Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Első DVD-je kiadására készül a Visions Of Atlantis

A formáció új énekessel karöltve dolgozik.

2018. november 30. - Sarok Bettina

voa46965798_2344674145574929_4621412315466563584_n.jpg

Tavaly jelent meg a zenekar legutóbbi, és egyben eddigi legnépszerűbb kiadványa, a The Deep & The Dark. Ahogyan említettük, a csapat hatalmas sikereket ért a koronggal, ám ennek ára is volt. Idén ugyanis Siegfried Samer énekes kilépett az együttesből, amit 2013 óta erősített.

A felek szerencsére barátságban váltak el egymástól, sőt a csapat abban reménykedik, hogy egy napon ismét együttes erővel léphetnek rivaldafénybe. A Clémentinte Delauney vezette brigád azonban nem vesztegette idejét, így az olasz származású  Michele Guaitoli személyében hamar megtalálták Siegfried utódját.

A formáció ezt követően bejelentette, hogy február 22-én, The Deep & The Dark Live @ Symphonic Metal Nights elnevezésen piacra dobják első DVD-jüket, melynek számlistája és borítója egyaránt napvilágra került.

Íme:

01. Intro
02. The Deep & The Dark
03. New Dawn
04. Book Of Nature

05. Ritual Night
06. Lost
07. The Silent Mutiny
08. The Last Home
09. Words of War
10. The Grand Illusion
11. Passing Dead End
12. Return To Lemuria

visionsofatlantisdeepdarklivecd.jpg

Klippremier: Sirenia - In Styx Embrace

Szöveges videó a bandától

Október 26-án került a lemezboltok polcaira a norvég csapat új lemeze Arcane Astral Aeons címmel, amely a második munkája a Morten Veland vezette zenekarnak az egykori kórista Emmanuelle Zoldannal. 

sirenia_1.jpg

A francia énekesnővel első albumát -Dim Days Of Dolor elnevezés alatt- 2016 novemberében dobta piacra az együttes. Emma korábban elárulta: az új album jóval keményebb, mint elődje.

Két dalt mutatott meg a formáció a korong megjelenését megelőzően a Love Like Cyanide és az Into The Night című felvételek képében, most pedig itt az újabb dal, az In Styx Embrace. Íme:

 

 

Példaképeiről mesélt Tatiana Shmailyuk

Készül a zenekar új nagylemeze is!

Januárban új középlemezzel jelentkezik az ukrán Jinjer - a kiadvány a Micro címet fogja viselni, az Ape című dalhoz készített videót pedig már láthattuk. Eredetileg még idén szerette volna rajongói kezébe adni az EP-t a Tatiana Shmailyuk vezette banda, ám turnéjuk miatt csúszik a megjelenés.

jinjer_1.jpg

Nemrégiben Mexikóban lépett fel az együttes, Tatiana pedig elárulta az őt meginterjúvoló MB Live-nak, miszerint jövő év tavaszán megkezdik új nagylemezük felvételeit is.

A frontasszony mesélt példaképeiről, inspirálóiról is.

"Az első számú példaképem Otep Shamaya, ha az extrém vokálokról beszélünk. Az ő hatására kezdtem el a hörgést. A kedvenc férfi énekesem pedig Randy Blythe (Lamb Of God). Még sok-sok évvel ezelőtt fedeztem fel őket, körülbelül 15 éves lehettem."

- mesélte Tatiana, akinek személyében a hörgést alkalmazó metálhölgyek igen komoly konkurenciára lelhettek, nem mellesleg - Alissa White-Gluzhoz és Otep Shamayához hasonlóan- tiszta énekhangját is remekül használja.

Within Temptation: jövőre csúszik a Resist kiadása

Februárra ígéri lemezét a holland csapat

Sharon den Adelék új kiadványa a Resist címet fogja viselni, és az eredeti tervek szerint december 14-én került volna a boltok polcaira, ám a banda nemrég bejelentette: 2019. február 1-jén fog kijönni a lemez, gyártási gondok miatt.

dm9xpzgx0aahh58_jpg_large.jpg

Azonban az előrendeléseket maradéktalanul teljesítik, kárpótlásul pedig megmutatták a Firelight című dalt a rajongóknak - itt hallgathatod meg a szerzeményt.

Itt a Within Temptation új dala: Firelight

Jasper Steverlinck vendégénekel a szerzeményben

December 14-én kerül boltokba a hollandok új lemeze Resist címmel, amelyről a The Reckoning és a Raise Your Banner című számok képében már ízelítőt kaphattunk. 

within-temptation-2018-promo-photo.jpg

Tegnap új dallal rukkoltak elő Sharon den Adelék, a Firelight című dal került fel a Youtube-ra, amelyet Jasper Steverlinckkel, a belga Arid banda énekesével közösen vettek fel.

Íme!

 

Szívesen emlékszik vissza Nightwish-es karrierjének kezdetére és korábbi együtteseire Floor Jansen

Felfedte titkait az énekesnő

2012 őszén, egyik napról a másikra kellett helyt állnia a holland Floor Jansennek a világ egyik legnépszerűbb metálbandájában, miután előző énekesnőjük, a svéd Anette Olzon váratlanul távozott a fiúk köreiből.

Floorral most a Heavy Metal DK készített interjút, ő pedig elmesélte, milyen érzés volt Anette helyét átvenni a Nightwishban.

e7bf466e-512d-47d5-9d2d-64be3bb37837.jpg

"Tanultam ugyan klasszikus éneket, de nem túl nagy mértékben, inkább a metálban mozgok otthonosabban. Igazából operát leginkább a Nightwishban kezdtem el hallgatni. Természetesen megtaláltam a módját, hogy elénekeljem a Tarja hangjára írt számokat, de én nem vagyok annyira otthon a klasszikus éneklésben..."

- kezdte Floor, aki azt is elmondta: amikor Tuomas felkérte, hogy ugorjon be Anette helyére az USA-turné kellős közepén, mély vízbe került. 

"Bevallom, sosem hallottam az Imaginaerum albumot azelőtt, csak pár órával az első közös koncert előtt. Akkor már öt éve hivatásos énekes voltam, de ez más volt! Mostanra azonban már nehezen tudom elképzelni az életemet a Nightwish nélkül. Fantasztikusak a turnék, és ez rólam is szól. Eljátszunk olyan dalokat, amelyek Tarjával és Anette-tel lettek kiadva, de mégis én vagyok. Számos dolog megváltozott az életemben, de nagyon jól érzem magam!"

Hogyan kezelte Floor, hogy ő az egyetlen nő a zenekarban?

nevtelen_7.jpg

"17 évesen csatlakoztam az After Foreverhez. Ez 20 éve történt, és nem látok különbséget az akkori és a mostani helyzetem között. Meg kell találnod az utat, a nemek közötti különbség természetesen kihívás, de én mindig a testvéreimnek tekintettem a csapattársaimat."

Szót ejtett a néhány évvel ezelőtt futó #MeToo kampány kapcsán is:

"Nagyon örülök, hogy rengeteg nő felemelte a hangját, aki borzalmas körülmények között élt és szörnyűséges dolgokat élt át! A metál is egy férfiorientált műfaj, 20 évvel ezelőtt más volt, mint most. Akkor rengetegszer felkiabáltak nekem a színpadra, hogy "csöcsök, csöcsök!!!", mostanra azonban ez megváltozott. Úgy hiszem, kicsit jobban tiszteljük egymást."

Természetesen családjáról is szót ejtett Floor: elmondása szerint igyekeznek minél több időt tölteni férjével, Hannes Van Dahl-lal, a svéd Sabaton ütősével kislányukkal, Frejával, aki márciusban lesz kétéves.

"Szerencsés vagyok, mert a szüleink rengeteget vigyáznak a lányunkra, amíg én és Hannes dolgozunk!"

A Nightwish következő lemeze 2020-ra várható - erről itt írtunk korábban. A teljes interjút megtekinthetitek itt:

 

 

Képek forrása: Google (1), Hard Wired Magazine (2)

 

Segítsünk Cadaveriának!

Gondokkal küzd a rákbeteg énekesnő

Nemrégiben derült fény arra, hogy a 46 éves Raffaella Rivarolo, művésznevén Cadaveria mellrákban szenved. Az olasz csapat énekesnője körül igencsak nagy csend honolt az utóbbi hónapokban, joggal sejthették a fanok, hogy valami nem stimmel.

cadaveria.jpg

Raffaella októberben -amely a mellrákellenes rendezvények hónapja- felhívta a figyelmet arra: akár fiatal lány vagy, akár középkorú vagy idős nő, ez az alattomos betegség nem válogat. Leírta azt is: fordítson havi rendszerességgel minden nő kellő időt a mellei átvizsgálására.

Most a Gofundme oldalon intézett felkérést rajongóihoz lánytestvére, Eleonora. Kiderült, hogy Raffaella egy újfajta kemoterápiás kezelésben részesül, hogy a tumor mérete csökkenjen, de sajnos a műtét elkerülhetetlen lesz. Sajnos az operáció egy masztektómia lesz, amely a mell teljes eltávolítását jelenti. Azonban az olasz egészségügyben a masztektómiát követő rekonstrukciós műtétre akár 2 évet is várni kell, így Raffaella tesója kezelésbe vette az ügyet és arra kéri nővére rajongóit, hogy adakozzanak, így az énekesnő hamarabb visszanyerheti betegség előtti kinézetét. Ám nemcsak emiatt szorul segítségre a dalos pacsirta. Szüksége lesz egy sor vizsgálatra, amelyek igen drágák, a mellei speciális átvizsgálása (470 euró), nyirokcsomó-biopszia (200 euró), valamint további genetikai tesztek, amelyek kiderítik, hajlamos-e Raffaella más, daganatos megbetegedésekre (60 euró). Igencsak költséges vizsgálatok ezek, amelyek eredményeitől függővé tett további kezelések visszaadhatják az énekesnő egészségét. 

cadaveria2018cop.jpg

Ráadásul a kezelések közben derült ki, hogy Raffaella szívburok-gyulladással (pericarditis) küzd. 

Aki teheti, kérem, adakozzon az olasz énekesnőnek, hogy mihamarabb meggyógyuljon és sor kerülhessen az emlőeltávolítás utáni korrekciós operációra.

Köszönet Mindenkinek, aki segít!!!

(ITT érhető el a kampány oldala.)

Elli Berlin gerince megsérült - lemondta összes idei koncertjét a Null Positiv

Kényszerpihenőt tart a csapat

Rossz hírt közölt ma a német Null Positiv Facebookos oldalán: az összes idei évre betervezett bulijukat törölni kellett, ugyanis a csapat szépséges énekesnője, Elli eltörte gerincét. 

45546491_1095135180680289_7775920817757487104_n.jpg

Nem tudni, milyen körülmények között érte a baleset a frontasszonyt, de mihamarabbi felépülést kívánunk neki! A zenekar tehát idén már biztosan nem áll színpadra, a fiúk pedig a rajongók imáit kérik, hogy énekesnőjük mihamarabb felépüljön.

 

A Null Positiv új albuma, az Amok októberben került a boltok polcaira, és elődjéhez, a Koma-hoz hasonlóan erős nótákat vonultat fel.

Dalpremier: Within Temptation - Raise Your Banner

Megérkezett az Anders Fridénnel felvett duett.

wt2018_1000x350-1_1000x350.jpg

Hosszas kihagyás után, idén tért vissza a rivaldafénybe Hollandia egyik legnépszerűbb metálzenekara, a Within Temptation. A formáció december 14-én piacra is küldi vadonatúj, különleges elemekből felépített stúdiólemezét, ami a Resist elnevezést kapta. 

A korong beharangozója, a The Reckoning című szám volt, ami Jacoby Shaddix-szel került rögzítésre. Az újdonság hatalmas siker lett, ám az is köztudott, hogy a zenekar néhány új dalt már fel is tett a koncertek számlistájára, melyek ugyancsak elnyerték a célközönség kegyeit.

Mint ismeretes, a beharangozás előtt, kiszivárgott az újdonságról a Raise Your Banner című dal, amit Sharonék még mindig nem kommentáltak ám minden bizonnyal ez a történés ösztönözte őket arra, hogy vadonatúj dalszöveges kisfilmjük eme nótához szolgáltasson alapot.

A napokban azt is sejtelmesen elárulták, hogy új kisfilm is készülőben van, a mai napon pedig bemutatták a már fent is említett Raise Your Banner című szerzeményhez készült, ismét fantasztikus, bár méltán egyszerű  képi világgal ellátott dalszöveges videót. 

Íme:

Januárra csúszik a Jinjer EP-je

A kiadvány a Micro címet viseli majd

Többször megírtuk, hogy az ukrán Jinjer egy középlemezt tervez kiadni Micro címmel, amely a csapattól megszokott hangzást hozza majd.

jinjerbandnov2018_638.jpg

Eredetileg idén szerette volna a Tatiana Shmayluk által vezetett banda megjelentetni a kiadványt, ám a csapat turnéja miatt 2019. január 11-re csúszott az öt számot tartalmazó EP. 

A számlista:

01. Ape 
02. Dreadful Moments 
03. Teacher, Teacher! 
04. Perennial 

05. Micro  

Az Ape című szerzeményhez készült videót már láthattuk, a zenekar pedig az új nagylemezen is dolgozik.

 

 

 

süti beállítások módosítása