Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Énekesnők átalakulása #2 - Anneke van Giersbergen

2017. július 16. - Jurancsik Eszter

A sokoldalú holland énekesnő Anna Maria van Giersbergen néven, 1973. március 8-án, Sint Michielsgestelben született. 12 éves korában kezdett énekelni, először egy kórusban, majd énektanár segítségével képezte hangját, de gitáron is játszik. Több zenekar tagja is volt, mielőtt a The Gathering énekesnője lett 1994-ben. Anneke ekkor igazi vadóc lány benyomását keltette: vörös, rasztás haj, piercing. Az együttesben 2007-ig énekelt, ekkor ugyanis családi okok miatt elhagyta a csapatot. 2005-ben született meg kisfia, Finn, és az énekesnő szeretett volna több időt szentelni családjának.

fotojet_1_1.jpg

Ebben az időszakban sötétebb hajjal mutatkozott, majd 2012-ben kipróbálta a szőke hajszínt is. Ez az időszak nem tartott sokáig, ugyanis 2014-ben már ismét vörös hajjal láthattuk - ekkor alapította meg a The Gentle Storm nevű projektjét is. Anneke azt nyilatkozta egy 2015-ös interjúban: bár már nem öltözik úgy, mint huszonévesen, nem adja fel saját egyéniségét. Az énekesnő számtalan tetoválással büszkélkedhet, azon kevesek közé tartozik, akiknek jól áll, ha több ábra is borítja testét. 2016 decemberében ismert holland zenészekkel hívta életre a VUUR nevű csapatot, amely hollandul tüzet jelent. Anneke mostanra "érett be" igazán, Tarjához hasonlóan ő is előnyére változott. Anneke egyszerre képviseli a nőiességet és az eredetiséget, ami rendkívül lenyűgöző személyiséggé teszi őt. Számtalan fiatal énekesnőnek ő a példaképe - nem véletlenül. 

A bejegyzés trackback címe:

https://femcsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr2812667653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása