Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Feltörekvő együttesek: Nemesis

Bemutatjuk a belgrádi Nemesis zenekart!

2018. augusztus 18. - Sarok Bettina

nemesis15665753_850671245036328_6506435135079483205_n.jpg

Cikkünkben ezúttal egy szerb lánycsapatot mutatunk be nektek, akik hazai téren igazi veteránok, hiszen Szerbia-szerte ők az egyetlen olyan death metált játszó zenekar, melyben teljes egészében a gyengébbik nem ragadott hangszert.

A csapat története 2013-ig vezethető vissza, ugyanis az év decemberében indult hódító útjára az Arch Enemy ihlette formáció. Már a nevük is egyértelműen mutat arra, hogy az egykoron Angela Gossow vezette svéd brigád a fő inspirációjuk, fellépéseiken pedig ezidáig a számlistán csupán az Arch Enemy méltán népszerű slágerei kerültek elhelyezésre, de helyet kapott egy akkor már elkészült saját nóta is, a Vengeance című szám képében.

.A Sanja Drča vezette banda egyébként nemrégiben jelentette be, hogy készülőben van első nagylemezük, melynek elkészüléséhez a rajongók segítségét kérik, hiszen számukra egyelőre nincs keret a korong rögzítésére. A közelmúltban egyébként újabb saját dalt jelentettek meg, ráadásul tiszteletüket tették az idei Exit fesztiválon is.

A zenekar tagjai:

Sanja Drča - ének

Aleksandra Petrović - gitár

Tijana Milivojević - gitár

Biljana Sovilj / Anja Tvrtković - basszusgitár

Selena Simić - dob

Rákban szenved Cadaveria

Egészségéért küzd az olasz énekesnő

Hosszú ideje nem adott hírt magáról az olasz Cadaveria, utolsó albumuk 2014-ben, Silence címmel jelent meg, majd hosszas csend következett a csapat életében. Időről-időre Raffaella Rivarolo, a zenekar énekesnője egy-egy fotóval bejelentkezett ugyan közösségi oldalain, ám zenével kapcsolatos infókat nemigen olvashattunk az együttestől.

cadaveria-band2015.jpg

Most megtörte a csendet a frontasszony, Facebookos oldalán egy kép kíséretében ugyanis bejelentette: rákban szenved. Arról nem mesélt a 46 éves Rafaella, hogy a betegség mely típusa támadta meg, de a bejegyzésben kitért arra, hogy most kapja a kezeléseket - ennek következtében hajkoronája is eltűnt, de széles vigyorral azt üzente rajongóinak: mindenképpen küzdeni fog gyógyulásáért.

Jobbulást, Raffaella!

Új kisfilmmel jelentkezett a MaYaN

Az album névadó dalához készült a video.

maxresdefaultmmmm.jpg

Köztudott, hogy szeptember 21-én kerül debütálásra az új felállású MaYaN legújabb stúdiólemeze, a Dhyana. A Mark Jansen vezette formáció korábban már lerántotta leplet a készülő újdonságról, ami lmondásuk szerint az eddigi legjobb kiadványuknak minősül.

A készülő korong különlegessége pedig mindössze abban rejlik, hogy elődeitől eltérően, ezen a lemezen több szimfonikus elem lesz fellelhető, ugyanis a legújabb MaYaN-album a prágai filharmonikusok közreműködésével készült el.

Nemrégiben megosztották a lemez beharangozó tételét, a The Rhythm Of Freedom című szám képében, amihez egy dalszöveges kisfilm is készült. A minap pedig bemutatták az album névadóját, melynek képében egy csodálatos balladát köszönthetünk.

Íme!

 

Így búcsúztak Jill Janustól a metálhölgyek

Az egész világot sokkolta az énekesnő halála

Az egész metálvilág gyászolja az augusztus 14-én, öngyilkosság következtében elhunyt Jill Janust, a Huntress frontasszonyát. Az alig 43 éves Jill súlyos mentális betegségekkel küzdött, és nem találta a kiutat.

jilljanus2_1.jpg

Tragikus halál, amelynek kapcsán kolléganői is megszólaltak.

Lzzy Hale (Halestorm):

"Jillnek, az én "nővéremnek": akárhol is vagy, remélem, békére lelsz."

Cristina Scabbia (Lacuna Coil):

"Nyugodj békében, te angyal. Öröm volt találkozni Veled."

Heidi Shepherd (Butcher Babies):

"Észre kell venned, hogy nem vagy egyedül a harcodban!"

- üzent mindazoknak, akik szintén valamely mentális zavarban szenvednek, könnyes szemmel jelentkezett be Instagramján.

Doro:

"Nyugodj békében, szeretett metálnővérem. Szomorúak vagyunk, hogy elmentél. Nagyon hiányzol..."

Maria Brink:

"Remélem, a következő birodalmadban megleled a fényt..."

Jill Janus küzdelme a mentális zavarokkal

Egy korábbi interjúban őszintén mesélt problémáiról az énekesnő

A Loudwire magazinnak adott 2015-ben interjút Jill Janus, a Huntress frontasszonya, akinek tegnap jelentették be halálhírét. Az amerikai énekesnő mindössze 43 éves volt, saját kezűleg vetett véget földi pályafutásának. Köztudott volt, hogy mentális problémákkal küszködött, azt pedig a legtöbben tudjuk, hogy sok sikertelenül kezelt páciens dobja el magától az életét.

e00980ce8df2ad69b1b876ee314c5ec2.jpg

Jill Janus (1975.09.02.-2018.08.14.)

A három évvel ezelőtti beszélgetésben Jill felfedte: már 13 évesen jelentkeztek nála a mentális betegségek szimptómái, 20 éves volt, amikor orvosa bipoláris zavarral diagnosztizálta.

"Bekerültem egy intézménybe, ahol disszociatív személyiségzavarral és skizofréniával is kezeltek. Öngyilkossági gondolataim voltak, elveszítettem a hosszú távú memóriámat. Sokszor még a turnék helyszíneire, a koncertekre sem emlékszem."

- kezdte az akkor 40 éves énekesnő.

Miután a Huntress harmadik nagylemeze elkészült, úgy érezte, mintha "szülés utáni depressziója" lenne. Kórházba került és új gyógyszereket kapott, amelyektől egy ideig stabilnak érezte magát érzelmileg. Azonban nemcsak a lelke betegedett meg Jillnek, hanem a teste is. 2014-ben éppen az Amon Amarth társaságában turnézott zenekarával, amikor erős vérzést észlelt menstruációs ciklusai között. Azonnal felkereste nőgyógyászát, aki kiderítette, hogy Jill méhében egy daganat növekszik. Hiszterektómián esett át, amely kifejezés a teljes reproduktív rendszer -méh, petevezetők, petefészkek, méhnyak- eltávolítását jelenti. 

jill-janus-456-021512.jpg

Akkor azt hitte, túl van a nehezén. 2015-ben kiadták a Static címet viselő albumukat, amellyel sikeres turnét bonyolítottak le - azonban a karizmatikus frontasszony nem tudta legyőzni belső démonait.

Legyen neki könnyű a föld!

 

Ismét énekel a Temperance volt frontlánya

Új projektben Chiara!

Chiara Tricaricót az olasz Temperance énekesnőjeként ismerhettük meg, a csapatnak 2013-as alapításától 2017-ig ő volt a frontlánya. Tisztázatlan körülmények között kényszerült távozni a zenekarból, helyét az Overtures egyik háttérénekese, Alessia Scolletti vette át.

teodasia.jpg

Ám a vörös hajú szépség nem hagyta veszni tehetségét: a Teodasia története 2006-ig nyúlik vissza, több énekesnő is megfordult az együttesben, ám úgy tűnik, Chiarával végre egyéget alkotnak - Two Worlds Apart címmel már hallható is a fiúk és az énekeslány első műve, íme:

 

 

Öngyilkos lett Jill Janus

Súlyos depresszióban szenvedett az énekesnő

Néhány órával ezelőtt jelent meg az interneten a szomorú hír, miszerint augusztus 14-én a kaliforniai Huntress énekesnője, Jill Janus 43 éves korában önkezével vetett véget életének.

jilljanusrip2018_638.jpg

Jill komoly mentális betegségekben szenvedett, bipoláris zavarral, disszociatív személyiségzavarral, skizofréniával, alkoholizmussal küzdött, ráadásul a hírek szerint rákbetegséggel is kezelték.

Nyugodjék békében!

 

Figyelem! Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

 

Ezért érdemes követned a Northwardot

Floor Jansen projektje hamarosan meglepivel jelentkezik.

28276897_216518492253438_8565217622012933952_n.jpg

Köztudott, hogy 2008-ban Floor Jansen és Jørn Viggo Lofstad közös projekten kezdett dolgozni, aminek debütálásával végül tíz évet vártak. Nemrégiben kiderült, hogy első lemezüket októberben jelenítik meg, majd később azt is elárulták, hogy készülőben van első kisfilmjük is.

A minap az Instagram keretein belül bejelentették, hogy augusztus 24-e nagy nap lesz a számukra, - és a rajongóknak is egyaránt -, ugyanis azon a napon fényt derítenek a korong címére és borítójára, megjelenik első kislemezes daluk a videoklip kíséretében, de azon a jeles napon válik előrendelhetővé a várva-várt kiadvány is.

Ha nem szeretnél lemaradni róla, akkor érdemes nyitott szemmel járnod!

 

A post shared by Northward (@northwardband) on

Második albumát készíti a The Dark Element

Anette-ék stúdióba vonulnak!

Tavaly jelent meg a svéd-finn formáció első lemeze - a korongot saját magukról nevezték el, és igen kedvező fogadtatásra lelt a metálrajongók körében. Korábban a Nightwish egykori frontasszonya, Anette Olzon elmondta: Jani Liimatainennel (aki a Sonata Arctica volt gitárosa) nagy rajongói egymás munkásságának, így jött a közös projekt ötlete.

ddh9gdyxcaadg2g.jpg

A napokban a zenekar bejelentette: második albumukat készítik.

"A jövő hét végén stúdióba vonulunk. Nagyon izgatottak vagyunk!"

- lelkendezett Anette, aki első szólólemeze, a Shine gyenge eredményei után úgy döntött, visszavonul a zeneipartól és elvégzett egy ápolóképző iskolát. Szerencsésen elhelyezkedett egy helsingborgi kórházban, ám a The Dark Elementnek köszönhetően rájött: mégsem veszett el a zene iránt érzett szeretete.

Újabb videóval jelentkezett Tarja

A Die Alive látható a Youtube-on is

Act II címmel, július 27-én dobta a boltok polcaira vadiúj DVD-jét Tarja, amelyről láthattuk a Love To Hate, az Undertaker és az Until My Last Breath című felvételeket. 

ttt2.jpg

A kiadvány hatalmas népszerűségnek örvend a finn tehetség rajongói körében, ezúttal pedig egy újabb klippel örvendeztette meg hallgatóságát a Nightwish egykori énekesnője. Ezúttal a Die Alive című szerzeménye került fel a Youtube-ra, a dal a milánói fellépésen került rögzítésre. E szám Tarja legelső szólólemezén, a 2007-es My Winter Storm-on hallható, a szoprán pacsirta pedig egy tetoválás formájában is megörökítette a dal címét.

Íme, a felvétel:

 

süti beállítások módosítása