Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Novemberben ismét Budapestre jön a Delain!

Ismét magyar színpadon a csapat

2019. február 28. - Jurancsik Eszter

A Charlotte Wessels vezette formáció már-már hazajár Magyarországra, és minden alkalommal fergeteges bulit csapnak. 

A derék hollandok középlemeze Hunter's Moon címmel jelent meg 22-én, amely négy új dalt és tíz élő felvételt tartalmaz, az EP pedig hatalmas sikernek örvend a zenekar rajongói körében.

delainbanddec2018-638.jpg

Tudjuk azt is, hogy az együttes szorgalmasan dolgozik új stúdióalbumán, amelyről konkrétumokat még fedte fel, de Charlotte elárulta: a 2016-ban kiadott Moonbathers vonalát viszi majd tovább.

Az újabb örömhír a csapatról pedig nem más, mint hogy 2019. november 24-én ismét Magyarországra látogatnak, a Barba Negrában adnak koncertet. A jegyek máris kaphatók ITT!

Klippremier: Dust In Mind - Another Dimension

Új videó Jenniferéktől!

Tavaly októberben jött ki a francia industrial metalosok új albuma, a From Ashes to Flames, amelyről klipes formában megjelent a korong címadó szerzeménye, az Open Your Mind és a This Is The End.

band01_1000px.jpg

Most új kisfilmmel jelentkezett a Jennifer Gervais énekesnő által vezetett strasbourgi együttes, a videó az Another Dimension című dalhoz készült, íme:

 

Új albumán dolgozik a Visions Of Atlantis

Interjút adott Clémentine Delauney

Az osztrák formáció története egészen az ezredfordulóig nyúlik vissza, 2000-ben alakult meg Bruck an der Mur-ban a szimfonikus metált játszó zenekar, Nicole Bogner énekesnővel, aki akkor alig 16 éves volt - ő 2005-ben operaénekesi karrierje miatt hagyta ott az együttest. A hosszú betegség után, 2012 januárjában, 27 évesen elhunyt lányt több fronthölgy követte a sorban: Melissa Ferlaak, Joanna Nieniewska, Maxi Nil (aki jelenleg a görög Jaded Star tagja).

2013 óta pedig a francia Clémentine Delauney áll a mikrofon mögött, aki tagja szülőhazája egyik legnépszerűbb zenekarának, a Melted Space-nek, de az Amanda Somerville által alapított Exit Eden egyik dívája is.

visions-of-atlantis-band-2018-524x350.jpg

A Visons Of Atlantis legutóbbi nagylemeze The Deep&The Dark címmel, 2018 februárjában jelent meg, a banda pedig több országban is koncertezett a kiadvánnyal - novemberben még Budapesten is láthattuk őket.

Clémentine a 70 000 Tons Of Metal nevű, óceánjárós fesztiválon elárulta: készül az új album, amely a fent említett korong vonalát viszi majd tovább.

14688507703_62a054efcd_b.jpg

"Szimfonikus lemez lesz, de pár dal teljesen új formában mutat meg minket. Michele Guaitoli (a csapat férfi hangja, 2018-ban csatlakozott a zenekarhoz - a szerk.) csodálatos énekes, eltérő stílussal, de nagyon várjuk, hogy elkészüljön az új album. Fejlődnünk kell, így nincs értelme egy "The Deep&The Dark II" lemezt csinálni. Akik viszont szerették ezt a lemezt, biztosan elégedettek lesznek az újjal is."

- mesélte Clémentie, majd hozzátette: 2020-ban lesz 20 éves az együttes, és bár nincsenek még különleges tervek, de nem zárja ki, hogy valami igazán különleges fellépéssel készüljenek.

A csapat első DVD-je egyébként február 22-én jelent meg a Napalm Records gondozásában.

 

 

Újabb projektet hozott létre Mariangela Demurtas

Gothic metál, a 80-as évek elemeivel vegyítve

Mariangela Demurtas cseppet sem unatkozik, noha fő csapata, a Tristania háza táján igencsak nagy a csend. Azt ugyan megtudtuk, hogy a norvégiai illetőségű zenekar új albumán dolgozik - utolsó nagylemezük a 2013-as Rubicon volt, azóta keveset lehetett hallani az 1996-ban, a Sireniából is ismert Morten Veland által alapított bandáról.

2017-ben az olasz származású Mariangela megalapította a Luminosa nevű projektet, ám idén tavasszal személyes okok miatt búcsút intett két zenésztársának, Ivo Conceição-nak és Ana Figueiredo-nak.

Szintén 2017-ben, november 28-án Mary életet adott Lorenzo nevű fiának, akinek édesapja az énekesnő férje, a Moonspell-gitáros Ricardo Amorim.

A Tristania részt vett a 70 000 Tons Of Metal nevű, óceánjárós fesztiválon, ami azért is volt különleges koncert, mert az együttes 2016 óta nem lépett fel. Beindult tehát az élet a formációt illetően, ám nemcsak ez az egy újdonság, ami Maryt illeti: létrehozta ugyanis új projektjét, amely az Ardours nevet viseli.

51353657_2238103546430225_1787508570472841216_o.png

 

Zenésztársa az olasz Kris Laurent, Facebookos adatlapjuk alapján munkásságukra hatással van a 80-as évek rockzenéje, a gothic metál, de a Depeche Mode-ot, a Paradise Lost-ot, a The Cure-t és az Alphaville-t is inspirátoraikként jelölték meg.

A duó máris forgatja első kisfilmjét, erről ma számoltak be izgatottan a közösségi oldalon:

 

 

 

 

Boltokban a Delain középlemeze

Megjelent az EP!

Tavaly óta tudni lehetett, hogy a holland együttes EP-vel örvendezteti meg egyre népesebb rajongótáborát, amely a Hunter's Moon címet kapta. 

A kiadvány négy teljesen új dalt és tíz élő felvételt tartalmaz - utóbbiak a 2017-ben tartott Danse Macabre nevű speciális turnén -amelyen részt vett a Nightwish gitárosa, Marco Hietala is- elhangzott dalok. 

delainbanddec2018-638.jpg

 

Nemrégiben tekinthettük meg a Masters Of Destiny című új számhoz forgatott videót, amelyre -Charlotte Wessels énekesnő szerint- igen pozitívan reagált a hallgatóságuk, ma pedig elérhetővé vált a középlemez, melynek tracjklistje a következő:

01. Masters Of Destiny 
02. Hunter's Moon 
03. This Silence Is Mine 
04. Art Kills

És az élő dalok, amelyeket Utrechtben rögzítettek:

05. Hands Of Gold - Live (feat. George Oosthoek) 

06. Danse Macabre - Live 

07. Scarlet - Live 
08. Your Body Is A Battleground - Live (feat. Marco Hietala) 
09. Nothing Left - Live (feat. Marco Hietala) 
10. Control The Storm - Live (feat. Marco Hietala) 
11. Sing To Me - Live (feat. Marco Hietala) 
12. Not Enough - Live 
13. Scandal - Live (feat. Marco Hietala) 
14. The Gathering - Live (feat. Marco Hietala)

48355520_10157074139076052_4746026299024211968_n_1.jpg

Sharon den Adel: "Édesapám méltósággal viselte a betegségét."

Őszinte interjút adott az énekesnő

Hatalmas sikernek örvend a holland Within Temptation február elsején megjelent új albuma, a Resist, amelyről láthattuk-hallhattuk a The Reckoning, a Raise Your Banner, az In Vain, a Firelight és a Supernova című dalokat.

within-temptation-2018-promo-photo_1.jpg

Sharon den Adel, a csapat 44 évesen is kirobbanó formában lévő énekesnője nemcsak az új lemezről, de igen személyes élményeiről is mesélt nemrégiben a FaceCulture nevű internetes magazinnak.

Szólóprojektje, a My Indigo kapcsán többször is megemlítette, hogy a projekt nevét viselő szólóalbuma személyes harcairól szól. A kiadványon főleg a pop és az indie zene elemei dominálnak, az énekesnő elmondása szerint sokat segített neki a zenei elképzelések megvalósításában az, hogy visszament az időben; a 80-as években volt gyerek, a 90-es évek elején pedig tinédzser, ezen időszakok zenéit hívta segítségül.

Miután 2015-ben a Hydra lemez turnéja véget ért, Sharon nem tudott dalokat írni a követekző Within Temptation-korongra. Komoly alkotóművészi válságba került, nem volt biztos abban, hogy több, mint 20 év után kívánja-e a banda frontasszonyaként folytatni énekesi karrierjét. De nem az ihlet elvesztése volt a legfőbb probléma a dalospacsirta életében: édesapja megbetegedett, tavaly áprilisban pedig elhunyt. Sharon először mesélt nyíltan erről:

b73f9b11e95801717d125ed0cde698b4.jpg

"Azt akartam, hogy a legjobb, legkülönlegesebb kórházakba menjen, ám ő egy egyszerű kórházat választott. Végül megtanultam, hogy el kell fogadnom az ő döntését. Tagadhatatlan előnyei is voltak a dolognak: a kórház közel volt, édesanyámnak nem kellett mindennap vezetnie, és minden nap meg tudja látogatni az édesapámat. Apám végig tele volt bizalommal, méltósággal viselte a betegségét, végig pozitívan állt a dologhoz. Megpróbált az a bölcs apa lenni, aki mindig is volt."

Azt pedig Sharon korábban elmesélte, hogy a Resisten hallható Supernova című dalt édesapja emlékére írta. 

"Amikor egy szeretted meghal, reménykedsz, hogy jelet kapsz tőle. Nem vagyok kimondottan vallásos ember, de mély lelki életet élek."

 

Gőzerővel dolgozik tizedik albumán az Edenbridge

Interjút adott Sabine és Lanvall

A sógorok The Great Momentum című legutóbbi lemeze 2017 februárjában jelent meg, amellyel szép sikereket értek el. Korábban elárulta a csapat, hogy dolgoznak tizedik stúdiólemezén.

01eden52.jpg

Az új albumról a Blabbermouthnak árulta el az énekesnő Sabine Edelsbacher és a billentyűs-gitáros Lanvall, hogy a Dynaminde címet fogja viselni. 

"18 hónapot vett igénybe a zeneszerzés folyamata. Merőben új dolgokat fedeztünk fel a munkálatok közben, szuper izgatottak vagyunk!"

- kezdte Lanvall, Sabine pedig -aki a zenész felesége- hozzátette:

edenbridgebandfeb2019_638.jpg

"Az új albumot hallgatva igen ígéretes anyagról van szó. Ez még csak a kezdet, de nagyszerűnek ígérkezik. Hamarosan a mikrofon mögé állok és felvesszük az énekes részeket. A Dynamind igen különleges energiával rendelkezik."

 

 

Charlotte Wessels a Delain új albumáról mesélt

Hamarosan az EP is kapható lesz!

Azt jó ideje tudni lehet, hogy a holland együttes Hunter's Moon címmel február 22-én dobja piacra új középlemezét, amely négy teljesen új dalt és tíz élő felvételt tartalmaz majd - utóbbi számok a Nightwish énekes-gitárosával, Marco Hietalával 2017-ben közösen tartott turnén, a Danse Macabre-n hangzottak el.

A banda korábban azt is elárulta: gőzerőkkel dolgoznak az új nagylemezen is, ennek kapcsán árulta el Charlotte Wessels énekesnő, hogy a 2016-os Moonbathers vonalán tovább lépkedve ugyanazt az epikus hangzást fogja képviselni, mint elődje. 

delain-band-2018.jpg

Nemrégiben a csapat videót forgatott a Masters Of Destiny című vadonatúj szerzemáényhez, amely óriási siker lett, és mintegy ízelítőként szolgál a stúdióalbumból.

"A rajongók nagyon pozitívan reagáltak a Masters Of Destinyre. Ez bátorít minket, hogy folytassuk ezt az utat!"

- lelkendezett az énekesnő.

charlie.jpg

A brigád nemrégiben a 70 000 Tons Of Metal nevezetű, óceánjárós fesztiválon tette tiszteletét, ahol a szóban forgó dal is felcsendült.

 

 

Koncertfilmet jelentet meg a Kittie

Márciusban érkezik a kiadvány!

Live At The London Music Hall címmel a kanadai nu metál lánycsapat koncertfelvételt jelentet meg március 26-án. A koncertet 2017. október 27-én tartották az ontariói London Music Hallban, és a banda korai éveiből is felcsendültek szerzemények. 

kittieformermembersfeb2019_638.jpg

A koncerten Morgan Lander mellett a holland és indonéz felmenőkkel rendelkező Fallon Bowman énekelt, aki ugyan kilépett a csapatból, de a buli erejéig ismét tiszteletét tette a lányoknál.

Funeral For Yesterday címmel unplugged is játszottak a csajok - a dal a 2017 februárjában, 31 évesen elhunyt volt bandatársuk, a koreai származású Trish Doan emlékére csendült fel. 

"Németországtól Ausztráliáig mindehonnan érkeztek rajongóink erre a bulira. Ez az este nagyon különleges volt és sokat jelentett nekünk. A mi rajongóink a legklasszabbak a világon!"

- nyilatkozta Morgan a Blabbermouthnak.

Megnézhető a Youtube-on a koncert trailere is, íme:

 

Sharon den Adel: "A Hydra után kétségessé vált a Within Temptation jövője..."

Őszinte interjúban nyílt meg az énekesnő

Február elsején jelent meg a holland hatosfogat legújabb albuma, a Resist, amely már a megjelenést követő napokban hatalmas sikert aratott. Ám az út a 2014-es kiadású Hydra nagylemeztől idáig rendkívül rögös volt. Erről mesélt Sharon den Adel, a csapat frontasszonya a Heavy Music HQ nevű internetes rockzenei magazinnak.

within-temptation-2018-promo-photo_1.jpg

Mint ismeretes, Sharon szólólemezt dobott a piacra My Indigo címmel, amely saját projektjének a neve is egyben. E projekttel teljesen más stílusú zenét játszik az énekesnő, mint anyacsapatával, és annak zenészei sem vettek részt a korong elkészítésében.

Korábban Sharon elmondta: a Hydra album turnéja után kisebb alkotóművészi válság kerítette hatalmába, egyszerűen képtelen volt dalokat írni az új Within Temptation-lemezre. A dolgokat tetézte, hogy édesapja 2017-ben megbetegedett, 2018 tavaszán pedig elhunyt. Az ő emlékére írta Sharon a Resist albumon hallható Supernova című szerzeményt, amelyhez nemrégiben videó is készült.

"Egy sor nehézséggel szembesültem a magánéletemben. Komolyan el kellett gondolkodnom. 23 éve vagyok a Within Temptation énekesnője, és ez egy hullámvasút is. Azon spekuláltam, vajon ezt akarom csinálni a következő 23 évben is? Vagy valami mást akarok csinálni? Annak ellenére éreztem ezt, hogy a zene a legnagyobb szenvedélyem és az, hogy az együttessel utazhatok."

sharon-den-adel-within-temptation-vrouw-glossy-interview-2018-my-indigo-within-temptation.jpg

- kezdte az énekesnő, aki azonban azt is elárulta: a turnékon sokmindent hiányolt, a családját, a barátait, egy sor dolog kimaradt az életéből. Tavaly azt is felfedte: a Hydra lemez koncertkörútját követően majdnem feloszlott az együttes.

"Nemcsak én voltam az egyetlen, akinek problémái akadtak. Meg kellett találnunk az egyensúlyt."

Ekkor jött a képbe a saját projekt, a My Indigo ötlete. Ám mialatt szólóanyagán dolgozott, Sharon aktívan részt vett a Within Temptation dalainak írásában is. 

"Két különböző projekt, két különböző stílus, két különböző éneklési technika."

A zenekar időközben az Universal lemezkiadótól a Spinefarmhoz igazolt, ám Sharon elárulta: nem voltak problémák az előző kiadóval. 

within-temptation-moscow-adrenaline-stadium-18_10_2018-14.jpg

Tervez-e Sharon új lemezt felvenni a My Indigo projektjével?

"Remélem, de ehhez rengeteg idő kell. Mindenekelőtt a Within Temptation énekese és dalszerzője vagyok. A kettőt együtt nehéz összehozni, sok munka és erőfeszítés van mindkét album mögött. A My Indigo mindig is egy mellékterv lesz, amit csak én csinálok. De a fókusz főleg a Within Temptation-ön van. De igen, tervezek új lemezt a My Indigoval is. Nagyon értékes számomra a szólóalbumom, és nagyon személyes is."

A háromgyermekes dalospacsirta elárulta azt is: kisebbik fia, a 9 éves Logan Arwin nagy érdeklődést mutat a zene iránt és már most dalszövegírással próbálkozik.

"Bátorítjuk őt, de nem erőltetjük. Igazán jól ír, de a zenei életben egyre nehezebb boldogulni. Azt mondjuk neki, csinálja csak hobbiként és meglátjuk, mi fog történni..."

 

süti beállítások módosítása