Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Előrendelhető Tarja új albuma

Augusztusban érkezik a korong!

2019. május 05. - Jurancsik Eszter

Tarja nemrégiben jelentette be, miszerint új lemeze augusztus 30-ával tölti meg a boltok polcait. A kiadvány az In The Raw címet kapta, egy dalnak pedig már fültanúi lehettünk a Dead Promises képében.

ttt_1.jpg

 

A finn szépség eddigi legkeményebb és legsötétebb anyagaként definiálta az albumot, amelyre három évet kellett várni - ám a Nightwish egykori dívája elmondta: nagyon kritikus, ha a munkájáról van szó.

A nyár végén érkező albumot már előrendelhetjük ezen a linken.

tarja_9.jpg

Itt az Ardours első videoklipje!

Mariangela Demurtas új projektje ma debütált

Nemrégiben beszámoltunk arról, hogy a Tristania-frontasszony Mariangela "Mary" Demurtas csapatot hozott létre Ardours néven - zenésztársa Kris Laurent.

Az olasz szépség anyacsapata háza táján mostanság elég nagy csend honol, annyit azonban tudni lehet, hogy gőzerővel készítik a következő nagylemezt, ám Mary addig sem unatkozik.

51353657_2238103546430225_1787508570472841216_o_1.png

Korábban a Luminosa projektet hívta életre az énekesnő, ám tavaly kilépett a csapatból.

Az Ardours munkásságát nagyban befolyásolja a 80-as évek rockzenéje, a gothic metál és az elektronikus muzsika is.

A mai napon jelentette be Mary és Kris: elkészült első videójuk, amelyet a Last Moment című dalukhoz forgattak.

Íme!

 

Megmutatta új albuma borítóját Tarja!

Augusztusban érkezik a kiadvány!

A finn énekesnő háza táján zajlik az élet, hiszen Tarja jelenleg is turnézik, ám eközben az idei évre tervezett új stúdióalbumával is foglalatoskodik. 

tarja-lenne-finnorszag-kepviseloje-a-2019-es-eurovizios-dalfesztivalon-09140326.jpg

A Nightwish egykori frontasszonya többször utalt arra, miszerint az új lemez jóval sötétebb és keményebb lesz, mint a 2016-os The Shadow Self, és rengeteg dalt ír.

Néhány nappal ezelőtt a szoprán szépség ízelítőt adott a korongból a Dead Promies című szerzemény képében, amelyhez szöveges videó készült, most pedig Instagramján felfedte a készülő nagylemez borítóját is, amelyről kiderült: augusztus 30-ával kerül a lemezboltok polcaira és az In The Raw címet kapta.

Íme!

tarja_9.jpg

 

A kiadvány számlistája is nyilvánossá vált a www.tarja-intheraw.com oldalon, amely a következő:

1. Dead Promises (with Björn "Speed" Strid)

2. Goodbye Stranger (with Cristina Scabbia)

3. Tears In Rain

4. Railroads

5. You And I

6. The Golden Chamber: Awaken (Loputon yö) Alchemy

7. Spirits Of The Sea

8. Silent Masquarade (with Tommy Karevik)

9. Serene

10. Shadow Play

 

Ahogyan látható, bizony e lemezen is szerepelnek vendégzenészek, bár korábban is pedzegette Tarja, hogy nem mindennapi nevekkel fog együtt dolgozni. A Lacuna Coil énekesnője, Cristina Scabbia és a Kamelot frontembere, Tommy Karevik is hallható egy-egy dal erejéig.

 

 

 

 

Fernanda Lira: "Brazília elnöke egy homofób, rasszista ember!"

Politikai nézeteit osztotta meg az énekesnő

Egyre sikeresebb a brazil thrash metalt játszó Nervosa, élén Fernanda Lira énekesnővel. A csapat Downfall Of Mankind című albuma tavaly júniusban jelent meg, és a lányok sorra aratják vele a sikereket.

Most azonban teljesen más témában osztott meg gondolatokat az énekes Fernanda Lira - nevezetesen Brazília elnökéről, Jair Bolsonaro-ról.

7acd_3.jpg

Fernanda (középen) nem rejtette véka alá a véleményét Brazília jelenlegi miniszterelnökéről.

Fernanda szerint a politikus egy "rasszista, homofób ember, egy végtelenül gonosz lény."

"Ez az ember kijelentette, hogy a nőknek kevesebb pénzt kell kapniuk, és ha például a saját fia homoszexuális lenne, addig ütné, amíg férfi nem lenne..."

- kezdte az énekesnő.

"Szomorú látni, hogy az országom ilyen sötét és szomorú időkön megy keresztül. De én mindig hangot fogok adni a véleményemnek. Ez az ember gyűlöli a szegényeket, a feketéket, a homoszexuálisokat és hímsoviniszta.Azt mondják, Donald Trump a legrosszabb ember, aki valaha született. Nem, nem... van pár ember Brazíliában, aki sokkal rosszabbb."

 

 

Hallgasd meg Tarja új dalát!

Publikus a nagylemez címe is!

A finn énekesnő a mai napon jelentette be: késő délután a Youtube-on hallható lesz egy új szerzeménye, amely az idei évre tervezett albumról származik.

0e7ca5e3-83a5-4384-9f01-89030f225848-e1474622940289.jpeg

A Nightwish egykori dívája korábban elárulta: rendkívül sok dalt ír, jóval többet, mint amennyi ráfér egy lemezre, illetve az új korong jóval sötétebb és keményebb lesz, mint elődje, a 2016-os The Shadow Self.

17 órakor a fanok végre hallhatták az új dalt, amelynek címe: Dead Promises, az album pedig az In The Raw címet fogja viselni.

Íme, a klip!

 

 

 

Itt a Liv Sin új klipje!

Ősszel pedig új nagylemez!

A svéd Sister Sin 2015-ös feloszlása után az énekesnő Liv Jagrell létrehozta új projektjét Liv Sin név alatt, amely egyre sikeresebb Európa-szerte. A csapat Follow Me című első albuma 2017-ben jelent meg, 2018-ban pedig EP-t adtak ki ("Inverted"), amelyről a Murphy's Law-hoz készítettek videót.

livsinapril2019_638.jpg

Most újabb kisfilmmel jelentkezett a zenekar: a Slave To The Machine videója már látható a Youtube-on, az együttes pedig még azt is felfedte: ősszel érkezik az új stúdióalbum, amely a Burning Sermons címet fogja viselni - a korong egészen pontosan szeptember 6-ával lesz kapható.

Íme, a videó!

 

Budapestre jön az Evanescence!

Újra hazánkban a csapat!

Örülhetnek az arkansasi banda rajongói, ugyanis Amy Lee és társai turnéra indulnak ősz elején. Számos fesztivál mellett Budapestre is ellátogatnak - szeptember 8-án a Budapest Arénában teszi tiszteletét a zenekar. 

evanescence_2017.jpg

 

2012-ben már láthattuk a bandát, akik azonban akkor nem jutottak el a koncertre, most pótolhatják az élményt. Természetesen a tavalyelőtt megjelent, Synthesis album dalai mellett minden bizonnyal a régi kedvencek is felcsendülnek majd a bulin, a jegyek pedig már kaphatók is az interneten és jegypénztárakban.

 

süti beállítások módosítása