Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

A Within Temptation új albumáról mesélt Sharon den Adel

Gondolatébresztő szavak a frontasszonytól

2018. november 03. - Jurancsik Eszter

Közel 5 év telt el azóta, hogy Hollandia egyik legnépszerűbb együttesének legutolsó lemeze, a Hydra a boltokba került. Sikeres turnét bonyolított le a popos elemeket és számos vendéget is felvonultató koronggal a csapat, alig akadt európai város, ahol ne adtak volna koncertet, a bulik pedig rendre teltházasak voltak. Ám ezután hosszas csend borult a zenekar háza tájára, a 2016-os Black X-mas koncerten kívül más, zenével kapcsolatos infó nem került napvilágra a hatosfogattól. Erről mesélt a dalos pacsirta a Blabbermouthnak.

Sharon den Adel énekesnő tavaly hívta életre My Indigo néven szólóprojektjét, amelynek albuma áprilisban jelent meg. A frontasszony korábban elmesélte: a Hydra turnéja után több életterületén nehézségekkel találta magát szemben, nem tudott dalokat írni a következő albumra, holott ezt megelőzően minden koncertsorozat után ez volt az első dolga. 

within-temptation-2018-promo-photo.jpg

"Nem voltam biztos abban, hogy folytatni akarom a Within Temptation énekeseként, hiába ez az életem 20 éves korom óta. Úgy éreztem, kiégtem és untam az egészet..."

- mesélte korábban Sharon, akinek szeretett édesapja először megbetegedett, néhány hónappal ezelőtt pedig sajnos elhunyt. 

Hősnőnk és zenésztársai azonban egyesítették erejüket, újra felfedezték a Within Temptation-dalok írásában rejlő varázst, decemberben kerül a boltok polcaira ennek eredménye, a Resist címre keresztelt stúdióalbum - a korong december 14-én lesz elérhető.

withintemptationresistcover.jpg

"Tavaly nyáron kezdtük az új album rögzítését, és idén nyáron fejeztük be. Egy év alatt felvettük a dalokat."

Az első klipes nóta, a The Reckoning a Papa Roach-frontember Jacoby Shaddix-szel karöltve készült el és már a megjelenés napján rekordokat döntögetett nézettség és lájkok tekintetében. 

 

Sharon elmondása szerint szólólemeze, a My Indigo ismét utat nyitott a Within Temptation felé. Míg a szólólemez egyfajta terápiás jelleggel bírt, addig a csapat új albuma igencsak húzósnak ígérkezik. Erről így mesélt az énekesnő:

"Egy digitális korszakban élünk, minden lépésünk nyomon követhető, ám ez bizonyos értelemben aggodalomra adhat okot. Nem tudhatjuk, ki ül az internet túlsó végén, a cégek és a kormányok pedig veszélyes terepek, manupilálják az embereket. Gyűlölöm, hogy szinte >>belerohadok<< abba, amit látok. Mondok egy példát: vásárolok valamit az Amazonon. Évekkel később is kapom az információkat arról a termékről, amit vettem..."

- fejezte be magvas gondolatait Sharon, akit zenésztársaival december 12-én a Tüskecsarnokban láthatunk. 

Cellar Darling: itt az új dal!

Anna Murphyék újra akcióban

Két évvel ezelőtt Anna Murphy, Ivo Henzi és Merlin Sutter elhagyták a svájci Eluveitie folk metált játszó bandát. Létrehozták közös projektjüket Cellar Darling néven, és egy év alatt vették fel első albumukat, amely This Is The Sound cím alatt látott napvilágot. 

cellardarlingnov2018_638.jpg

Természetesen e formáció is a folk műfajban jeleskedik, elismertségüket pedig jelzi többek közt az a tény, hogy tavaly az olasz Lacuna Coil társaságában turnézták végig Európát. 

Most egy vadobatúj dallal jelentkezett a zenekar az Insomnia című szerzemény formájában, amely a következő lemez előfutára lesz - meghallgatható a Youtube-on, íme:

 

 

Új videóval kedveskedik Anneke van Giersbergen

Hamarosan jön az album!

Nem titok, hogy a sokoldalú holland énekesnő új kiadványt dob a piacra, amely egy szimfonikus lemez lesz. Anneke májusban adott különleges koncertet szülőhazájában, amelyen szimfonikus zenekarral kísérve hangzottak el szerzemények az énekesnő szólómunkáiból, a The Gatheringtől, a The Gentle Stormtól és a VUUR-től.

anneke_1.jpg

E fellépés rögzítésre került, a dalos pacsirta pedig november 16-án, Symphonized címmel küldi boltokba a korongot. Elsőként a VUUR Your Glorious Light Will Shine - Helsinki című felvételét és a hivatalos trailert már láthattuk, most pedig itt az újabb csemege, a Zo Lief, egy eddig kiadatlan holland nyelvű dal, íme:

 

 

Lacuna Coil: ízelítő a DVD-ből

Két klipet is láthatunk a bandától!

November 19-ével a milánói csapat rajongói kezükben tarthatják Cristina Scabbiáék új DVD-jét, amely The 119 Show - Live In London címmel kerül a boltok polcaira. Az olasz zenemágusok január 19-én, egy nagyszabású koncerttel ünnepelték aktivitásuk 20. évfordulóját, különleges elemekkel, soha nem játszott dalokkal.

768x432_z7_061118_1600x900.jpg

Most beletekinthetünk a rövidesen megjelenő kiadványba, ugyanis megérkeztek a The House Of Shame és a Blood, Tears, Dust című dalok koncertfelvételei - a szerzemények a 2016-ban piacra dobott Delirium címre keresztelt albumon kaptak helyet. A DVD trailerét már korábban megmutatta a brigád.

"Ami a londoni O2 Forum Kentish Town színpadán 2018. január 19-én történt, az színtiszta mágia volt. Egy életre szóló élmény volt, mind a csapat, mind a rajongók számára. Mindaz a munka, feszültség, amit beletettünk ebbe a produkcióba, és maga a koncert dinamikája, a közöttünk lévő vibráció... überelt mindent, amit eddig megtapasztaltunk. Ez a buli nem egy szimpla koncert volt, annál inkább egy születésnapi parti, egy évforduló ünneplése és ami talán a legfontosabb: egy hatalmas köszönetnyilvánítás felétek, akik velünk voltak az elmúlt 20 évnen. Hamarosan megjelentetjük a 'The 119 Show - Live In London' című kiadványt, amely által azok a rajongóink is átélhetik ezt a varázslatot, akik januárban nem lehettek ott velünk!"

- áll a banda közleményében.

A DVD dallistája és borítója:

01. A Current Obsession 
02. 1.19 
03. My Wings 
04. End Of Time 

05. Blood, Tears, Dust 
06. Swamped 
07. The Army Inside 
08. Veins Of Glass 
09. One Cold Day 
10. The House Of Shame 
11. When A Dead Man Walks 
12. Tight Rope 
13. Soul Into Hades 
14. Hyperfast 
15. I Like It 
16. Heaven's A Lie 
17. Senzafine 
18. Closer 
19. Comalies 
20. Our Truth 
21. Falling 
22. Wide Awake 
23. I Forgive (But I Won't Forget Your Name) 
24. Enjoy The Silence 
25. Nothing Stands In Our Way

 

lacunacoil119showbetternew.jpg

Íme, a két élőfelvételes videó:

 

 

 

Amberian Dawn: új klipet forgattak a Cherish My Memory-hoz

Tegnap került fel a videó a Youtube-ra

A finn Amberian Dawn legutóbbi lemeze Darkness Of Eternity címmel tavaly októberben került a boltok polcaira, a kiadvány pedig rendkívül színesre sikeredett. Tuomas Seppälä, a banda vezetője 2017 nyarán elmondta: a 2014-es Magic Forest története folyatódik majd a korongon.

ad2_1_1.jpg

Utóbbi album volt a második közös munkája a csapatnak a Heidi Parviainent 2012 végén váltó Päivi "Capri" Virkkunen énekesnővel, a zenekar pedig most új kisfilmet készített a lemezen hallható Cherish My Memory című szerzeményhez, amely tegnap debütált a Youtube-on. Az eredeti verzió *egy szöveges videó- 2014 augusztusában jelent meg.

Tuomas elárulta: új utakat szeretne kipróbálni a felvételek és a keverés tekintetében, innen jött az ötlet, hogy a dal újra-rögzítése megtörténjen, és természetesen ehhez egy új videó is dukál.

Íme, az új klip!

 

 

Újra dolgozik Liv Kristine

Oroszországban lép fel az énekesnő

Liv Kristine-nek igencsak kijutott a rossz dolgokból az utóbbi években. 2016 áprilisában kirúgták az általa alapított Leaves' Eyesból, miután Alexander Krullal -a csapat gitárosával- való házassága zátonyra futott. 

A norvég szőkeséget ekkortájt jegyezte el terapeuta párja, Mario, aki azonban pár héttel ezelőtt -szeptember 22-én- többszörös szívroham és stroke következtében elhunyt

31530914_2057119647878497_3145962440789852160_n.jpg

Liv elmondta: szeretett vőlegénye mindig bátorította, hogy ne adja fel a zenélést, az énekesnő pedig ehhez tartja magát. Facebookján jelentette be a dalos pacsirta, hogy Oroszországban két koncertet is ad - november 2-án Moszkvában, november 3-án pedig Szentpétervárott lép színpadra. 

 

Egy másik posztban pedig kifejtette: nagyon hálás a lelki támogatásért családjának és minden rajongójának, és természetesen a stúdióba is tervezi a visszatérését, hogy új szólólemezét befejezhesse, ahogyan húga csapatát, a Midnattsolt (amelynek Liv idén lett teljes értékű tagja) sem hanyagolja - a formáció új lemeze nyáron került boltokba.

süti beállítások módosítása