Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Nézd meg az In This Moment új klipjét!

Rob Halforddal dolgozott a csapat

2018. április 27. - Jurancsik Eszter

Tavaly jelent meg a kaliforniai zenekar Ritual című lemeze, amellyel sikeres turnét nyomtak le Maria Brinkék. A korongon szerepel egy duett a Judas Priest frontemberével, Rob Halforddal Black Wedding címmel, és ehhez a dalhoz forgatott videót a banda.

itm_jeremy_saffar_1.jpg

A szám kapcsán mesélte Maria a Blabbermouthnak:

"Ez az egyik kedvenc dalom az albumról. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy Rob velünk dolgozott! Azonnal igent mondott a felkérésre, és nagyon jó barátok lettünk!"

Íme, a videó:

 

 

Íme a Tales Of Evening új kisfilmje

Jövő héten érkezik a csapat új lemeze!

25ralasiew.jpeg

Jövő héten jelenik meg a Tales Of Evening harmadik nagylemeze, ami A Fény Nyomában elnevezést kapta. A tizenkét dalt felsorakoztató lemezről egyébként nemrégiben már teljesen lehullott a lepel, ugyanis fény derült a dalok címére, továbbá az album borítóját is megcsodálhattuk.

Tavaly egyébként már fültanúi lehettünk a korong felvezetőjeként szolgáló Keresni Téged című szerzeménynek, mely kislemezes nóta egy kisfilm keretein belül került publikálásra. A minap - az izgalmak további fokozásának érdekében - a csapat újabb dalt tett közzé, ezúttal pedig a Káprázat névre keresztelt nótára esett a választás, mely tételhez egy kisfilm is dukált. Íme:

Új videóval rukkolt elő a Liv Sin

Hamarosan egy középlemez is napvilágot lát!

A 2014-ben megszűnt Sister Sin alapítója, Liv Jagrell énekesnő 2016-ban hívta életre a Liv Sint, Follow Me című albumuk tavaly jelent meg.

livsinkingbandcover_638.jpg

Legutóbb a King Of The Damned és a The Fall című klipjeik kapcsán adtunk hírt a csapatról, most pedig újabb szerzeményhez készített videót a svéd zenekar. Az amerikai Danzig heavy metal banda 1990-es Devil's Plaything című dalát dolgozták fel Livék, de nem csak ez az egy jó hír a rajongók számára: a banda május 25-én egy négy dalt tartalmazó EP-t adnak ki Inverted címmel, melynek tracklistje a következő:

01. Devil's Plaything 
02. Black Souls 
03. Killing Ourselves To Live 
04. Murphy's Law

Íme, az új videó!

 

Klippremier: Kobra And The Lotus - The Chain

Új videó a bandától!

Holnap dobja piacra Prevail II című albumát a kanadai Kobra And The Lotus, az albumról pedig már láthattuk-hallhattuk a Losing My Humanity és a Let Me Love You című szerzeményeket.

img_0714b.jpg

Korábban az énekesnő, Brittany "Kobra" Paige így nyilatkozott a korong kapcsán:

"Az emberiség létezésének egyik legnagyobb kihívása annak megőrzése. Ez az album még mélyebbre merül a lelkünk sötétjébe és felfedezi a személyes gyötrelmünket és küzdelmünket, amit magunknak, egymásnak és a Földnek okozunk. Közhely, hogy az emberek feladják és elvesztik önmagukba vetett hitüket. Ez kihat a mindennapi tetteinkre és viselkedésünkre. Bénítóan önsorsrontó faj vagyunk, de ugyanakkor mélyen képesek az önzetlenségre a fejlődésre és pozitivitásra. Ez az album azzal a világos üzenettel zárja a 'Prevail' lemezeket, hogy tudomásul veszi: minden ember vágya, hogy éljen, és mindenki megérdemli, hogy valóban látszódjon, hogy szeressék és meghallják. A tudatlanság megszűnésévelfel tudjuk ismerni, hogy ebben mindannyian együtt vagyunk.”

Íme az új dal, a The Chain, amely egyébként a Fletwood Mac 1997-es dalának átdolgozása:

 

 

Mariangela Demurtas kilépett a Luminosából

Március óta nem tagja a zenekarnak

A Luminosa zenei projekt tavaly született, a Tristaniában is ténykedő Mariangela Demurtasnak köszönhetően, aki mellett Ana Figueiredo és Ivo Conceicao játszanak hangszereken. Első videójuk, a Horizons januárban jelent meg, a banda pedig a folk műfajt képviseli zenei hangzásában.

23517746_900313390119799_2632920381565311534_n_1.jpg

Mariangela (elöl) márciusban távozott a Luminosából - az okokra nem tért ki az énekesnő

Nemrégiben az olasz származású Mariangela "Mary" azonban nehéz döntést hozott: márciusban otthagyta az együttest. 

"Üdv Mindenkinek!

Csupán tájkoztatni szeretnélek Titeket, hogy március óta nem vagyok tagja a Luminosa projektnek. Személyes okok miatt nem szerettem volna nyilatkozni, de mivel a zenekar semmiféle tájékoztatást nem közölt, tisztázni akartam ezt, hogy ne legyenek félreértések. Azok a képek és anyagok, amelyeken szerepelek, többé nem érvényesek. Nagyon elfoglalt vagyok és dolgozom a jövőre vonatkozó dolgokon."

- írta az énekesnő Facebookos oldalán.

 

A távozás okaira nem tért ki Mary, aki tavaly novemberben anyuka lett - párjával, a Moonspell-gitáros Ricardo Amorimmal közös kisfia a Lorenzo nevet kapta.

1379330_538142496274054_431739399_n.jpg

A Tristaniával kapcsolatban utolsó információnk az volt, hogy a norvég illetőségű csapat és Mary dolgoznak következő kiadványukon, de jó ideje a zenekar közösségi oldalain nem olvasható friss bejegyzés.

Előrendelhető a Tales Of Evening új albuma

Meghallgatható a teaser is!

Dudás Ivették új lemeze A Fény nyomában címet kapta, amely már előrendelhető a csapat weboldalán, de a májusi HammerWorld magazin extra mellékleteként is megjelenik majd.

 2018toe_01.jpg

A zalaegerszegi zenekar honlapján emellett számos merch cucc közül is válogathatsz, amelyek megvásárlásával is támogathatod az együttest.

A korong dallistája a következő:

01. Intro
02. Törd szét
03. Könnycsepp leszek
04. Emlékezz az életre
05. Káprázat
06. Elmúlás csarnoka
07. A fény nyomában
08. Az elérhetetlen
09. Keresni téged
10. A tenger és én
11. Elszánt legbelül
12. Outro

Íme, a teaser!

 

És a kiadvány borítója:

toe.jpg

Következő albumán dolgozik az Elysion

Egy görög lapnak adott interjút Christianna

A görög Elysion 2006 óta létezik, pályafutásukat Maxi Nil énekesnővel kezdték, aki 2008-ban lépett ki a zenekarból az osztrák Visions of Atlantis kedvéért, amely bandának 2013-ig ő volt a frontlánya. Christianna Hatzimihali került a helyére, akivel a csapat 2009 decemberében kiadta a Silent Scream című debütáló albumát.

9742a75039191fc5b4f3f95f372912ba.jpg

A korong hatalmas siker lett, sokak kedvencévé tette az együttest. Következő anyaguk a Someplace Better címet kapta és 2014 januárjában jelent meg.

 

Christianna korábban elárulta: Maxi Nillel nagyon jó barátnők, rengeteg segítséget kapott a dalszövegíráshoz. Ami az éneklést illeti, Christianna kicsi kora óta a zenében él, hiszen édesapja operaénekes volt, ám ő maga soha nem járt hangképző tanárhoz, 15 éves kora óta autodidakta módon tanul. 

Jó ideje nem hallatott magáról az athéni formáció, ám nemrégiben a Rock Overdose internetes magazinnak adott egy kisebb interjút a tervekről Christianna. Már 2016-ban tudni lehetett, hogy a csapat harmadik lemezén dolgozik, ám eddig semmilyen konkrét információ nem látott napvilágot a készülő korongról.

"Nem hiszem, hogy van egy >>kötelező<< időtartam arra vonatkozóan, hogy mikor jelentessenek meg a bandák albumokat."

- kezdte a dalos pacsirta.

"Most jött el az ideje az új dalok készítésének, rögzítjük a harmadik lemezünket. Folyamatosan új dolgokat alkotunk, ehhez pedig idő kell. 12 éve ugyanazzal a lemezkiadóval dolgozunk, és nekik is megfelel a munkatempónk."

 

Christianna elmondta véleményét az utóbbi években tapasztalható female metal zenekarok felbukkanásáról is.

"Jó, ha a női énekesekkel rendelkező csapatok támogatják egymást. Mi sosem versenyeztünk más együttesekkel. Elsősorban a saját dolgainkkal foglalkozunk, de ha bárkinek segítségre van szüksége, mi készséggel állunk rendelkezésére. Ám a legtöbb bandánál azt látom, hogy veszélyben érzik magukat más zenekarok miatt. Furcsán hangozhat, de én sosem éreztem ilyet."

Megtudhattuk azt is, hogy kamaszkorában kezdett a metál felé fordulni, az Iron Maiden a mai napig az egyik legnagyobb kedvence. Édesapja révén főleg klasszikus zene vette körül, és a rockot, a metált afféle "tiltott gyümölcsnek" érezte. A női énekesekkel rendelkező csapatok közül főleg az In This Momentet és a Halestormot kedveli Christianna.

12243281_920878304613985_8115871008784682464_n.jpg

Napjainkban sűrűn szerepel a médiában a szexizmus. Érte valamilyen atrocitás Christiannát?

"A zenekarral kapcsolatosan soha! Mint magánembert igen, de ez nem kapcsolódik a zenéhez."

Végül pedig egy jó tanács a kezdő énekesnőknek:

"Ne hagyjátok, hogy bárki irányítson Benneteket!"

Delain: készül az új lemez!

Jövőre kerül boltokba az album

A holland Delain az utóbbi években igencsak népszerűvé vált. A csapat albumról albumra hihetetlen fejlődést mutat be, a 2016.os megjelenésű Moonbatherst pedig még a legszőrösszívűbb zenei lapok is számos pozitív kritikával illették. 

sajat-whiskyt-dobott-piacra-a-delain-06080323.jpg

Nemrégiben mi is megírtuk, hogy a Charlotte Wessels énekesnő és Martijn Westerholt billentyűs vezette banda új lemezén kezdett dolgozni, miután 2017 őszén kiadták A Decade of Delain-Live at Paradiso című DVD-jüket. A kiadvány a 2016 decemberében, a Paradiso koncerthelyszínen megtartott bulit tartalmazza, olyan vendégzenészek társaságában bulizott a zenekar, akikkel együtt dolgoztak az elmúlt 10 évben, pl. Liv Kristine vagy Alissa White-Gluz.

Az együttes jelenleg az USA-ban és Kanadában ad koncerteket a finn Battle Beast és a Kamelot társaságában, a Heavy New Yorknak pedig számos érdekességet árult el Martijn.

"Jelenleg turnézunk, de ha a bulik véget értek, megyünk a stúdióba, hogy foglalkozhassunk a következő albumunkkal, és egy ideig nem kelünk útra."

A következő korong lesz a második, amelyen Merel Bechtold gitáros is hallható, Martijn pedig rendkívül tehetséges és kreatív zenésznek tartja őt. 

"Mindenre nyitottak vagyunk, és egyik célom, hogy Merelt továbbra is motiváljam. Szeretném, ha sokáig a zenekar tagja lenne."

 

Noora Louhimo: "A következő album 100% heavy metal lesz!"

Dolgozik új korongján az együttes

2017 februárjában került az üzletek polcaira a finn Battle Beast Bringer Of Pain című stúdióalbuma, amellyel hihetetlen sikereket ért el a banda. Noora Louhimo, a csapat énekesnője elárulta: elkezdtek dolgozni új anyagukon, amelynek dalai demo fázisban vannak.

artist-image_145270.jpg

"Konkrétumokat még nem mondhatok, de annyit elárulok: 100%-ban heavy metal lemez lesz!"

- fedte fel az énekesnő.

A banda a Delain és a Kamelot társaságában járja az Államokat, és az Antihero Magazine kapta mikrofonvégre Noorát, aki még a következőket mesélte:

"Amikor a színpadon állok, úgy érzem, szétrobbanok az energiától, varázslatos érzés! Boldognak és energiával feltöltöttnek érzem magam. Amikor hat évvel ezelőtt a zenekarba kerültem, nem gondoltam volna, hogy ez lesz az eddigi leghosszabb >>párkapcsolatom<<. (nevet) A Bringer Of Pain albummal még inkább felerősödött ez az érzés bennem."

 

Rajongóitól és barátaitól kér segítséget La Vero

A 35 éves Veronique-ről tudni kell, hogy iskolás kora óta küzd komoly egészségi gondokkal. 11 évesen Crohn-betegséggel diagnosztizálták (az emésztőrendszer krónikus gyulladása), amely miatt rengeteg időt töltött kórházban és betegágyában otthon, alanya volt kísérleti kezeléseknek és gyógyszereknek, amelyeknek igen kellemetlen mellékhatásairól is beszámolt, ugyanis ezek hasonlóak voltak a kemoterápiához. 15 éves volt, amikor betegsége miatt vékonybelei egy részét kioperálták, 18 évesen pedig sztómanyílást alakítottak ki a hasfalán, mivel a belei már nem működtek rendesen. 21 évesen az énekesnő vastagbelének egy részét is eltávolították, aki azonban nem adta fel álmait és zenével kapcsolatos ambícióit. 2012-ben kétszer is várandós lett, ám mindkét baba halva született. 

30421783_1257105794426742_109399894_n.jpg

Tegnap számolt be egy Facebookos posztban arról, hogy orvosa szerint egészségi állapotának nem kedvez a finn klíma és jelentősen ronthat az életminőségén, elmondása szerint ugyanis a kellemetlen tünetek azt követően erősödtek fel, miután az északi országba költözött. Ezért kénytelen hazaköltözni Hollandiába, ahol az éghajlat sokkal kedvezőbben befolyásolja gyógyulását. Vero semmilyen pénzügyi támogatáshoz nem jutott, amely járna egy beteg embernek. Mindemellett férjével való kapcsolatát is felőrölték a gondok, így azt is megtudhattuk, hogy Karival kölcsönös megegyezéssel a válás mellett döntöttek. Azonban Vero kitért arra is: Karival barátok maradnak.

 

A Gofundme nevű oldalon intézett felkérést az énekesnő, hogy rajongói, barátai segítségét kérje hazatelepüléséhez, amelyhez összesen 6.500 euróra lenne szüksége. Aki tud, kérem, adakozzon a fiatal tehetségnek, hogy hazaköltözhessen Hollandiába és végre megkapja a szükséges kezeléseket. ITT tudsz segíteni Verónak, aki gyakorlatilag a semmiből készül újjáépíteni az életét, de ha személyesen keresnéd meg, a helpveroniquegetback@gmail.com emailen megteheted. Vero elárulta: 2017 nyara óta nem tud dolgozni egészségi gondjai miatt, kifogyott a pénzből, és bár nem szeret "koldulni", most erre kényszerült.

Köszönöm!

süti beállítások módosítása