Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Lacuna Coil: képek a tegnapi londoni buliról

Nagyszabású koncertet adott a csapat

2018. január 20. - Jurancsik Eszter

A milánói zenemágusok tegnap fergeteges bulit csaptak a londoni O2 nevű helyen, ezzel ünnepelve karrierjük 20. évfordulóját. A koncertre számos más országból érkeztek rajongók, Cristina Scabbia pedig korábban elmondta: azért a brit fővárost válaszották a koncert helyszínéül, mert jobban megközelíthető, mint Milánó, és a járatok is olcsóbbak.

lacuna2.jpg

A 45 éves énekesnőnek nehéz év volt a 2017-es. Még fel sem ocsúdott édesapja 2016-os halála óta, újabb csapások érték a déli szépséget: májusban véget ért a Slipknot-gitáros Jim Root-tal 13 éve tartó párkapcsolata, ősszel pedig szeretett édesanyját is elveszítette. Elmondása szerint azonban rengeteg támogatást kap a zenekar rajongóitól és barátaitól, így sikerült átvészelnie a nehéz időszakot. A csapat egyébként nemsokára megkezdi új albuma felvételeit Olaszországban.

Íme, néhány kép a tegnapi koncertről!

 

 

 

 

Dalpremier: Annysia - Dark Elven Queen ft. La Vero

A Maidens of the North alapítója duettben szerepel

26850638_917135921776434_5309249349228473108_o.jpg

2009 óta létezik a spanyol fantasy-cinematic metált képviselő Annysia, mely formáció arca Demontia. A csapat 2017 májusában dobta piacra legutóbbi lemezét The Dark Knight címmel, amelyről most megjelent a Dark Elven Queen című felvétel - a szerzeményben Demontia Veronique "La Vero" Männikkö is énekel, aki a Maidens of the North alapítója és vezető énekese. 

Íme, a felvétel!

 

Augusztusban érkezik Doro új lemeze

Nem mindennapi nevekkel dolgozik együtt a korongon

A német metálkirálynő utoljára 2016 márciusában jelentkezett utoljára dallal, Love's Gone To Hell címmel. Tavaly az énekesnő elárulta: új anyagán dolgozik, amelyet a Wacken Open Air fesztivál hetén, augusztus 3-án fog megjelentetni és a rendezvényen fogja bemutatni az album dalait is. 

doro-pesch-doro-with-head.jpg

Kiderült az is, hogy nem mindennapi nevek működnek közre a kiadványon: a listán ott van a svéd Sabaton énekese, Joakim Brodén, de hallhatjuk az Amon Amarth frontemberét, Johan Hegg-et és szerepel a korongon Mille Petrozza, a Kreator gitárosa is. 

"Ilyen nagyszerű skandináv zenészekkel igazán metálos lesz a lemez. Hallhattok rajta "nagy himnuszokat", pörgős számokat és balladákat is. Igazán gyilkos albumot ígérhetek nektek; de szerepel majd rajta még néhány meglepetés!"

- lelkendezett az énekesnő.

 

 

Kobra And The Lotus: hamarosan új album!

Felfedte a csapat a titkot

17904219_10154708533081633_577834303016033340_n.jpg

Kobra Paige és a srácok legutóbbi lemeze 2017 májusában került az üzletek polcaira Prevail I címmel, amely korong az önismeretet vette témájául. Jelenleg is e kiadvánnyal turnéznak, ám a kanadai csapat elárulta: dolgoznak a következő albumon, amely a Prevail II címet viseli majd. A Facebookon közzétett posztból kiderült: hamarosan teaser is érkezik a koronghoz.

 

Nemrégiben a Prevail I-on hallható Hell On Earth című szerzeményhez forgattak klipet, most pedig a stúdiómunkálatok megkezdődtek.

 

 

Tavasszal érkezik a Temperance új albuma

Még nem tudni, ki vette át Chiara helyét

Nemrégiben írtuk meg, hogy az olasz együttes megvált énekesnőjétől, Chiara Tricaricótól, aki a kezdetektől, 2013-tól erősítette a bandát. Ettől függetlenül az Overtures háttérénekesével, Alessia Scollettivel indultak angliai turnéra novemberben.

band.jpg

Néhány nappal ezelőtt osztotta meg a zenekar, miszerint Of Jupiter And Moons címmel április 20-án jelenik meg új albumuk, azonban továbbra sem tudni, ki vette át Chiara helyét a mikrofon mögött. A korongot egyébként az a Jacob Hansen producerelte, aki a Sirenia albumai kapcsán is végzett ilyen munkálatokat. 

 

 

 

Tragédia: 46 évesen elhunyt Dolores O'Riordan

Egy londoni szállodában érte a halál

Tragikus hír jelent meg a világhálón nemrég: 46 éves korában elhunyt az ír The Cranberries énekesnője, Dolores O'Riordan. A forrás szerint egy londoni szálloda szobájában találtak holtan a csapat karizmatikus frontasszonyára, ám arról egyelőre nincs információnk, mi okozta a halálát. Egyes hírek szerint Dolores bipoláris depresszióban szenvedett. Az énekesnőnek három gyermeke született férjétől, Don Burtontől, akivel 1994-2014-ig voltak házasok.

19202157_a07b82185d29d57a1431d2311b7aceef_wm.jpg

Annyi biztos: a The Cranberries Londonban épp új albumát rögzítette. 

Dolores 1971. szeptember 6-án született az írországi Ballybrickenben, és 1989-ben, egy újsághirdetés útján csatlakozott a zenekarhoz. A formáció legismertebb száma az 1994-es Zombie volt.

Nyugodj békében, Dolores!

 

 

süti beállítások módosítása