Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Újdonsággal készül az Epica

Októberben jelenik meg a kiadvány.

2018. szeptember 09. - Sarok Bettina

tumblr_oej3ipxon21t042vio1_1280.jpg

A méltán népszerű holland metálzenekar az utóbbi időben kicsit sem unatkozik, hiszen a 2016-ban megjelent nagylemezük után, néhány hónapja jelentkeztek némi különlegességgel, ami az Epica Vs. Attack On Titan Songs elnevezést kapta.

A Simone Simons vezette legénység jelenleg is a két éve debütált The Holographic Principle nevezetű korongot népszerűsíti világszerte, ám az is köztusott, hogy a színfalak mögött lázasan készül első könyvük is, a The Essence of Epica.

A zenekar a napkban jelentette be, hogy nemrégiben együtt dolgoztak a holland Metropole Orkest nevezetű szimfonikus zenekarral, melynek során újra felvették a Beyond The Matrix nevezetű dalukat. Ha mindez nem volna elég, kiderült, hogy a nóta teljes egészében új köntöst kapott, hiszen a csapat jóbarátja, Arjen Lucassen is hozzájárult a szerzeményhez egy csodálatos gitár szólóval.

Az énekesnő elmondása szerint egyébként nagyon nehéz munka volt újra rögzíteni a dalt, különösen úgy, hogy egy teljesen más stílusban kellett hozzákezdeniük. A Beyond The Matrix - The Battle elnevezésű kiadvány egyébként október 26-án válik elérhetővé, melynek borítóját máris meglesheted. Íme:

Dolores O'Riordan: kiderült az énekesnő halálának oka

A The Cranberries frontasszonya januárban hunyt el

Január 15-én sokkolta a rockvilágot a hír, miszerint az ír The Cranberries énekesnője, Dolores O'Riordan 46 évesen elhunyt egy londoni szállodában.

A halál okát nem közölték a lapok és internetes oldalak, ám azt tudni lehetett, hogy a karizmatikus kisugárzással bíró Dolores évek óta bipoláris zavarban szenvedett.

_99621828_dolores-shutterstock.jpg

Nemrégiben hivatalosan is bejelentették az énekesnő halálának okát: Dolores alkoholmérgezést kapott. A források szerint a sztárt  -aki zenésztársaival éppen a csapat új lemezét rögzítette Londonban- pizsamában, egy kád vízbe fulladva találták meg. A rendőrök a mentők kiérkezéséig megpróbálták újraéleszteni az énekesnőt, ám sajnos nem jártak sikerrel - a kiérkező mentősök már csak a halál beálltát tudták megállapítani. 

Dolores 1971. szeptember 6-án született az írországi Ballybrickenben, és 1989-ben, egy újsághirdetés útján csatlakozott a zenekarhoz. A formáció legismertebb száma az 1994-es Zombie volt.

Az énekesnőnek három gyermeke született férjétől, Don Burtontől, akivel 1994-2014-ig voltak házasok.

Végre! Szeptember 14-én érkezik az új Within Temptation-dal!

Jó hír a fanoknak!

Azt eddig is tudni lehetett, hogy a holland együttes hetedik stúdióalbumán dolgozik, de konkrét információkkal nem szolgáltak Sharon den Adelék - mostanáig. Az áprilisban szólólemezt is megjelentetett frontasszony által vezetett csapat most elárulta: szeptember 14-én elérhető lesz új szerzeményük, amely a The Reckoning címet fogja viselni. 

c1pkskpp6us_cr0_0_3840_2880_sl1000.png

A banda Facebookos borítóképén pedig ennyi olvasható: Resist Temptation.

3c7b1d77-1c52-40e5-bef7-80eb5597259b.jpeg

Egyesek szerint minden bizonnyal ez lesz az új album címe, korábban pedig néhány fénykép kiszivárgott egy videoklip-forgatásról - azt is felfedte egy oldal, hogy az új kisfilm a Raise című nótához készült.

Előzetes érkezett a Northward lemezéhez

A duó elmeséli, hogyan jött a közös projekt ötlete.

5b719d6d41c616e7066f0b29_coversmall-p-800_1.jpeg

Köztudott, hogy Floor Jansen és Jørn Viggo Lofstad közös projektje idén válik kézzel foghatóvá, miután tíz évig jegelték ötleteiket. A duó Northward néven, október 19-én dobja piacra saját magukról elnevezett rocklemezét, melynek első beharangozója a nemrégiben debütált While Love Died című szám volt. A nóta egyébként egy kisfilm keretein belül került publikálásra, ami hétről hétre egyre nagyobb népszerűsgére - és persze nézettségre - tesz szert a Nuclear Blast lemezkiadó hivatalos YouTube-csatornáján csücsülve.

Érdekesség, hogy nem Floor az egyetlen Jansen, aki énekhangjával kábítja majd a korng hallgatóit, ugyanis szereplni fog egy duett is a Drifting Islands című szém képében, melyben húga, Irene lesz a partnere. Mint említettük, a zenészek tíz év elteltével vágtak neki az album rögzítésének, most pedig egy előzetes keretein belül röviden elmesélik, hogy mikor és miért döntöttek úgy, hogy közösen szeretnének dolgozni.

Klippremier: Visions Of Atlantis - The Last Home

Új kisfilmmel jelentkezett az együttes.

visions-of-atlantis-rtl2-musik-q-teaser-1506647.jpg

Februárban került a lemezboltok polcaira az osztrák-francia metálzenekar vadonatúj albuma, a The Deep & The Dark. Az új felállású együttes beharangozóként a Return To Lemuria című dalt osztotta meg a közönséggel, mely nótához egy dalszöveges kisfilmet is készítettek. Ezt követően közzétettek egy előzetest is, melynek keretein belül belehallgathattunk az album összes dalába.

A korong megjelenésének napján egyébként újabb videoklipet mutatott be a formáció, akkor a The Silent Mutiny című számot lehetett megtekinteni. A Clémentine Delauney, valamint Siegfried Samer vezette csapat újdonsága hamar nagy sikert aratott, amire mi sem volt jobb bizonyíték, mint az, hogy a német RTL 2 nevezetű tévéscsatorna az ő dalukat, azaz a The Deep & the Darkot használta aláfestőként a Trónok harca hetedik évadának előzeteséhez.

A mai napon újabb klipet jelenítettek meg, a választás pedig ezúttal a The Last Home nevezetű tételre esett, melynek kpében egy csodálatos balladát köszönthetünk. A video képi világa igen változatos lett, a főszerepben pedig - a Winternighthoz hasonlóan - ezúttal is csakis az énekesnő tündököl.

Íme:

 

Szimfonikus lemezzel készül Anneke van Giersbergen

Az énekesnő karrierje előtt tiszteleg

the_sirens_pratteln_2014_02.jpg

Anneke 2016-ban, VUUR néven alapított új együttest, mely csapat egy évvel később piacra is dobta nagy sikernek örvendő nagylemezét, az In This Moment We Are Free - Cities képében. Az énekesnő már többször is nyilatkozott arról, miszerint tervei közt szerepel egy szimfonikus fellépés, melyet meg is szeretne örökíteni.

Mint az néhány órája kiderült, a vokalista tavaly májusban a hollandiai Tilburgban adott egy szimfonikus zenekarra karöltött koncertet, melynek során egyaránt elhangzottak a The Gathering és a VUUR slágerei is, de más nótákkal is kedveskedett a mindig mosolygós dalos pacsirta.

Ha mindez nem volna elég, a koncert természetesen rögzítésre került, Symphonized elnevezésen pedig november 16-án kerül fel a elemzboltok polcaira. Anneke egyébként ezáltal több, mint húsz évet felölelő karrierje előtt kíván tisztelegni, amit hivatalosan jövőre fog megünnepelni, melynek egyik fénypontja a The Gatheringgel való első fellépése, ami egészen 1994-re vezethető vissza.

A dallista:

01. Feel Alive
02. Amity (THE GATHERING)
03. Your Glorious Light Will Shine - Helsinki ( VUUR)
04. Two Souls (LORRAINVILLE)

05. When I Am laid In Earth (HENRY PURCELL)
06. Travel ( THE GATHERING)
07. Zo Lief (unreleased song in Dutch)
08. You Will Never Change
09. Freedom - Rio ( VUUR)
10. Forgotten (THE GATHERING)
11. Shores Of India ( THE GENTLE STORM)

annekevangiersbergensymphonized_638.jpg

süti beállítások módosítása