Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Metálénekesnők duettjei

Amikor a nagybetűs HANGOK találkoznak!

2017. június 23. - Jurancsik Eszter

Egyre népszerűbbek a metálvilágban az énekesnők közötti együttműködések - e cikkben a legnépszerűbb közös munkákat mutatjuk be!

Within Temptation és Anneke van Giersbergen - Somewhere (2008)

A két holland énekesnő a Within Temptation 2008. február 7-én, a Rotterdamban megtartott Black Symphony elevezést kapott, nagyszabású koncerten énekelte el közösen a csapat Somewhere című balladáját - több mint 8 millióan látták eddig a felvételt a Youtube-on.

 

 

 

Within Temptation és Tarja Turunen - Paradise (2014)

A holland együttes 2014-es megjelenésű Hydra albumán dolgozott együtt a két aranytorkú pacsirta, közös munkájuk eredménye a Paradise (What About Us?) című szerzemény, amely a maga több, mint 31 milliós nézettségével kétségkívül az egyik legsikeresebb female metal-duett.

 

 

Dark Sarah és Manuela Kraller - Memories Fall (2015)

Az Amberian Dawn alapítója, Heidi Parviainen 2012-ben hagyta ott a zenekart, mert egy másféle projekt foglalkoztatta, amelyet Dark Sarah néven hívott életre. Az első album Behind The Black Veil címmel került boltokba 2015-ben, ezen a korongon hallható a Xandria egykori énekesnőjével, Manuela Krallerrel készített duett, a meseszerű Memories Fall.

 

 

Tarja Turunen és Alissa White-Gluz - Demons In You (2016)

A finn szépség és kanadai kolléganője, Alissa közös száma Tarja The Shadow Self címre keresztelt albumán hallható, a megjelenés napján pedig együtt énekelték el a dalt a németországi Wacken Open Air fesztiválon. Az Arch Enemy énekesnőjének hörgése rendkívül izgalmassá és egyedivé teszi a szerzeményt.

 

 

Tarja Turunen és Doro Pesch - Walking With The Angels (2008)

Tarja és Doro a Walking With The Angelst, a német metálkirálynő dalát énekelte el közösen 2008-ban, a közönség pedig hatalmas ovációval fogadta a két dalos pacsirta produkcióját.

 

 

Ailyn és Iliana Tsakiraki - Needle Bites (2013)

Vajon mi sül ki két délies temperamentummal rendelkező, remek hangú énekesnő együttműködéséből? Egy nagyszerű duett! A Sirenia egykori frontasszonya örömmel vette görög kolleginája, az Enemy Of Realityben ténykedő, képzett operaénekesnő Iliana felkérését egy közös dalra, amelynek szerintünk sokkal több megtekintésre és like-ra lenne szüksége!

 

Klippremier: Tarja - An Empty Dream

Argentínában készült a kisfilm

Tarja The Brightest Void című EP-je tavaly jelent meg a The Shadow Self nagylemez előtt, ezen hallható az An Empty Dream című felvétel is, amelynek különlegessége, hogy az énekesnő a dalt Mariano Cattaneo-val, egy argentin filmrendezővel közösen írta. 

unnamed_4.jpg

A finn szépség nem vesztegeti az idejét, hiszen készülőben van újabb stúdióalbuma, amely a tervek szerint még idén megjelenik, valamint a The Shadow Shows elnevezésű koncertsorozat sem áll le.

A szám egy argentin film, a Corazón Muerto ("Halott szív") betétdala lett, és természetesen videó is készült hozzá Buenos Airesben. A klipet már megtekinthetjük a Youtube-on:

 

Új EP-t dob piacra az Epica

Hat új szerzemény hallható a középlemezen

epica-tickets_09-15-17_17_58f8f71847082.jpg

A holland zenemágusok legújabb stúdiólemeze, a The Holographic Principle 2016 szeptember végén jelent meg és hatalmas sikernek örvend a világ minden táján - sokak szerint ez a korong Simone Simons és a fiúk karrierjének egyik csúcspontja. 

A banda javában turnézik a koronggal, januárban nálunk is felléptek a Barba Negrában, ám eközben újabb meglepetést tartogatnak a rajongók számára: szeptember elsejével vadiúj EP-t dobnak piacra, amelyen hat új szám lesz hallható. A kiadvány itt lehet előrendelni.

Az első tétel, a The Solace System már látható a Youtube-on, hangzásvilágában a The Holographic Principle-t idézi, íme:

 

Marcela Bovio már hivatalosan is a MaYaN tagja

Az énekesnő hihetetlenül boldog

7134849609_5e69fe3d58_b.jpg

Marcela Bovio igazán mozgalmas időszakot tudhat maga mögött: tavaly feloszlott a Stream Of Passion, majd elkészült első szólólemeze, az Unprecedented. Decemberben férjével, Johan van Stratummal Anneke van Giersbergen új csapatában, a VUUR-ben kezdtek dolgozni, ám áprilisban zenei külöbözőségek miatt a mexikói szépség elhagyta a formációt. 

A MaYaN-nek, amely az Epicás Mark Jansen projektje, eddig is kölcsönözte hangját a 37 éves Marcela, ám nem sokkal ezelőtt a szoprán énekesnő Facebookján jelentette be a nagy hírt, miszerint hivatalosan is a banda énekesnője lett, ahol Laura Macríval, Mark párjával osztják meg az énekes részeket.

 

Felfedte új lemeze borítóját az Arch Enemy

Szeptember 8-án érkezik a kiadvány

069637edb760b0b3132e51df2307cb50.jpg

Korábban beszámoltunk arról, hogy Alissáék Will To Power című albuma szeptember 8-án jelenik meg, ezt követően pedig a Jinjerrel indulnak európai turnéra - ez lesz a koncertsorozat első szakasza. 

Most a csapat megmutatta az új korong borítóját, amelyet Alex Reisfarral készítettek el - a lemez Michael Amott szerint ütősebb lesz, mint a 2014-es War Eternal.

archenemywilltopowercd_1.jpg

A borító így fest majd

 

Anette Olzon 46 éves lett

Boldog szülinapot!

A Nightwish második énekesnőjeként ismertté vált svéd származású Anette Olzon ma fújhatja el ünnepi tortáján a gyertyákat - a dalos pacsirta ugyanis 46 éves lett. 

onewithmisery--462281_sany0528.jpg

1971. június 21-én született Katrineholmban, Dél-Svédországban, Anette Ingegerd Olsson néven. Említik még Anette Blyckert néven is, ám ez nem a születési neve, hanem felvette első férje vezetéknevét, akitől a most 16 éves Seth fia született.

Kicsi korától érdekelte a zene, 13 éves korától rendszeresen fellépett tehetségkutatókban, valamint a dániai Helsingör-i Zeneakadémián is tanult. Az ezredforduló tájékán lett tagja az Alyson Avenue csapatnak, ám az igazi sikereket a Nightwish énekesnőjeként érte el - öt évig erősítette finn zenésztársait, akikkel két albumot készített el, a Dark Passion Playt (2007) és az Imaginaerumot (2011). 

nightwish_3.jpg

2012 október elsején távozott a bandából, mert -ez már utólagosan derült ki- állapotos lett harmadik fiával, Mióval, vészes terhességi rosszullétei miatt nem tudta folytatni a koncertezést. A kisfiú 2013 márciusában született meg, akinek édesapja Johan Husgafvel, a Pain gitárosa, akitől Nemo nevű kisfia is született 2010 nyarán. A pár 2013-ban házasodott össze, 2014-ben pedig megjelent Anette első szólóalbuma, a Shine, amely a remek dalok ellenére mérsékelt sikereket ért csak el.

Ezt követően bejelentette, hogy visszavonul a zenéléstől és elvégzett egy ápolónőképző iskolát és közösségi oldalain főleg életmód-tanácsokat, egészséges ételek receptjeit és edzéstippeket osztott meg rajongóival.

Ám idén megtört a jég: Anette a Sonata Arctica volt gitárosával, Jani Liimatainennel készít közös lemezt, amelyről még nem tudni, mikor kerül boltokba, de az énekesnő elárulta: nagyon szereti az új dalokat.

 

Tarja: "Sokkolt Chris Cornell halála!"

A Soundgarden és az Audioslave énekese 52 éves volt

Május 17-én a Soundgarden és az Audioslave együttesekből ismert énekes, Chris Cornell távozott az élők világából - az 52 éves zenész öngyilkosságot követett el aznap esti, Detroitban tartott fellépése után. 

chris-cornell.jpg

Chris Cornell 52 évesen önkezével vetett véget életének - állítólag súlyos depresszióban szenvedett.

Négyoktávos hangterjedelmével az 1990-es években virágkorát élt grunge-mozgalom egyik jeles alakja volt. Chris a fent említett zenekarokkal írta be magát a rocktörténelembe, de szóló előadóként is sikeres volt – 1995-ben Grammy-díjra is jelölték Legjobb rockzenei album kategóriában a Superunknown lemezért.


Családján túl a szakmabelieket is sokkolta a hír, a finn metálkirálynő Tarja egy videó-interjúban árulta el: régi vágya volt, hogy együtt énekeljen Chris-szel, amely sajnos nem valósulhat már meg. 

9281133-fot.jpg

"Aznap reggel az első hír, amit megláttam, Chris halálhíre volt. Nem ismertem őt személyesen, de nagy hatással volt rám az ő művészete is. A zenéje megérintette a lelkemet. Aznap éppen São Paulo-ban volt fellépésem, és nagyon szomorú voltam. Úgy érzem, az utóbbi évben túl sok embert veszítettünk el. Szerettem volna egyszer vele közösen énekelni. Az egyik legvarázslatosabb hangú rockénekes volt a világon! Szívemben örökké őrzöm az emlékét."

- elmélkedett szomorúan Tarja, aki az interjúban rajongói kérdésekre is válaszolt. 

Íme a beszélgetés, amelyben a finn szépség spanyolul csicsereg:

 

süti beállítások módosítása