Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Harmadik könyve kiadására készül Lacey Sturm

Istennel való kapcsolatáról ír az énekesnő

2018. május 12. - Jurancsik Eszter

Lacey Sturm egyáltalán nem panaszkodhat unalomra. Nemsokára megszületik harmadik gyermeke, turnézik az Államokban és nemrég újabb titkot fedett fel a 36 éves énekesnő: harmadik könyve május 22-ével a boltok polcaira kerül.

11013403_784312398345093_8499682930232486794_n.jpg

A kiadvány a The Return: Reflections On Loving God Back címet kapta, a Flyleaf egykori frontlánya pedig a következőket nyilatkozta a kiadvány kapcsán:

"Segíteni szeretném az embereket, hogy minden egyes nap meglássák Isten ajándékait és megtalálják az egyensúlyt az életükben."

Lacey első könyve 2014-ben jelent meg The Reason címmel, ezt követte a 2016-os The Mystery. Az énekesnő rajongói tisztában vannak azzal, hogy kamaszként Lacey depressziós volt, öngyilkosságon gondolkodott. Nagymamája ekkor magával vitte egy templomba, ahol rátalált Istenre - Lacey azóta hívő keresztény.

 

Beyond The Black: szerződés a Napalm Records-zal!

Boldog a banda

2014-ben alakult a német szimfometál csapat és eddig két albumuk (Songs Of Love And Death, 2015 és Lost In Forever, 2016) jelent meg.

A zenekar énekesnője, Jennifer Haben a napokban osztotta meg a nagy hírt: leszerződtek a Napalm Records lemezkiadóval.

15492257_675913832568548_4577117653786445757_n.jpg

"Nagyon izgatottak vagyunk, és várjuk az együttnűködést a kiadóval! Végre ledönthetjük a falakat!"

Az együttes létrejötte óta kitett magáért: számtalan koncertet adtak Németországban, de felléptek olyan neves fesztiválon, mint a Summer Breeze, a Wacken vagy a Wave-Gothik Meeting. 

A formáció felállása a következő:

Jennifer Haben - énekesnő
Stefan Herkenhoff - basszusgitár
Chris Hermsdörfer - gitár, vokál
Tobias Lodes - gitár, vokál
Jonas Roßner - billentyűk és vokál
Kai Tschierschky - dobos

Jinjer a Barba Negra Trackben

Június 21-én érkezik a csapat!

Az ukrán Jinjer Cloud Factory címet viselő legfrissebb albuma februárban jelent meg, a csapat pedig folyamatosan csepegteti az infókat a koronghoz kapcsolódó turnéról. 

56524524e178a1.jpg

Tatiana Shmailyuk és zenésztársai a mai napon tették közzé nyári európai turnéjuk állomásait, amely június 6-án startol Krakkóban, 21-én pedig a budapesti Barba Negra Trackben is tiszteletét teszi az együttes.

 

Megsérült Kobra Paige

Elgyötört arccal jelentkezett az énekesnő

Nemrég került boltokba a Kobra And The Lotus vadiúj, Prevail II címet viselő nagylemeze, a csapat pedig javában turnéztatja az újdonságát.

30623712_1447917068646976_6364616769272807424_n.jpg

Azonban tegnap kellemetlen esemény árnyékolta be a koncertkörút menetét: Kobra Paige, a kanadai banda énekesnője elgyötört arccal, sebbel az állán jelentkezett be élő videóval a Facebookon, amelyben elárulta: egy esés következtében keletkezett a nem túl szép sérülése, minden tagja fáj és örül, hogy a nyelve és a fogai megúszták a kalandot. Mint kiderült, egy Uber-kocsi sofőrje bántalmazta, eközben szerezte be a nem túl szép sebeit. 

 

Később Instagramján is beszámolt követőinek a szőke szépség az őt ért balesetről, és elmondta: nem biztos, hogy az elkövetkező néhány fellépésen tudja hozni a szokásos formáját, ami a fejrázást és a mozgást illeti, és előre is nagyon sajnálja a dolgot. 

Jobbulást, Kobra!

 

 

 

Sharon den Adel: "Néhány éve közel álltam a kiégéshez."

Kríziséről és a zenéről mesélt az énekesnő

A holland Within Temptation frontasszonyának szólóprojektje My Indigo néven fut, első albuma pedig április 20-án került a boltok polcaira. Nemrégiben az United Rock Nations beszélgetett az énekesnővel arról, hogyan élte meg az elmúlt éveket - az interjút átvette a Blabbermouth is.

myindigo2.jpg

Hogyan jött, hogy szólóprojektbe vágjon Sharon?

"Fiatal felnőtt koromtól a Within Temptation jelentett nekem mindent, mással nem is foglalkoztam. Ez a szenvedélyem és nagyon szeretem! De az elmúlt években történtek dolgok, amelyeket nem volt időm feldolgozni. Megéltem az élet csúcspontjait és mélységeit is. Ez odáig vezetett, hogy közel kerültem a kiégéshez. Az édesapám nagyon beteg volt, ekkor jött az a blokk, amely meggátolt abban, hogy új dalokat írjak.Nem tudtam, hogyan folytassam, sokminden kavargott a fejemben, hogy mit is akarok az elkövetkező akár 20 évben."

- kezdte az énekesnő.

Ekkor jött a felismerés: valamilyen más zenét kell alkotnia, mint amelyet csapata játszik, hiszen a Within Temptation epikus, erőteljes és magasztos zenéjével nem tudta kifejezni magát, nem érezte, hogy ez a vonal lenne a megfelelő. Korábban elmondta: elbizonytalanodott abban is, hogy akarja-e folytatni a banda énekesnőjeként, amelynek megalapításától, azaz 1996 óta Sharon az arca és hangja.

ob_64e115_myindigo-albumcover-750.jpg

"Nem tudtam tipikus Within Temptation-számokat írni. Valami egyszerűbbre volt szükségem. És abban reménykedtem, hogy így újra felfedezhetem a Within Temptation-dalok írásában rejlő varázst!"

A My Indigo egyfajta terápia volt tehát Sharon számára. Elmondása szerint rendkívül személyes dolgokból állt össze a projekt, amelynek során szembenézett önmagával. 

Természetesen szót ejtett a készülő Within Temptation-lemezről is:

"Készül az új album, és valamikor az év végén fog megjelenni. Nagy meglepetés lesz mindenkinek."

A zenekar legutóbbi, Hydra című korongja 2014 elején került az üzletek polcaira és sikeres turnét bonyolított le vele a csapat.

 

süti beállítások módosítása