Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Fabio Lione az Enemy Of Realityvel énekel

A Reflected-hez készült a videó

2017. július 08. - Jurancsik Eszter

15129403_1104479883004036_7063389894030441099_o.jpg

A csodálatos hangú, képzett operaénekesnő Iliana Tsakiraki vezette görög csapat második albuma tavaly októberben jelent meg Arakhne címmel, amelyen több vendégzenész is szerepel. A Showdown-ban a Therionban ténykedő, szintén operaéénekesnő Chiara Malvestitivel dolgoztak együtt a derék görögök, Jeff Water-szel (Annihilator) a Nouthetisisben, a Reflectedben pedig Fabio Lione (ex-Rhapsody of Fire, Angra) tűnik fel. 

Íme a szóban forgó dal, amelyhez szöveges videó készült:

 

 

 

Együtt jön Budapestre a The Birthday Massacre, a The Agonist és a Sirenia!

Már kaphatók a jegyek!

Female Metal Voices Tour 2017 elnevezésű koncertsorozat keretein belül hazánkba is ellátogat két kanadai zenekar, a The Birthday Massacre és a The Agonist, valamint a norvég Sirenia. A buli október harmadikán, a Dürer Kertben lesz megtartva, 19 órás kezdettel. A jegyek itt kaphatók!

 

fotojet.jpg

A Chibi énekesnő által vezetett The Birthday Massacre legújabb albuma Under Your Spell címmel június 9-én jelent meg, 4 évvel a Superstition után. Vicky Psarakis és a The Agonist legénysége tavaly szeptemberben adta ki a Five című albumot, novemberben pedig az énekesnőcserén átesett Sirenia is előrukkolt a Dim Days Of Dolor-ral. 

Rihanna Unfaithful-jával debütál az Exit Eden

Elkészült az első videó!

exitedenband2017promofaces_638.jpg

Nemrégiben írtuk meg, hogy Amanda Somerville, aki főleg menedzseri munkákat végzett az utóbbi években, új projektet hozott létre Exit Eden néven. A formáció négy csodálatos hangú hölgyből -Amanda, Clémentine Delauney, Marina La Torraca és Anna Brunner- áll, és első albumukon popklasszikusok metál-verzióit vonultatják fel. A lemezen olyan slágerek átdolgozásai kapnak helyet, mint a Depeche Mode Question of Time-ja, Madonna 1998-as, hatalmas sikerű Frozenje vagy éppen Katy Perry Firework című dala. 

Ma jelentette be a négyesfogat, hogy elkészítették első videójukat, amely Rihanna Unfaithful című szerzeményének feldolgozásához készült:

 

Amanda neve ismert a metálvilágban, hiszen az amerikai születésű dalos pacsirta több projektben szerepelt, férjével, az After Forever egykori gitárosával, Sander Gommans-szal menedzselik a Phantom Elite és a Silent Saga nevű csapatokat, illetve 2008-ban ő helyettesítette az Epica vörös szépségét, Simone Simons-t, amikor az énekesnő betegség miatt nem tudott színpadra állni.

A francia származású Clémentine Delauney neve főleg a Serenity kapcsán csenghet ismerősen, ő énekelt az osztrák zenekar 2013-as, War of Ages című lemezén, jelenleg pedig a szintén osztrák Visions of Atlantis énekesnője.

Marina La Torraca Brazíliában született, ám jó ideje Németországban él, a Phantom Elite frontasszonyaként is ténykedik - nemrégiben mi is interjút készítettünk Marinával, aki egyébként 15 éves kora óta színészetet is tanult.

Anna Brunner kicsi kora óta énekel, édesanyja amerikai, édesapja német. Középiskolásként alapított első csapatát.

A négy aranytorkú énekesnő első közös korongja Rhapsodies In Black címmel kerül a boltok polcaira augusztus 4-ével, a tracklist a következő:

01. Question Of Time
02. Unfaithful
03. Incomplete
04. Impossible
05. Frozen
06. Heaven
07. Firework
08. Skyfall
09. Total Eclipse
10. Paparazzi
11. Fade To Grey

exitedenrhapdosiescover_1.jpg

Így teljesített az Amaranthe új énekese a Metalfesten

A fesztiválon már Nils Molinnal lépett fel a csapat

Az Elize Ryd vezette svéd/dán formáció nem esett kétségbe, miután tavaly Jake E, akkori férfi énekesük bejelentette: személyes okok miatt elhagyja a zenekart. Nélküle is folytatták a koncertezést, később pedig Elize Ryd elárulta: szerette volna, ha jó barátnője, Alissa White-Gluz csatlakozik hozzájuk, ám ő nem tudta vállalni ezt az Arch Enemy turnéja miatt.

amaranthe_2.jpg

Néhány nappal ezelőtt újságolta az együttes, miszerint megtalálták új énekesüket, a svéd Dynazty csapat frontemberének, Nils Molinnak személyében, akivel a fellépéssorozatot folytatják és a következő albumon is őt hallhatjuk Elize mellett énekelni.

Nils a csehországi Metalfesten mutatkozott be első körben a rajongóknak, a buliról videók is készültek, íme:

 

Októberben jön a VUUR-album

A csapat elkészült a felvételekkel

vuur.jpg

Anneke van Giersbergen és a srácok első lemeze az In This Moment We Are free – Cities címet viseli majd, és előreláthatólag október 20-án kerül a boltok polcaira az InsideOut Music gondozásában.

Anneke a következőket árulta el a TeamRocknak a korongon szereplő szerzeményekről:

"A 11 számok mindegyike egy-egy bizonyos város előtt tiszteleg. A rajongók ezáltal egy teljesen egyedi anyagot kapnak majd."

A formáció bemutatkozó dala a Days Go By-London címet kapta, amely a videó alatt szereplő lájkok száma alapján igencsak elnyerte a rajongók tetszését (a miénkét is :))

Kiderült az is, hogy az együttes az őszi, Epicával közös fellépéssorozatot követően decemberben önálló turnéra indul a lemezzel a svéd Scar Symmetry társaságában, valamint a koncertek főleg az új számokra épül majd, de néhány korábbi dalt is hallhatnak a rajongók Anneke korábbi munkásságából. Jövő év májusában pedig egy két alkalmas, különleges fellépés is tervben van Anneke-nek egy holland szimfonikus zenekarral karöltve, amely -az énekesnő szavaival élve- "Más lesz, mint egy átlagos koncertprogram."

Íme, a VUUR idei bulijainak dátumai és helyszínei:

július 14: Vizovice Masters of Rock, Csehország 
július 15: Eindhoven Dynamo Metal Fest, Hollandia 
november 9: Krakow Klub Studio, Lengyelország (Epica) 
november 10: Zlín Masters of Rock Cafe, Csehország (Epica) 
november 12: Berlin Kesselhaus, Németország (Epica) 
november 13: Hamburg Markthalle, Németország (Epica) 
november 14: Köln Essigfabrik, Németország (Epica) 
november 15: Metz La BAM, Franciaország (Epica) 
november 17: Nantes Stereolux, Franciaország (Epica) 
november 18: Bordeaux Krakatau, Franciaország (Epica) 
november 20: Madrid La Riviera, Spanyolország (Epica) 
november 24: Barcelona Razzmatazz, Spanyolország (Epica) 
november 25: Marseille Le Moulin, Franciaország (Epica) 
november 26 : Lyon Le Transbordeur, Franciaország (Epica) 
november 29: München Backstage Werk, Németország 
december 1: Bologna Estragon, Olaszország (Epica) 
december 2: Pratteln Z7, Svájc (Epica) 
december 3: Lille L’Aéronef, Franciaország (Epica) 
december 7: Paris Le Trabendo, Franciaország (Scar Symmetry) 
december 8: Vosselaar Biebob Vosselaar, Belgium (Scar Symmetry) 
december 9: London A Dome, UK (Scar Symmetry) 
december 10: Utrecht Tivoli Vredenburg, Hollandia Scar Symmetry) 

 

 

 

A Tuska fesztiválon mutatkozott be a VUUR

Túl van első élő fellépésén a banda

Anneke van Giersbergen tavaly decemberben életre hívott zenekara, a hollandul tüzet jelentő VUUR fiatal kora ellenére igen intenzív időszakot tudhat maga mögött. A tavasz folyamán javában folytak a debütáló lemez munkálatai, majd áprilisban Marcela Bovio, Johan van Straum felesége otthagyta a bandát. 

vuur_1.jpg

Nemrégiben hallhattuk a csapat első szerzeményét Days Go By  - London címmel, amely az 1666-os londoni tűzvészről íródott, Anneke és a fiúk első koncertjét pedig az idén 20. születésnapját ünneplő finnországi Tuska fesztiválon tartották. Bemutatkozó dalukon kívül még jó pár számot megmutattak a rajongóknak, íme a videók!

 

 

Paramore: zátonyra futott Hayley Williams házassága

18 hónap házasság után válik a zenészpár

hayley-williams-chad-gilbert-married.jpg

Instagram-profilján tudatta a világgal a Paramore 28 éves énekesnője, Hayley Williams, hogy 18 hónap házasság után férjével a válás mellett döntöttek. Chad Gilbert egyébként a New Found Glory nevű csapat  gitárosa.

hwcg_1.jpg

A pár esküvője 2016. február 20-án. Chad és Hayley 2008-ban találtak egymásra, a gitáros pedig 2014 Karácsonyán kérte meg az énekesnő kezét.

Hayley-ék kapcsolata közel tíz éve tartott, 2016 februárjában Nashville-ben törvényesítették szerelmüket. A pletykák szerint a két zenész sűrű időbeosztása tette tönkre a házasságot - a Paramore Európában turnézik, a VOLT Fesztiválon is felléptek, míg Chad együttese az Államokat járja. Azonban a bejegyzésből kiderült: barátok maradnak és mind a magánéletben, mind szakmailag segíteni fogják egymást. A párnak nem született gyermeke, noha Hayley-ről rengetegszer szárnyra kapott a pletyka, miszerint babát vár, ám ezek mind kacsának bizonyultak. Amit még tudni lehet, hogy három évvel ezelőtt egy rövid időre szakított a pár, majd kibékültek. Az eljegyzésüket követően Hayley le akarta mondani az esküvőt, amelyre aztán mégis sor került.

 Íme, a bejelentés Hayley Instagram-profiljáról, a magyar fordítás innen származik:

"Sokkal nehezebb összerakni egy ilyen bejelentést, mint azt bárki sejtené. A fekete-fehér szavak mögött valódi életek vannak. Álmatlan éjszakák, halogatás, szomorúság és félelem… Sajnos a végén teljesen mindegy, mert mindegyik pont ugyanúgy néz ki. Mint egy idióta nyilatkozat.

Nagyjából 10 évet voltunk együtt. Együtt nőttünk fel, és együtt éltünk meg rengeteg jót és számtalan kihívást is. Nehéz megpróbálni megérteni a saját szíved, ahogy egy kapcsolatban működik… és jó érzés odafigyelni valaki más szívére, a sajátodtól függetlenül. A házasság nem a gyengéknek való. A szerelem hatalmas rizikó. És rajtunk múlik, hogy reményteliek tudunk-e maradni, még akkor is, ha a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy az elején reméltük.

Szeretnénk nyilvánosan bejelenteni – fájdalommal, és csak most az egyszer – hogy elválunk. Úgy érezzük, fontos, hogy arra is felhívjuk a figyelmet, hogy jól leszünk, sőt, közeli barátok maradunk, akik nem utálkozva néznek egymásra. Ezért nagyon hálásak vagyunk. Még akkor is, ha az ilyen szituációk teljesen megsemmisítőek. Továbbra is bátorítani és támogatni fogjuk egymást mind a magánéletünkben, mind szakmailag.

Remélhetőleg megértitek majd, hogy amin mi most személyesen keresztül megyünk, senki másra nem tartozik. Csak ránk. Ha bárkit ennél közelebb engednénk életünk ezen pillanatához, azzal megszégyenítenénk kettőnk közös múltját, és azt is, hogy sértetlenül tudjunk tovább haladni az életünkkel. Szeretnénk megköszönni mindkét zenekar rajongóinak a rengeteg kedvességet, amit ketten kaptunk tőlük annyi éven át. Köszönjük a családjainknak és a barátainknak, hogy velünk voltak jóban, rosszban.

Hayley és Chad"

 

süti beállítások módosítása