a zenélést, dolgoznak a harmadik nagylemezen. Első albumuk -amely a formáció nevét viselte- 2017-ben jelent meg, a Hexenhammer pedig 2018-ban.

Tegnap jelentették be a metálboszorkányok: megtalálták az új énekest, aki nem más, mint a holland Shadowrise frontasszonya, Laura Guldemond. Természetesen az újdonsült tag nem hagyja el eredeti bandáját sem.

burningwitchesband2019lineup_638.jpg

Laura Guldemond (középen) nagyon boldog, hogy a Burning Witches énekesnője lehet

"Zavaros és szomorú hetek után boldogan üdvözöljük Laurát a boszorkányok fedélzetén!"

- lelkendezett az együttes a Blabbermouthnak, egyúttal felfedték: néhány napon belül az első dal is hallható lesz, amelyben már Laura énekel.

Időközben Seraina, az előző frontlány elmondta távozásának okát: elkötelezte magát másik zenekara, a Dead Venus felé. 

Laura nagyon örül a lehetőségnek, hogy a lányokhoz csatlakozhatott:

"Hihetetlenül izgatott vagyok, hogy lehetőséget kaptam arra, hogy a Burning Witches tagja lehetek! Köszönöm a kedves fogadtatást!"

 

 

süti beállítások módosítása