Magyar nyelvű female metal blog

Fémcsajok

Új videóval jelentkezett a Trees Of Eternity

Elérhető az album is

2016. november 13. - Jurancsik Eszter

10557404_1513211232228958_8880237726728067209_n.jpg

Broken Mirror címmel az örebrói csapat legénysége új videót jelentetett meg. Az album Hour Of The Nightingale címmel 11-én jelent meg, és a zenekar áprilisban, 39 éves korában elhunyt énekesnőjének, Aleah Stanbridge-nek állít emléket.

 

Xandria: publikusak a dalcímek

2017-ben jön az új album

 

xandria2.jpg

A német legénység és holland énekesnőjük, Dianne van Giersbergen felfedte a 2017. január 27-én megjelenő új stúdióalbumuk, a Theater Of Dimensions számcímeit.

1. Where The Heart Is Home
2. Death To The Holy
3. Forsaken Love
4. Call Of Destiny
5. We Are Murderers (We All)
6. Dark Night Of The Soul
7. When The Walls Came Down (Heartache Was Born)
8. Ship Of Doom
9. Ceilí
10. Song For Sorrow And Woe
11. Burn Me
12. Queen Of Hearts Reborn
13. A Theater Of Dimensions

 

A lemez borítóját már korábban megmutatta a banda, és ez lesz a második kiadvány, amelyen Dianne énekel. 

14445975-10154063361865889-5747165797097773736-n-1478876736.jpg

 

DVD-vel örvendezteti meg rajongóit az Arch Enemy

A kiadvány előreláthatólag 2017 márciusában jelenik meg

Alissa White-Gluz és zenésztársai a Facebookon jelentették be, hogy As The Stages Burn! címmel DVD-t dobnak piacra jövő év március 31-én, amely az augusztusi, Németországban megrendezett Wacken Open Air fesztiválon adott koncertet tartalmazza majd. A csapat gitárosa, Michael Amott elárulta, hogy ezt követően turnéra indulnak, a The Haunted és a Lacuna Coil társaságában Németországban, Belgiumban, Franciaországban és Angliában láthatják őket a rajongók.

archenemy2015bandwloomis_638.jpg

Michael Amott, a banda gitárosa így nyilatkozott a Blabbermouth nevű internetes lapnak:

"Rengeteg ötletem van, de amikor úton vagyunk, nem tudok dalt írni. Mindenesetre rengeteg minden van a fejemben, dallamok, riff-ötletek, ilyesmik."

- mesélte a zenész, Alissa pedig folytatta:

"Minden új album és show nagy kihívás, és egyre jobban mennek a dolgaink. A War Eternal albumot mindannyian szeretjük és mindig különleges marad számunkra, de folyamatosan jobbak szeretnénk lenni. Mindig magasra kell tenni a lécet és kritikusnak lenni Magaddal szemben, ekkor tudsz jó zenét csinálni!" 

15032813_1423340267700852_6012676283760089066_n.jpg

A jövő évi koncertek dátumai és helyszínei (Facebook/Arch Enemy)

Liv Kristine: újabb részletek az énekesnő Leaves' Eyesból való kirúgásáról

Liv kiborult egykori csapattársai viselkedésén

Minden bizonnyal az idei év metálbotránya Liv Kristine és az általa alapított Leaves' Eyes nevéhez fűződik. Április 16-án jelent meg a világhálón a hír, miszerint a norvég szőkeség már nem tagja a csapatnak. Kisvártatva megjelentek a nyilatkozatok mindkét fél részéről, amelyek erősen ellentmondásosak voltak. A zenekar szerint közös döntés eredményeképpen távozott az énekesnő, aki viszont azt állította, hogy azon a reggelen arra ébredt, hogy kirúgták a csapatból, amelyet ő és férje, aki szintén a Leaves' Eyes tagja, Alexander Krull alapítottak 2003-ban. 

Most egy spanyol zenei magazinnak, az Empire Zone-nak adott interjút a szoprán énekesnő. Kiderült, hogy nem sokkal kirúgása előtt jegyezte el őt terapeutája, ami azt jelenti, hogy Alex Krullal már el is váltak. Így értelmet nyerhet az a rajongói körökben elterjedt feltételezés, miszerint valamilyen bosszú állhat Liv eltávolítása mögött. 

3168af5f64cfbbc163652eb5ebdfd4aa.jpg

"Semmit nem írtam alá, egyszerűen kirúgtak, minden protokollt figyelmen kívül hagyva. Ez nagyon fáj."

- mesélte Liv.

"Azt sem értem, miért kellett a privát szférámról és a fiamról is beszélnie a volt csapattársaimnak. Ez nem teszi jobbá se őket, se az új énekesnőjüket. A fiam (Liv és Alex közös fia, Leon Alexander 13 éves) a legfontosabb az életemben, ezért kijöttem a sodromból."

- mondta csalódottan Liv, majd hozzátette:

"A Leaves' Eyesnek inkább a karrierre, a sikerekre kellene koncentrálnia ahelyett, hogy rombolnak."

Kiderült az interjúból az is, hogy a 13 éves Leon Alexander Livvel és az ő vőlegényével -aki a terapeuta- él együtt, valamint Livnek rendkívül nehéz volt feldolgoznia az együttesből való kényszertávozását.

 

 

 

Megérkezett a Sirenia új videója

Elindult a miniturné is

 

sireniaarticle_0.jpg

Dim Days Of Dolor címmel holnap jelenik meg a norvég fiúk és a francia Emmanuelle Zoldan új albuma, erről elsőként a The 12th Hour című szerzeményt hallhattuk, most pedig megérkezett az új kisfilm, az album címadó dalának formájában. A csapat turnéja egyébként ma indult Berlinben, amely egy hónapig tart, hazánkba ugyan egyelőre nem látogat a zenekar, de Prágában vagy Bécsben az utazni szerető rajongók láthatják a csapatot.

 

Nightwish: csúszik a DVD, de megjelent egy újabb szöveges klip

Az Alpenglow című dal debütált

Az eredeti tervekkel ellentétben a csapat legújabb DVD-je csak december 9-én kerül boltokba, majdnem egy hónapot csúszva így, ám a rajongóknak -mintegy kárpótlásként- újabb szöveges videóval kedveskedik Floor és a fiúk, amely az Alpenglow-hoz készült a londoni Wembleyben.

 

 

Amaranthe: Jake kilépett!

A csapat már az énekes nélkül jön Budapestre

elize-ryd-interview-banner.jpg

 

A nemrégiben friss albummal -amely a Maximalism címet viseli- jelentkező svéd/dán zenekar férfi énekese, Jake nehéz döntést hozott: otthagyja az együttest. A következőket nyilatkozta: 

"Hét hosszú és rendkívül kellemes, tanulságos, izgalmas év volt ez. Ez idő alatt egy csaknem elképzelhetetlen sikereket értünk el a csapattal. Most úgy érzem, hogy itt az ideje annak, hogy szünetet tartsak a turnézást illetően és olyasmikkel foglalkozzak, amikkel már régóta szeretnék. Hogy mennyi ideig leszek távol, azt jelenleg nehéz megmondani. A legnagyobb hálával gondolok az összes rajongóra, aki támogatott minket az évek során. És találkozunk még! Jake"

 

Újra kiadja tíz évvel ezelőtti karácsonyi albumát Tarja

Emellett Lahtiban különleges koncertet ad a Nightwish egykori énekesnője

Henkäys Ikuisuudesta címmel 2006-ban jelent meg az énekesnő speciális, karácsonyi dalokat tartalmazó lemeze, amely elérte a dupla platina minősítést. A tízéves évforduló kapcsán a finn pacsirta Lahtiban ad egy különleges koncertet, amely ígérete szerint meglepetéseket tartogat a nézők számára.

klippremier-tarja-innocence-06240150.jpg

Tim Tronckoe Photography 

A fent említett korongon -amely kizárólag az énekesnő webshopjából vásárolható meg- egyébként közreműködik Suvi Åkerman és Miia Kosunen, akik a finnországi Voice-ban szerepeltek és Tarja mentoráltjai voltak. 

UnSun - mi történt velük?

Aya állapota nem javul

 

A lengyel metálbanda éppen elindult a nagyobb sikerek felé vezető úton, amikor sajnálatos dolog történt.

unsun_blonde_girl_band_teeth_14538_3840x2160.jpg

A 2006-ban, Szczytno városában megalakult együttes -az alapítók Maurycy Stefanowicz és felesége, Annelyse "Aya" Stefanowicz voltak- két sikeres album, a 2008-as The End Of Life és a 2010-es Clinic For Dolls után kényszerpihenőre vonult, mivel az énekesnő hangszálaival gondok adódtak, amelyek sajnos nem javultak a kezelések ellenére sem. Február 6-án a 34 éves énekesnő közleményt adott ki:

"A betegségem idegrendszeri eredetű, a testemmel egy csomó rossz dolog történik most. Jelen pillanatban a séta is nagy fájdalmakkal jár számomra, mert a betegség megtámadta a nyakam és a gerincemet is. Nemcsak az éneklés, de a beszéd sem lehetséges most számomra. Kezeléseket kapok, remélve, hogy javul az állapotom. Később egy műtéttel talán meg lehet szüntetni a problémámat, de úgy döntöttem, kilépek a csapatból. A férjem, Maurycy folytatja a zenélést és új projekten dolgozik."

A banda zenéjére leginkább a Lacuna Coil, a Nightwish és a Within Temptation munkássága hatott, de az Evanescence-t és a The Gatheringet szintén inspirálónak tartották.

Készül a következő Nightwish-album!

Tuomas Holopainen a Teamrocknak adott interjút

"Most tartunk a felfedezéseink félútján. Ennél többet még nem tudok mondani. A hatalmas világ inspirációja még csak most ért a felszínre."

- nyilatkozta az együttes alapítója, Tuomas a Teamrock nevű internetes lapnak.

"Carl Sagan, Richard Dawkins, Christopher Hitchens és Brian Cox szerzők műveit olvastam mostanában, és olyan inspiráló dolgokat találtam bennük, amelyek képesek egyesíteni az embereket!"

nightwish_1.jpg

Bár a finnek legismertebb metálzenekara jól megérdemelt pihenőjét tölti - 18 hónapig turnéztak az Endless Forms Most Beautiful című albummal, Floor Jansen pedig lassan várandóssága félidejébe lép- nem tétlenkednek a tagok, hiszen Tuomas új dalokat fog írni, Floor pedig az Evergrey In Orbit című dalában vendégszerepelt, de a 30 koncertet magában foglaló Raskasta Joulu karácsonyi metál-turné 8 állomásán is részt vesz.

Tuomas azt is elárulta, hogy a következő korong tematikája hasonló lesz a legutóbbi kiadványéhoz, noha dalt még nem írt, de tervei vannak 2018-ra, 2019-re és 2020-ra is.

 




süti beállítások módosítása